ELISABETH

Tack för en underbar vanlig dag

Livet kan ibland kännas som en enda upprepning. Varje dag ser ungefär likadan ut och man tänker att det var ju inte så här jag hade planerat att mitt liv skulle bli.

Igår kväll var inget undantag. Jag, som alltid är lite irriterad och stressad, insåg i vanlig ordning att klockan redan var elva och att vi verkligen skulle behöva sova. Åke har börjat vakna minst en gång per natt mellan 1-3 och inte somna om så väldigt fort, så vi borde försöka få oss i säng tidigare men det är ju så mycket som ska hinnas med!

Kvällen gick i ett rasande tempo med skoluppgifter som skickades in i sista sekund och en podcast som skulle klippas lite i för allra första gången. Med en suck konstaterade jag att det gått ännu en hel vecka utan att vi gjort ett endaste dugg i vår köksrenovering och inte heller hade vi hunnit klippa grästmattan, som börjar se ut som en äng.

Släpar ut hunden, som vägrar bajsa, smågnabbas med Leif, snubblar över dammsugaren som alltid ligger framme utan att användas och börjar röra mig mot sovrummet. Där möts jag av HÖGAR (ljuger inte) med kläder, som bara fylls på för var dag som går. Någonstans där under ligger också min ouppackade resväska från förra helgen. Hittar ingen tröja att sova i, så drar fram någon ur högen, spelar ingen roll om den är ren eftersom vi ju inte heller bytte sängkläder igår, som vi hade tänkt. Det har vi tänkt ett bra tag.

Ska precis krypa ner under täcket då jag upptäcker en varm hundkropp precis på min plats, som jag måste fösa undan och orsaka otroligt sura miner.. Lägger mig i sängen med en djuuuup suck, och kommer precis då på att jag glömt låsa dörren och visst fan glömde jag mobilladdaren i köket också? Springer upp, klättrar över klädberg, snubblar över dammsugare, låser dörren, hämtar laddare, snubblar över dammsugare, klättrar över klädberg, föser undan hund igen och ÄNTLIGEN ligger jag i sängen.

Under en kort sekund tänker jag att livet verkligen inte blev riktigt som jag tänkt men sen inser jag en sak. Jag har en vardag! Ett härligt ekorrhjul som bara är mitt och som ser likadant ut hela tiden. En livsrutin som jag är delaktig i. Att ha en vardag är något många saknar och jag är så otroligt glad att jag äntligen har en, efter en lång period utan. När livet vänds upp och ner är vardagen det jag saknar mest.

När man är mitt uppe i detta eviga upprepande kan det vara svårt att se men det är precis då vi lever. Det är precis då vi är där vi hör hemma.

IMG_7359

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Förutom delen med Åke(har inte satt igång med barnbiten av mitt liv ännu) så stämmer ALLT du skriver in på mig! Så tusen tack för lite välbehövlig igenkänning och distans! 🙂 🙂

  2. Linnea

    Känner så igen det där. Särskilt med lakansbyte som inte blir av för att man kommer på det för sent, precis som de andra fem kvällarna tidigare. Och mobilladdaren när man redan ligger i sängen, japp det är bara att knata upp. Vårt tvättberg är istället i vardagsrummet. Kändes som nyss vi rensade bort allt men poff så var där en hög igen.

  3. Ylva

    Så bra skrivet! Jag känner igen mig så mycket! När tiden inte räcker till och det känns som att man vara diskar, plockar och tvättar hela tiden, utan att hemmet någonsin ser städat ut ändå. Men det är ju faktiskt vår vardag, det är ju nu vi lever! Och när man tänker efter, så hinner vi ju med att prata och skratta också, även om vi inte alltid tänker på det.

    Tack för fin påminnelse! Vi har det ju egentligen himla bra, som bara oroar oss över tvätthögar.

  4. amanda

    Så himla fint! Och hög igenkänningsfaktor.
    Det är så otroligt bra att du bloggar. Att jag råkade se en Norrlänning i GVFV som jag ville följa och att du sedan fortsatt göra dig hörd. Jag är så tacksam för det 🙂 Du är en av de som berikar min vardag.

  5. Sonia

    Tack för denna påminnelse. Det känns som att det är så svårt att känna sig helt tillfredsställd, att man aldrig är nöjd med hur livet ser ut och hela tiden strävar efter något bättre hur bra man än har det. Visserligen kan det kanske vara bra att man aldrig är helt nöjd, livet skulle väl kanske bli trist om allt funkade perfekt hela tiden. Men de där svackorna kan vara så himla jobbiga. Skönt att känna att man inte är ensam i det, och ännu skönare att bli påmind om att det inte är så illa ändå. Jättebra inlägg! Stor kram <3

  6. Caroline

    Du har helt rätt i det du skriver och jag känner sååå igen mig. Jag hade plan på att byta sängkläder i säkert 5 dagar innan det faktiskt blev av. Under köksbordet ser det ut som att dammsugaren varit trasig i veckor fast den står fullt fungerande ute i hallen, fri för vem som helst att snubbla över eller använda 🙂
    Man kan ondgöra sig hur mycket man vill över ekorrhjulet, men innerst inne älskar man det vardagliga vill inte alls vara utan det.