Varför ändra på något perfekt? – ELISABETH

ELISABETH

Varför ändra på något perfekt?

Ni har kanske märkt att jag den senaste veckan varit rätt låg. Förra helgen kom en rejäl blogg-kris och den resulterade i att jag sedan dess bloggat lite mer “lätt och ytligt” för att liksom få tid att fundera. Att blogga ytligt för mig är att skriva kortare inlägg med bilder, där jag kanske frågar något, visar något jag köpt eller gör en rolig lista. Det är inget som tar så mycket tid eller energi men ändå är trevligt att läsa.

Under veckan som gått har dessa lättare inlägg tagits emot bra och jag har känt mig lite lugnare i hjärnan. Jag vill passa på att flika in att jag utvärderar varje inlägg jag gjort efter antal likes och kommentarer, de som får minst tänker jag är minst populära och då tolkar jag det som att jag inte ska skriva så mycket i samma stil. Till exempel blev jag lite förvånad och ledsen över att inlägget med en lite mer gedigen lista, som jag bett min bloggkollega illustrera fick så lite respons, och då blir jag än en gång förvirrad över vem jag egentligen är som bloggare.

Det är den frågan jag inte kan svara på just nu, VEM ÄR JAG SOM BLOGGARE?!

Det känns som att jag är i en brytpunkt just nu, plugget ska börja, jag börjar ha lite mer “eget” liv, Åke gör inte så mycket spektakulärt som jag vill blogga om hela tiden och jag hinner inte ta på mig fina kläder så ofta. Vad ska jag då skriva om? Hur ska jag lägga upp det?

Jag frågar ju ofta er om råd kring detta men har insett att jag måste sluta med det. Varje råd jag får gör att jag blir ännu mer osäker och förvirrad och eftersom jag är en person som vill vara ALLA till lags, börjar jag direkt fundera på hur jag ska ändra på mig själv för att kunna täcka upp åt alla håll.

För om jag ska vara ärlig så älskar jag mitt liv, precis som det är nu. Varför ska jag då ändra på det? Många gånger tänker jag när jag är ute på promenad att jag känner mig så jäkla lycklig, varför ska jag försöka passa in en annan mall då?

Däremot måste jag verkligen ta en ordentlig funderare över hur JAG vill blogga. Jag vill få in rutiner kring det och ha mer strukturerat innehåll, just nu känns bloggen lite som ett ställe där jag bara klagar, hehhehehehe… Vi måste också ha i åtanke att jag är sprillans ny i detta område, har bloggat drygt åtta månader och allt har gått så snabbt! Måste försöka komma in i rollen och ta tag i saker helt enkelt. Så här kan vi ju inte ha det!

Bloggen ska bli en del av min vardag, inte HELA mitt liv. Så enkelt är det och det är MIN uppgift, jag ska inte skyffla över ansvaret på er.

SÅ, under närmsta tiden ska jag tänka extra hårt på mitt bloggliv och hur jag kan leva det på bästa sätt, för oss alla! Låter det bra?

IMG_3041

Bjuder på en bild från en lycklig version av mig, före tvillingarna och när mitt självförtroende var bättre. Dit ska jag igen!

För övrigt känner jag mig redan lite lättare, dels efter att ha skrivit det här inlägget och dels för att Leif är hemma och PAPPALEDIG! Tog en en lång dusch och kände mig som en härligare människa direkt.

Imorgon åker jag till Stockholm för en jäkligt fullspäckad helg! Ska skriva ett inlägg om allt som händer, håll utkik!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Hej!

  Jag vill bara flika in och säga att jag älskar din blogg (och dina youtube filmer). Jag är himlans dålig på att både kommentera och like’a men det betyder inte att jag inte gillar det du skriver 🙂

  Stor kram från en som ska bli bättre på att kommentera och gilla

 2. Jessica

  Det tar alltid på krafterna att tänka igenom, att länna och att analysera.
  Jag har just hittat hit och inte läst mycket alls av dig, ännu. Med strunta lite i antalet likes och skriv om det du tycker är viktigt och som färdig att må brs

 3. Carina Anklew

  Vad klok du är!!! <3 Lev ditt liv som du vill och Njuuut! <3
  Nu i sommar har jag så fullt upp med att bara vara och då blir det inte många kommentarer eller ens tid att följa!
  Igår var en speciell dag – vi fick vårt fjärde barnbarn!!! En gosse! Så jag önskar att jag fått följa med till Stockholm för det är där han finns, den nya klanmedlemmen! Lycka!!! <3
  Kram på dig! <3

 4. Nathalie

  jag följer via bloglovin och det verkar inte fungera så bra. Jag vet att jag förut skrivit att dina bilder ej syns där, och det gör tydligen inte alla inlägg heller. Ditt inlägg med listan finns inte alls med där, utan nu för att du skrev det gick jag in på din blogg “på riktigt” och då ser jag det inlägget. Jätte märkligt!

  1. Linnea

   Samma här! Hade jag inte sett listan på Facebook-sidan så hade jag inte sett det inlägget alls.. Vilket hade varit tråkigt för det var grymt!

 5. Madde

  Börjar med att skicka en STOOOR Kraam å önskar Er en trevlig helg ❤
  Strunta i statistiken å skriv direkt ifrån ❤ och det du känner att du vill dela med dig av…
  Kan bara prata för mig själv meen jag gillar när det skrivs om VARDAGSLIVET med allt vad det innebär upp & ner
  Låt INGEN gå dig å tvivla för du är en KANON bloggare å faktiskt jag inte har smått så läser jag din blogg dagligen meen tyvärr dålig på att lämna kommentarer meen ÄLSKAR bloggen din….
  Lycka till med studierna….

 6. Emelie

  Läser och är inne på din blogg flera gånger dagligen, också mamma till en liten. Kommenterar när jag vill och orkar, alt har något att komma med. Du är toppen!!

 7. Tove

  Jag tror du är på helt rätt spår när du vill fundera över hur DU vill blogga. För det tror jag är nyckeln till både en bra och “hållbar” blogg i det långa loppet – att du trivs själv och känner dig bekväm på alla sätt och vis. Sen tror jag att många småbarnsföräldrar läser din blogg, och (egentligen kan jag bara utgå från mig själv men jag generaliserar lite) kanske inte alltid har så mycket tid att kommentera på bloggar tråkigt nog. Hur som helst gillar jag din blogg supermycket och hoppas att du kommer fram till något som gör att du känner dig tillfreds med bloggen igen. Den är toppen <3

 8. Isabelle

  Jag är dålig på att kommentera på bloggar men ska absolut bli bättre på det. Det är lätt att glömma att en liten kommentar i cybervärlden innebär pepp och feedback till den fysiska personen som lagt ner tid på att skriva inlägget. Jag förstår din känsla och förvirring, men jag håller med Moa i kommentaren ovan. Vi läsare vill inte ha annat än just dig. Inte en Elisabeth som är styrd och formad efter vad kommentarerna och statistiken säger 🙂

 9. Moa

  Strunta i att utvärdera alla inlägg! Du skriver jättebra, och personligen tycker jag att det är en himla bra blandning med både kortare och längre, allvarliga och roliga inlägg. Men tyvärr tror jag att få kommentarer är en verklighet för nästan alla bloggar nuförtiden. Folk kommenterar liksom inte alls lika mycket på bloggar längre, vad det nu kan bero på… Jag är själv likadan – även om jag verkligen vill bli bättre på det – och det här är första gången jag kommenterar här även om jag gillar varje inlägg du lägger upp.

  Det jag ville komma fram till är att jag tror att titta för blint på kommentarer och likes (och statistik) inte alltid behöver ge en rättvis bild av vad folk gillar, och jag tror att om du utvärderar varje inlägg direkt efter att det skrivits så blir det lätt att tappa sig själv! (säger man ens så på svenska? Loose yourself på engelska är uttrycket jag tänker på. Har bott utomlands för länge) Kan förstå att du fortfarande vill ha någon koll på hur olika inlägg tas emot och uppskattas men kanske blir lättare att få distans om en gör det kanske en gång i månaden? Så du inte börjar skriva inlägg bara för vad andra vill ha, för då tror jag mycket som är du förloras!

  Du gör ett grymt jobb med bloggen och gillar allt med den! Kram

 10. Sofia

  Gillade din lista men tryckte bara på hjärtat, kommenterade alltså inget… Vissa inlägg gillar jag massor men har liksom inget att tillägga. Så gå inte bara på antal kommentarer! Gillar både dina längre och dina kortare inlägg. Ska försöka bli bättre på att kommentera även när jag bara vill säga att jag gillar det du skriver.
  Hakar på Carolines lyckosparkar! ☺

 11. Caroline

  Det låter toppen!
  Jag vill ge dig en lyckospark i baken för skolstart på måndag och en annan för att nå dit du vill med bloggen, självkänslan och livet.
  Hoppas du får en toppenhelg i huvudstaden!!