ELISABETH

Svar på frågor (del ett)

Minns inte vart jag såg frågan men någon frågade om mina glasögon! De är köpta på Smarteyes förra året och i bågen står massa siffror och en fyrkant(?) så om du som undrar läser detta, maila mig på [email protected], så kan jag skicka en bild av koden! 🙂

Tänkte svara på några frågor nu och några sen, så att det inte blir för tråkigt att läsa!

Jag undrar hur din och Leifs relation påverkats efter ni fått barn?  Vi är så trötta efter vi fick vårt andra barn så vi smågnäller på varandra lite för ofta tycker jag. 

Den har ju påverkats oerhört mycket så klart. Första månaderna var vi båda typ chocktrötta och också väldigt lättretliga, sen övergick det till att mest jag var arg på Leif (skyllde på hormonerna). Självklart blir även den fysiska biten lite på paus också, vill ju ge alla pussar till Åke! Försöker aktivt tänka på att röra vid Leif så ofta jag kan, för att inte tappa det och inse att en kram från honom ju alltid är underbart härlig. Sen är vi otroooooligt noga med att prata, prata, prata! HELA tiden typ och det tror jag är viktigt. Vi båda har också kommit fram till att småbarnsåren är en påfrestning för alla relationer och att vi får acceptera det och låta allt vara lite kaosigt ett tag. Bara vi aldrig glömmer bort att vi ju faktiskt är kära, fastän det kan vara svårt att komma ihåg bland bajsblöjor, tvätt och onda ryggar!

66b091374bfa6a751301e62b0b31e59d

Hur träffades du och Leif? 

Skrev lite om det när vi firade 8 år som par men tänker att jag gör ett separat inlägg kring detta!

Vilka namn bollade ni kring Åke?

SÅ MÅNGA! Vi hade ju ingen aning om kön men kallade ju bebisen Åke från typ vecka 5 som skämt och så blev det så till slut?! Knäppt! Några vi hade på listan var: Lo, Lykke, Henry, Roy, Bastian och Yrsa.

IMG_7161

bild från hejhejvardag

Berätta gärna om hur du förberedde dig inför förlossningen! Profylax, kurser?

Jag gick ingen profylaxkurs eller annan kurs för den delen, förutom föräldraträffar som går anmäla sig till hos sin barnmorska. Läste boken ”Att föda utan rädsla” (rekommenderas!) och pratade mycket med personer jag litade på som gav mig en massa bra tips. Sen är det ju så sant som det är sagt, ingen förlossning är den andra lik, så det går liksom inte förbereda sig? Nu önskar jag att jag hade sovit mer och så men det gick inte så bra på slutet när jag var höggravid och bara väntade på värkar. Försök bara ta det lugnt och komma ner i varv innan det är dags, sen sköter din fantastiska kropp och superhjältarna på BB resten! YOU CAN DO IT!

Hur hjälpte Leif till under förlossningen?

Eftersom det gick så JÄKLA fort hela grejen (en dryg timme), hann han inte göra så mycket, hehe. Han höll i lustgasmasken de få stunderna jag inte höll den tryckt mot ansiktet och gav mig vatten när jag bad om det. Sen var det bara ett otroligt lugn att veta att han stod där bredvid. Han själv minns ju mycket mer än vad jag gör p.g.a. hög på lustgas, han höll koll på hjärtljud och sånt som jag inte alls såg tack och lov. Han var helt enkelt bara nödvändig för mig att ha där.

Vad behövs i bb – väskan? Vill veta allt, börjar nämligen redan bli nervös!

Så kul att få packa den snart! Jag skrev två inlägg om BB-väskan, efter massa superbra tips från bloggläsare. Första inlägget skrev jag när jag just packat klart väskorna (blev typ tre?) och det andra skrev jag efter förlossningen, där jag gjorde en utvärdering av min packning och berättade vad jag önskar att jag hade packat och vad jag inte behövde. Inlägg ett hittar du HÄR och det andra hittar du HÄR. LYCKA TILL!

20150112_163628

 

Fler svar kommer en annan gång! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.