elli

Att få ett hem att trivas i

Nu äntligen tar det fart här hemma. Har ärligt talat vantrivts otroligt mycket i den här lägenheten. Enda gången jag verkligen njutit av lägenheten var när vi flyttade tillbaka hit från det stora spökhuset i Knivsta. Minns att jag då äntligen kände ro i kroppen efter att i flera månader levt i ren skräck. Jag var inte bara rädd för spöken utan för att Alicia skulle skada sig. Det fanns livsfarliga trappor överallt för att inte tala om poolen som låg inne mitt i huset. Minns det som igår när vi hade dagot över ett plastskynke över poolen i ett försök att stänga inne en del av fukten och jag helt plötsligt hörde ett plask. Det var Ronja som hade gått ut på plasten som sedan sjönk snabbt med Ronja i så att hon var instängd som i en ballong.

Jag minns när vi flyttade tillbaka och jag äntligen kunde släppa ner Alicia på golvet och kunde själv sträcka ut mig på soffan och inte vara orolig för att hon skulle dö.

Ändå sen dess har jag inte trivts så mycket det är dåligt med förvaring och vi har ju inte fått plats. Men nu äntligen börjar det verkligen kännas som hemma. Små barnen har varsitt rum och vi också. Vi har äntligen sluppit att sova i vardagsrummet utan har ett eget sovrum. Tanken är att dela på killarnas sovrum också så att dom får varsitt. Inte nog med det så håller vi på att smårenovera så att det blir finare men också bättre med förvaring. Idag var Andreas och hämtade 2 garderobsdörrar som vi ska ha i hallen. Vi ska öppna upp ”hålet” där vi hänger jackor och sånt lite mer så att det blir ca 10 cm bredare och lite djupare. Den ska vi sätta garderobsdörrarna över så att man slipper se skiten liksom. Det är en liten dröm jag haft hela tiden. Desto mer personer vi blir så blir det ännu viktigare att få förvaring och plats och jag älskar ju att kunna gömma undan saker. Vi har sålt våra tidigare taklampor och satt upp nya som är så himla snygga. Det blir en mörkare mer industriell men murrig stil hemma.

Men nu så är det verkligen sovdags. Imorgon har vi utvecklingssamtal för James ganska tidigt så jag måste komma iväg i tid på morgonen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.