elli

Högrev i vin

Invigde min crock pot idag och jag blev genast förälskad. Vill laga mat i den varje dag. Det enda negativa var att sitta hemma i soffan under flera timmar som det doftade mat innan det var klart.

Såhär gjorde jag dagens middag.

  • 1 kg högrev
  • Salt,peppar och paprikapulver
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chili
  • Färsk oregano
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 morötter
  • 2.5 dl rödvin

Jag kryddade köttet med salt peppar och paprikapulvret. Sen på jag ner köttet i crock potten. Jag klarade ihop 2 dl rödvin, kalvfond och tomatpuré och hällde över köttet. Sen delade jag löken, morötterna och chilin och på ner (vitlöksklyftorna la jag ner hela). Avslutade allt med färsk oregano och den sista skvätten rödvin. Satte på låg i 7 timmar och 30 minuter.

Det blev dödens gott. Jag är inte jätte förtjust i rött kött om det inte är färs men detta var ändå bomb.

Det var helt underbart att slippa stå och passa vid spisen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.