ELISABETH

Söndagens status och barnvagnsbekymmer

Så här ser det ut i vårt kök just nu:

DSCN4920

Vi har nytt golv!! Vi kom nyss in från morgonpromenad, som Åke sov sig igenom och han har sovit i vagnen i hallen snart en halvtimme också? Vad har hänt med vår bebis?! Kan i och för sig tänka mig att två veckors förkylning, två nya tänder och två till på gång gör att även den vildaste människan blir lite tröttare än vanligt.

Direkt han vaknar ska det börja sättas upp lister, så spännande! Det kommer även ett nytt Youtube-klipp under dagen, så håll utkik!

Jo, en sak till! Vi ska nog sälja vår Emmaljunga. Vårt älskade fordon!

DSCN0768

Vi har varit så obeskrivligt nöjda med den, ända tills vi började använda sittdelen. Den är för liten helt enkelt. Vi har testat allt, olika selar, olika höjd och längd på saker, vi har varit inne i massa butiker och frågat vagnsproffs men det slutar alltid med att Åkes huvud ligger precis högst upp och typ gnider mot kanten. När vi strax ska börja bylsa på honom overall och även lägga i en fluffig åkpåse kommer det ju inte direkt bli rymligare.

Igår fick Åke testa sin kompis Knuts vagn och det var enorm skillnad! Vilka ytor! Det var en Brio Happy, så nu ska vi plöja Blocket och lägga ut vår vita trotjänare, fastän det tar emot. Hade vår Greentom varit bättre rustad för Norrländsk vinter hade vi lätt använt den, Åke ligger så sjukt bra i den! Tyvärr är hjulen lite för små för spåriga vintervägar men bor man i en stad är den nog alldeles perfekt.

Har ni några andra tips på bra vagnar som har vändbar sittdel, fullt liggläge och mycket utrymme? Plus lämplig för vargavinter?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anki

  Jag har också en Kronan duo/S! Supernöjd. Dock svår att få tag i begagnad norröver, vi körde 50mil t&rt för våran!

 2. Ellie

  Vi hade kronan duo till vår son han hade gott om plats satt faktiskt helt ok ända upp till 3 år. Den tar sig fram överallt tom i sand funkar det hyfsat största minuset sjukt osmidig att svänga iom de fasta hjulen. Nu till dottern har vi Bugaboo Buffalo är så jäkla nöjd! Lätt att svänga bra i terräng och rymlig nu har vi inte testat sittdelen än eftersom hon bara är 4 mån men de sägs funka länge. Största minuset där är ju priset och när man ska in med den i bilen. Hoppas ni hittar något bra för er och lilleman ❤️

 3. Caroline

  Till dottern hade jag en Brio Go, men den var värdelös i snö plus att fullt upprätt sittläge är typ lutande bakåt vilket innebär missnöjd bebis som inte ser nåt. Just det med ryggläget är jag inte ensam om att tycka.
  Jag skulle satsa på en Kronan om jag var du

 4. Mika

  Inga bra tips på vagn men vi har en britax affinity. Så nöjda men ska köpa vinter/terränghjul att byta de svängarna hjulen mot. Verkar vettigt till vintern. Brio och britax har detta som tillbehör vad jag förstått. Smart!

 5. Anonym

  Vi har själva en brio happy och de är toppen vagnar verkligen. Rymliga och bra! Men vår son är väldigt lång (två snäpp över ”baskurvan”) och när han var drygt 1.5år så växte han ur den på längden men eftersom han då sov som en boll och inte verkade lida har vi fortsatt tills han slutade sova 2.5år gammal!
  Men jag googlade sönder frasen ”ligglängd vagn” och enda som verkade ha längre ligglängd än happyn var brio go!
  Men nackdelen på den var att den inte har fullt ligglängd och det var vår son van vid!
  Men vi är suoernöjd med happyn annars, fin, stabil och rymlig vagn!

  Om ni skulle orka och vilja jämföra vagnar så rekommenderar jag barnvagnsbloggen. En topoen sida som jämfört och testat varenda vagn i världen!

 6. Sofia J

  Eftersom jag är emmaljunga fantast så vill jag tipsa om en emmaljunga classic duo kombi (som vi har) eller om ni köper ny så heter dom Edge duo kombi. Mycket rymliga och bra i vinterföret här i Norr 🙂
  Är efter 4,5 år med samma vagn fortfarande lika nöjd!

 7. Alexandra

  Brio smile rekommenderar jag! Relativt billig vagn, super smidig och lätt att köra i alla underlag trots svängbara hjul i fram 🙂

 8. Linnea

  Ja, exakt. Kronan duo är vagnen för er. Perfekt under västerbottniska vintrar. Vagnen finns med svängbara hjul fram (kronan duo/s) och med fasta framhjul (kronan duo). De svängbara hjulen är ovanligt stora och går ju förstås att låsa, den med fasta hjul är dock billigare och kanske nog så bra för er. Stor och rymlig sittdel, bra sufflett och framförallt gjord för att användas i terräng.

 9. Hanna

  Kronan Duo S, bästa vagnen! En vagn som funkar sjukt bra i alla terränger. De stora hjulen rullar bra i alltifrån lera till snö. Enkelt snygg och rymlig är den också! 🙂

 10. Johanna

  Säger som ovan, kronan duo s! Hade min son till 15 mån i den också det var gott om plats fortfarande 🙂

 11. Maria b

  Kronan duo s.

  Stora hjul. .rymlig 🙂 funderar själv på en sådan! Har en brio go next nu men inte heller nöjd med sittdelen…sonen kommer aldrig upp som på andra vagnar.

 12. Josefin

  Hej hej! Jag föratår att ni är bekymrade, detta med vagnar är som en djungel att hitta rätt i. Jag har haft ca 30 vagnar, kan kanske låta överdrivet men de är min hobby också. Dom 2 vagnarna som för oss varit närmast perfekta är Brio smile och Emmaljunga viking (finns även super viking som jag ej testat men den är större). Nu har jag snöat in på retro vagnar och just gjort om min första vagn från -90 talet. Den tror jag kommer va super i vinter också med dom stora hjulen. Vagnen är lätt och har jätte skönt gung. Vet inte om detta hjälpte något men lycka till med ert sökande.
  Mvh / Josefin