ELISABETH

Mer ekologiskt

När jag var gravid vad jag världens bästa mamma. Jag skulle vara så lugn, harmonisk och framför allt skulle allt som rörde Åkes lilla, ömtåliga kropp vara 180% ekologiskt. Inget annat skulle duga.

Sen kom han, jag blev trött, överväldigad av kärlek och tyvärr också rätt snål/pank och jag fick helt enkelt välja bort vissa ekologiska alternativ. När det kommer till mat för alla i vår familj (utom Ralf, stackarn), köper vi alltid ekologiskt i den mån det finns men i andra avdelningar har vi varit lite sämre.

Det är ju dock aldrig för sent och vi byter sakta ut vissa av Åkes plastskedar mot varianter i bambu, använder så ofta vi kan tvättlappar i tyg och även vår favorit inom kategorin babyolja är ju ekologisk. Så vi jobbar på det, fastän vi ibland misslyckas.

Nu har jag fått turen att få testa några ekologiska prylar från den fantastiskt trevliga barnbutiken Bamba.se och jag tänkte börja med att visa vilka saker det handlar om och återkommer sen med ett utlåtande. Låter det bra? DÅ KÖÖÖR VI!

DSCN4591

Tvättlappar i 100% ekologisk bomull. Inte så mycket att orda om, alla vet ju hur dessa används och jag kan förstå vikten av ekologiskt inom det området. Egentligen inte dyrare än andra tvättlappar heller (49:-), så jag kan inte förklara varför vi inte köpt dessa tidigare.

DSCN4592

Ekologisk och oparfymerat badskum! Fatta kul! Åke älskar att bada, så det ska bli så häftigt att testa dessa. Dock börjar baby-baljan vara lite liten nu, hur har ni andra badkarslösa personer gjort kring detta? Skulle vilja ge honom lite mer utrymme liksom. Hur som helst, även detta är väldigt billigt, svider inte i ögonen, hypoallergeniskt, återfuktande, baserat på biologiskt nedbrytbara ingredienser, dermatologiskt testat och innehåller inga färgämnen eller parabener. Känns helt enkelt fint i samvetet.

DSCN4597

Sist men inte minst, en bambuservis med robotar! Ber om ursäkt för rätt trista bilder, men det är mörkt på kvällarna nu och vårt hus är som ett slukhål för tillfället. Ska fixa lite strålkastare lagom till vintern! Ser fram emot att testa den på Åke, älskar att det är fyra fack i tallriken, vet dock inte riktigt vad jag ska ha i alla? Påminn mig sen om att jag ska skriva ett inlägg om Åkes matvanor, börjar behöva lite hjälp och idéer igen!

Så otroligt tacksam för chansen att få testa dessa fina ting, återkommer som sagt med recensioner!

– I samarbete med Bamba.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica Engman

    Ååh den fina tallriken har vi köpt till Leonhard också! Tycker om den väldigt mycket. Tänker att det blir kul med dom olika facken sedan när han kan sitta och plocka bitar och äta själv. 😀

  2. Ylva

    Spännande med bambutallrik! Tål den micro? Tycker det är så osmart att INGA barntallrikar jag hittat (i melamin och plast ) tål micro… Då behöver man ju micra i en vanlig porslinsskål och sen hälla över i barn- (och kasta på golvet)vänlig tallrik sedan = dubbelt så mycket disk :/

    1. elisabethlindroth

      Tyvärr tål den inte micro! Håller med om att det blir mycket disk men vi brukar värma hela burken (om man har köpt mat) i micron och sen hälla över i skål! 🙂

  3. veronica

    Vi är också badkarslösa, men de är även något vi valt bort (extra städning) när vi haft badkar har vi endå aldrig badat och de tar sån himla tid å spola upp! Dotter (1år 7mån) badar i sin badbalja från ikea, barn kräver ju som tur är inte så mycke. Lite vatten å plaska i så är hon nöjd, och vi ställer den i duschen å låter henne gå lös:) finns ju badhus om man vill ha mer plats.

    Så känner/tycker jag. Min dotter är då inte mindre nöjd för att vi inte har badkar längre:)

    1. Mikaela

      Vi har också från Ikea numera, den är ju inte så skålad så det finns gott om plats. Den vi hade tidigare var däremot skålad och väldigt trång. Tur den gick sönder, haha.
      Men ja. Från Ikea, 59 pix, som hittat ju 🙂

      Förövrigt så var vi nog alla perfekta föräldrar innan ungarna faktiskt dök upp :p
      Nu är man bara glad att de är vid liv vissa dagar :p

      1. Linnea

        Jag upplever badbaljan från Ikea som liten, har över en från biltema som är större på såväl längd som bredd. Baljan från biltema har även ett avloppshål vilket är smidigt när man tömmer.

  4. Sofie

    Tips! Vi använder en uppblåsbar liten pool som vår dotter badar i som vi ställer in i duschen. Lätt att blåsa upp om man inte vill ha den stående i duschen hela tiden 🙂 Hon älskar att bada i den!