ELISABETH

Vår dag genom linsen

Första dagen utan Leif då alltså, efter två härliga månader tillsammans allihopa! Så jäkla tacksam jag är att vi fick denna sommar ändå, efter att ha jobbat som en galning de tre senaste somrarna utan nästan någon ledighet.

Tänkte att jag skulle visa och berätta hur vår dag har varit i form av en mindre bildbomb! Vissa bilder är från mobilen och vissa från kameran, så det kan vara lite varierad kvalitet.

IMG_6758

Efter en sovmorgon (Åke vaknade klockan SEX, jaaaa!) och frukost tillsammans med Leif innan han åkte, klädde vi på oss, fixade lite med maten i iskubsformat och sen gick vi ut på dagens första runda. Mamma har sett ett hundprogram och berättat för mig att vi ska låta Ralf lukta och inte slita i honom hela tiden, eftersom det aktiverar hans hjärna mer. Det är även ett bra tillfälle för Åke att träna på att sova fast vagnen står stilla. Win win! Ska se programmet så fort jag får chansen, verkar super!

Hur som helst så träffade vi min styvpappa och hans härliga ”tjej” och pratade med dem superlänge, vi var borta nästan två timmar totalt och Åke sov typ tjugo minuter…………

DSCN4128

Efter ett mellanmål var det dags för lek. Denna bild är tagen precis när Åke inser att han är tagen på bar gärning. Alltså han är SÅ SNABB på att åla sig iväg från platsen han ska vara på! Det som lockar mest just nu, förutom plastflaskor med vatten i är….

DSCN4133

Bord- och stolsben! Han vill liksom bara hålla i dem?

DSCN4146

Sakta började energinivån sjunka igen.

DSCN4149

OBS! Ralf har nu permanent övertagit amningskudden! Har lagt en filt över och ibland ligger han under den gröna och detta är hans absoluta favoritställe. Älskar saker med fler än ett användningsområde!

IMG_6760

Lyckades även få Åke att somna i sitt rum i en halvtimme. I vanlig ordning hade jag för många saker jag ville göra, så hjärnan blev kortsluten och det resulterade i att jag bara hängde på internet.

DSCN4150

Vaken igen och jag tog tag i vikning av tvätt (hann ungefär 6%). Åke ratade som vanligt alla leksaker och attackerade flaskan.

DSCN4151

Lunchdags och dags för provsmakning av iskubsmat!

DSCN4153

Åke klädde upp sig i sin nya haklapp som vi köpte igår. Älskar att det ser ut som att han är en elegant dam med pärlhalsband! Maten blev i alla fall med beröm godkänd!

DSCN4161

Mätta och belåtna parkerade vi oss i hängstolen ute på altanen och njöt av livet en stund.

DSCN4177

Hann även med lite bilkörning.

IMG_6770

Till sist var det dags för dagens andra promenad som råkade bli lite längre än planerat, så när vi kom hem var det bara några minuter kvar tills Leif slutade jobba. Vi bestämde oss för att vänta ute och vissa längtade visst liiiiiiite extra mycket!

Dagens plus:
– Lyckades söva Åke bredvid mig i sängen utan att han ens verkade tänka på att amma! Så bra OCH SORGLIGT men mest bra.

Dagens minus:
– Saknade Leif, inte bara i egenskap av 50% förälder utan som min bästa människa. Vi har alltid så kul på våra morgonpromenader!
– Min kropp är så svag! Nu när jag måste få vagnen upp och ner för trappan utanför dörren inser jag att jag har noll muskler. Finns det någon PT, träningskunnig eller typ stark människa som läser och vill ge mig lite råd? Alla mammaträningsböcker/appar handlar ju om att bränna kilon. Jag vill INTE bränna, jag vill BYGGA. Framför allt rygg, axlar, nacke, armar, ben, röv och mage. HEHEHE, ALLT alltså.

Hoppas ni haft en härlig onsdag!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia J

  Angående barnvagn och brotrapp så kan jag varmt rekommendera någon slags ramp. Hammare,såg,spik och brädor. Låt fantasin flöda

 2. Camilla

  Glömde ju nämna också att vår hund gärna snor åt sig amningskudden när tillfälle finns. Har även hittat honom i vårt babynest ett par gånger 😉

 3. Camilla

  Hej!

  Är dålig på att kommentera här, men läser varje dag så vill passa på att lämna en hälsning 🙂

  Uppskattar att du beskriver både plus och minus under dagen. Skönt att höra att jag inte är ensam om att slösurfa och ha svårt att få min bebis att sova längre stunder själv på dagen!

  Angående träningen kan jag rekommendera appen ”Mammamage” där man steg för steg bygger upp bålmusklerna, för att sen kunna göra andra styrkeövningar.

 4. marina

  Hejsan. Jag har också samma problem som du elisabeth. Bilderna syns ej. Men jag trycker på visit blogg i högra hörnet uppe och då flyttas jag till bloggen och ser bilderna

 5. Elisabeth

  Hej!
  Detta har inte med detta inlägg att göra speciellt, men de bilder du lägger upp i bloggen syns inte när jag läser dina inlägg genom bloglovin.
  Är det någon annan som har samma problem eller är det bara min telefon som är knäpp?

  Kraam

  1. elisabethlindroth

   Hej! Det är tyvärr inte bara du som har problemet, det är så för alla bloggar på Loppi och tydligen jobbas det för fullt för att lösa det! Håll ut! Kram!

 6. Malin L

  jag gör samma, när Folke sover sitter jag oftast och spelar candy crush på telefonen, istället för vettigare saker. Men det är en superskön avkoppling för hjärnan och mina dammråttor eller disken kommer inte att skälla på mig för att jag bort-prioriterar dem : D