ELISABETH

Vårt bästa köp

Här kommer ett skepp lastat med vårt bästa köp till Åke! Det är noll komma noll procent sponsrat, utan helt enkelt en pryl vi är så nöjda med att vi nämner det varje dag. Innan vi köpte vår nuvarande barnstol hann vi testa två andra som vi fått låna och som inte alls kändes bra, särskilt innan Åke kunde sitta ordentligt. En av stolarna fick han tryckmärken av och den andra hade så spretiga ben att vi alltid sparkade in nån särskilt öm tå i tid och otid.

Därför började vi luska runt lite på internettet och till slut stod det mellan en Hokus pokus-stol eller en Stokke. Vi har ju faktiskt inte köpt nästan några nya saker till hemmet, så vi tänkte att här kunde vi brassa på lite. Förhoppningsvis kommer det ju ett syskon till Åke också, så det är ju något som verkligen kommer att användas. Återigen plöjde jag givetvis Blocket men eftersom vi behövde en relativt snabbt och de få jag hittade behövde målas, fixas upp eller hämtas från annan ort, bestämde vi oss helt enkelt för att köpa en alldeles färsk stol!

Att det till slut blev en Stokke var på grund av den sjuuuukt långa användningstiden! Den går i princip använda även som vuxen och det känns ju fräckt! Den har även 7 års garanti, vilket säger en del om dess kvalitet. Vi testade faktiskt sätta Åke i en Stokke av äldre modell när vi hälsade på en bekant, bara för att känna hur den kändes och det var då vi bestämde oss! Klick, klick sa det bara och några dagar senare kom den till oss!

DSCN3906

Just nu får den stå vårt provisoriska kök och där gör den sig precis lika bra!

DSCN3908

Den är ju faktiskt också, förutom otroligt bekväm verkar det som, väldigt snygg! En möbel att liksom skryta lite över tycker jag.

DSCN3913

Vi köpte till en dyna och även ett babyset. Dynan går tvätta i 40 grader och har redan träffat tvättmaskinen några gånger men håller ändå färgen!

DSCN3919

Med nöjd bebi i ser stolen ut så här.

DSCN3920

Favoritsysslan just nu är dock att stå i den. Vi har sänkt fotstödet flera gånger redan men han lyckas ändå ställa sig på sina små tår på något vis! Det gör ju egentligen inget, vi känner att han sitter så otroligt säkert i stolen!

Kort och gott, väl värt varje öre! Vi har tänkt köpa till kanske en till dyna, som kan användas när den andra tvättas, samt ett bord så att Åke kan sitta i stolen även mitt på golvet och pyssla på med sitt. När han börjar äta lite mer själv känns det dessutom rätt smidigt med eget bord!

Vi köpte ett paket med stol och babyset, som går kombinera i olika färger. Vår stol kommer från Babyland men finns så klart på en massa andra ställen också, dock har vi varit mest nöjda med Babyland av alla nätbutiker som säljer prylar till Åke hittills! Enkel sida, snabb leverans och superbra service!

Varsågoda, torsdagstips!

Vad använder ni för matstol?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Jag köpte en begagnad Brio. Den känns riktigt stadig och säker jämfört med de vi testat hos andra. Men de där benen snubblar man ju titt som tätt på. Jättebra med bord till för övrigt! Ebbe har lite leksaker där när jag gör iordning mat, när jag äter etc. 🙂 söt han är Åke. Och vad duktig han är på att äta såg jag j filmen!

 2. Malin L

  Folke sitter i en ärvd antilop-stol från ikea, men min man sparkade in tårna i benen varje gång han gick förbi första veckorna. Dock är Folke en sparris i kroppsbyggnaden, så nu när han är 6,5 månad så måste vi ha dyna och helst packa fast honom med filt/handduk också.

 3. Erica

  Vi har exakt lika stol som ni och är supernöjda. Vi använder dock fortfarande newborn stolen då vår tösa bara är 3,5 månader. Men håller med, babyland är bra.

 4. Nathalie

  vi har också varit mycket nöjda med babyland! Beställde vår första vagn därifrån, men den klatrade så när vi var i Stockholm gick jag in med den i deras fysiska butik. Dom tog emot den på en gång, och efter några dagar hörde dom av sig och vi fick en ny (!!!) vagn av valfri modell av samma märke då vår inte gick att laga. Så nöjda! Inom en vecka hade lämnat vår gamla och hade en ny hemskickad.

 5. Mikaela

  Vi har också en Stokke, den fick lilleman av min syster i dopgåva. Den är tydligen äldre modell (Fattar inte hur man ska kunna se det dock, har glott mig halvt fördärvad) och min syster fyndade den på Blocket. Sen har hon slipat, målat och skrivit sonens namn på sidan. Jättetjusig så jag hoppas hon gör likadant till lillebror sedan 🙂

 6. Lotta

  Gulle Åke! Vi har just nu en Bumbo, funkar superbra men vi måste byta inom en månad skulle jag tro. Vi har pratat om en stokke, sambon vill köpa begagnad (begränsning i färg och skick) medans jag tycker vi kan investera i en ny ( vill ha en grå!).

 7. Ina

  Vi har fortfarande Ikeas stol med bricka. Fast Nelly vill knappt sitta i den längre, 90% av gångerna så sitter hon i mitt knä och äter. Vi funderar på att köpa en Stokke då hon gillar tripp trapp stolarna som dom har på föris, synd att den ska va så dyr bara. Men nästa månad kanske vi kan beställa en 🙂

 8. Ylva

  Vi har fått ärva en gammal Stokke till kommande bebisen. Känns ju som den bästa stolen i och med att den kan användas i så lång tid! Men vi ska nog köpa till babyset och bricka, precis som er!
  /Gravid v 24