ELISABETH

Frågor om hår?

När jag skrev inlägget om mitt hår kom det några frågor från er och jag såg även ett önskemål om en video med hur jag gör lockar. Tänkte att jag kanske ska göra ett litet klipp med fokus på hår? Vad tror ni om det?

Kan visa lite hur jag gör lockar och om ni har fler frågor (jag kan ju inte ALLT så klart) så kan jag försöka svara på dem också?

20100113-120613

Så ställ era frågor så fixar jag ett klipp! Eller tryck på gilla om ni gillar idén så jag vet om jag ska köra på’t!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sonia

  Vill jättegärna ha dina svar på en eller flera av följande frågor:

  1. Vilka är dina bästa hårprodukter?
  2. Vad tänker du om ”balsammetoden”?
  3. Enkla och snygga frisyrer för lata/stressiga dagar?
  4. Hårvårdsrutin? Typ hur ofta du klipper dig, hur ofta du färgar håret, hur du tvättar håret (vilka produkter osv) och hur du torkar håret.

  KRAM! <3

 2. Maria b

  Fråga
  Jag har kockigt hår…eller självfall iaf! Ofta blir mitt hår krusigt om jag inte plattar det. Speciellt på överhåret ..har ofta toffs och tror det håret tar mest stryk.

  Vilken produkt tar bort frissighet?

  Jag har testat moroccan oil och andra liknande produkter men tycker ofta det blir för fettigt. Jag vill ha bort frissgheten utan att för den delen få fett hår!

  Tack! 🙂

 3. Kajsa

  Jag undrar vad som är skonsammast för håret efter att man duschat på kvällen (är för lat för att tvätta håret på morgonen) är det bäst att föna håret torrt, sova med blöt fläta eller finns det något smart knep? Jag har lockigt hår så om jag sover med utläppt blött hår så står det verkligen åt alla håll på morgonen och det är omöjligt att göra något åt.. 🙂

 4. Linnea

  Jag vill gärna höra om dina smartaste tankar kring hur man hanterar grått hår. Jag började precis som du hitta grå strån ganska tidigt och de blir ju tyvärr fler och fler hela tiden. Om man nu ute känner sig helt bekväm med grå inslag och dessutom har mörkt hår i grunden, vilka är dina bästa tips? Ska man färga eller är det mer skonsamt att tona? Hur färgar man bäst på dig själv? hur färgar man utan att håret ser så tråkigt enfärgat ut?

 5. SpeLinnea

  Använder du eller frisörer du känner nånsin skisser i ert arbete? Jag tänker det borde vara lättare än att peka i en tidning på nån som inte ens har samma hårtyp eller utseende som en själv. ”Är det ungefär såhär du har tänkt dig?”

 6. Linnea

  Huuur lyckas man spara ut håret till ett långt och friskt hår? Jag vill spara ut mitt nu axelkorta hår men det hinner alltid bli för slitet innan det når lite längd. Klipp låter det så är jag tillbaka på ruta ett igen. Bör tilläggas att jag inte använder stylingverktyg alls och duschar max 3 ggr per vecka.

 7. Linnea

  Du är så otroligt fin i ditt tjocka hår! Vi verkar vara hår-tvillingar, mitt är också tjockt och liksom grovt i strukturen, blir väldigt sällan fett men ser inte klokt ut när det är nytvättat, haha! Mitt ser också bäst ut dag 3. Har nyligen klippt av nästan två decimeter från midjelångt (längd=tyngd=lite rakare) till under-axlarna långt. Tycker själv att det känns skönt med lite kortare, fräschare. Kommentarerna kom som ett brev på posten: Kunde du inte bett frisören tunna ut håret? Du har ju så tjockt? Så min fråga är; ska man verkligen klippa upp/tunna ut tjockt hår? Har fått för mig att alla olika längder bygger mer volym istället. Hur trivs du med din plattång? När jag plattar (har ingen GHD iofs) så måste jag dela upp håret i hundra småsektioner för att det ens ska ge effekt = tar för lång tid! Ska bli spännande att se klippet ☺️

 8. Viktoriak

  kul idé! Mitt hår är lockigt men jag plattar det hela tiden. 2 frågor, när jag har varit hos frisören och hen plattar det håller det sig hur bra som helst och är fint. Men när jag plattar det själv och går ut och det är det minsta fuktigt i luften förvandlas mitt hår till ett stort fluff. Vad gör jag för fel? Plattången är det inget fel på det är en ghd som är ca 6 månader gammal. Och sista frågan. Om jag någon gång skulle våga skita i plattången och helt enkelt vara nöjd med mina lockar, hur ska jag göra för att det ska hålla sig fina? Nu är de fina om jag har uppsatt och håret är blött typ.

 9. Ann

  Kul! Jag har ett problem du kanske kan hjälpa mig med. 🙂 Det är nämligen så att jag har problem med torr hårbotten, alltså supertorr. Jag försöker tvätta håret så sällan jag pallar (typ 2ggr i veckan) men använder inget särskilt shampoo. Använder inga produkter eller så i övrigt och har inte färgat det på många år. Vill gärna ha tips på billiga, gärna miljöglada saker jag kan göra för att slippa ett i övrigt fint hår men som det regnar flagor ifrån.

  PS. Jag tycker du och din familj är superhärliga och älskar att ni ger Burträsk lite plats i cyberspace (är från Umeå själv).

 10. Malin L

  pga hårtapp efter förlossningen (jag tappade också typ alla ögonfransar) så köpte jag ett ”serum” (vet inte om det kallas serum egentligen) från Björn Axen, ”smoothing milk for coarse & frizzy hair” heter den. Men när jag lägger i den i vått, handduks torkat hår så är det som att det blir en hinna på håret. Det torkar långsammare känns det som, och det känns och ser fettigt ut snabbare än vanligt. Har jag fel produkt? Ska jag jobba in den mer? Ikväll hade jag inget balsam och då känns hinnan mycket mindre, blir det kanske kaka på kaka när jag har balsam?

 11. Emilia

  Tips/mirakelkur för amningshåret? Har en massa strån där jag tidigare tappat som nu står RAKT UPP! Hej Stig Helmer typ… 😉