ELISABETH

*Nytt klipp* Tack för allt, nu kör vi!

https://youtu.be/NPtvOlVQulI

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katta

  Jo och självklart tycker jag att du är fantastisk så du inte tror att jag är sur :p Blir bara att jag rakt av skrev det jag ”funderade på” 🙂

 2. Katta

  Alltså jag måste ändå – utan att läsa på om feminism – få säga att jag tog detta inlägg lite som att du förminskar de killar som faktiskt råkar ut för samma sak – för att de är färre och har allmänt mer makt än tjejer? Min lilla lilla erfarenhet (inte baserad på statistik) säger mig att det finns många killar som inte heller någonsin skulle våga berätta att de blivit våldtagna, slagna eller utnyttjade av tjejer. För tänk så jävla pinsamt att de inte klarat av en ”tjej”? Det tycker jag också hör till jämställdhet – att de ska våga prata om sina känslor precis som vi tjejer ska våga ta plats. Jag är nog ingen feminist då kanske? Men jag är jäkligt för jämställdhet. Jag avskyr folk som använder sin ”makt” för att göra andra illa. Det är sjukligt – vare sig det är tjejer eller killar. Du får gärna svara mig nått så kanske jag ändrar mig 😉 Men jag hoppas du förstår lite hur jag tänker – att jag står på de svagas sida – å då spelar könet ingen roll för mig…

 3. Maria "Mawiia"

  Heja dig, alltså!!! Tack igen för din raka och öppna ärlighet! Vilken kraft du sprider, hoppas du har möjlighet att inta den själv också! Förstår att musten går ur efter en sånhär berg- och dalbanetur men vi är här för varandra, det måste vi! Precis som du säger: sluta hacka på varandra, vi är bättre än så.
  Kram till dig!

 4. Emma - På Smällen!

  Du är fantastisk Elisabeth! Du är en såå grym och stark kvinna, fortsätt vara det och låt inte dessa fula människor påverka dig. Du inspirerar oss andra och är en förebild för dom som inte är lika modiga som du! Fortsätt vara som du är och sug åt dig alla pepp och fantastiska kommentarer du har fått och låt inte dom andra röra dig i ryggen! Det är bara DU som vet vad som hände och oavsett om du var drogad eller full så får man inte göra som den mannen gjorde så att den frågan är helt irrelevant i sammanhanget, men dom svinen som har kommenterat är alldeles för tröga att förstå det. Se ner på dom för du står högre!

 5. Kajsa

  Åke har en klok mor!

  Det finns så mycket som behöver göras på det här området, så många trasiga människor som behöver få läka, så mycket skuld och sådana oändliga mängder skam som etsat sig fast på fel personer.

 6. Emma

  Citerar fantastiska Karins Konstgrepp:
  Var besvärlig
  Ta plats
  Höj din röst
  och backa inte
  Vi håller
  varandras
  händer
  när det blir läskigt

 7. Elina

  Fina underbara Elisabeth!! Massa massa kärlek till dig! Du är så modig! Bästa kvinna! <3 Åke måste vara så stolt över dig nu!

 8. Sarah

  Elisabeth, jag är med dig! Jag hör dig och beundrar dig så för ditt mod, din ärlighet och din känslighet. Du är fantastisk. Glöm aldrig det! Kram <3

 9. Linn

  Elisabeth, du anar inte hur berörd jag blir av dina ord, jag har själv aldrig blivit utsatt för något övergrepp och kan inte sätta mig in i din situation så jag kan inte säga ”jag förstår hur du känner dig” och tänker inte göra det heller! Men jag blir även så jävla förbannad att kvinnor blir utsatta för övergrepp varje dag! Det är inte okej och vi ska inte acceptera detta! Och att man sen blir ifrågasatt och tvivvlad på ” är du säker på att du sa nej” eller ”du blev inte drogad för du minns för mycket” va? vem har rätten att förminska dig? Jag blir så arg!!! Du är min förebild och hoppas jag kan/är en lika bra människa som dig.
  Kram <3

 10. Pernilla

  Vill bara säga att jag är så himla imponerad av ditt mod att berätta och stå upp för det här, är säker på att det hjälper många, många andra. Du är fantastisk <3

 11. Evelina

  Tack för ditt starka klipp och för att du delade med dig av din fruktansvärda upplevelse. Du är modig, Elisabeth.
  Jag är så trött på män som grupp, på all skit och allt förtryck patriarkatet bär ansvar för. Du påminner mig om vilket ansvar jag som mamma till två pojkar har. Det är upp till mig att se till att de blir vettiga (män)niskor. Dels är det min plikt att se till att de på riktigt inser att varje människa äger rätten till sin kropp och att varje uteblivet ja är ett nej. Jag ska lära dem att samtycke är det enda alternativet. Men jag måste också ge dem styrkan att stå upp mot andra killars snack och handlingar gentemot tjejer. Jag hoppas att det är mina söner som säger ifrån i omklädningsrummen när någon går över gränsen även om ”det bara är på skämt”. Och jag räknar med att det är mina söner som går emellan när något svin är på väg över gränsen på en fest. Vi måste fostra våra söner. Det är det enda sättet att sätta stopp för det strukturella våld som bara pågår. Jag kämpar för att min äldsta unge som är 3,5 år inte ska fastna i den machokultur som han utsetts för redan på förskolan. De leker mycket tjuv och polis där kontentan är att de jagar varandra. Pedagogerna har noll tolerans mot skjutlekar men självklart ser de inte allt och nu har han lärt sig hur man riktar en pinne och säger pang. ”Låt dem hållas, pojkar har lekt krig i alla år” säger många. Ja, de har det och sen är det män som startar alla riktiga krig och som står för det strukturella våldet i samhället också. Så nej, jag låter honom inte hållas. Jag leker lekar som får honom att utveckla sin empati istället. Jag övertalar honom aldrig att krama någon, inte ens när mormor som har längtat halvt ihjäl sig kommer på besök. Och jag uppmanar honom alltid att fråga innan han kramar sina jämnåriga kompisar. Jag avleder aldrig bort gråt utan tröstar, gosar och låter honom vara ledsen tills han är färdig. Jag lär honom att det är okej att vara arg, det är inte farligt att bråka. Men man får aldrig någonsin slåss. För att det är min plikt. För att det är mitt jobb som pojkmamma.
  Låt oss lyfta bort ansvaret från föräldrar till flickor. Låt dem slippa lära sina döttrar vilka knep som krävs för att överleva i ett patriarkalt samhälle. Låt oss som är föräldrar till pojkar istället ta vårt ansvar på allvar och forma män som ingen behöver vara rädd för.

  Kram!

 12. Anna jamil

  Så bra skrivet å bra talat i detta ämne. Tyvärr e vi för många tjejer som upplevt ngt slags övergrepp å de e INTE ok, hur ”litet” det än är. Och det finns INGA bortförklaringar för varför en annan människa ska få ta sig friheter på min kropp, det spelar ingen roll vad jag har på mig eller hur full jag är!!! Jag ska kunna gå naken å ingen ska ens lägga ett finger på mig!!!
  Jag är så ledsen att du för det första blivit utsatt för övergrepp men också för det andra övergreppet du faktiskt blir utsatt för i form av ifrågasättande å pekpinnar!!! Skulle ngn ens ifrågasätta om en man berättade att han blivit rånad? Troligtvis inte. Men vi tjejer blir ständigt ifrågasatta när vi blir utsatta för olika sorters övergrepp. Förändring måste ske, speciellt som vi då tydligen lever i det mest jämställda landet i världen…

 13. Micaela

  Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Du är en sådan modig människa, ser verkligen upp till dig!

 14. SpeLinnea

  Exakt! DU vet vad du har varit med om! Du äger din egen kropp och dina egna upplevelser. Man ska aldrig behöva försvara sig och förklara sig kring dessa saker, det är helt jävla sjukt att offer blir ifrågasatta och får skuld för övergrepp! Fan det kokar inom mig när jag ser hur många som blivit utsatta, och hur många som är idioter mot de som är utsatta.

  Du är fantastisk och jag står bakom dig och andra kvinnor i alla jävla väder!!

 15. Ebba

  Käraste Elisabeth. Jag och många andra här har följt dig sedan din start i GVFV och du är en otrolig människa med en otrolig kraft att beröra andra. Elisabeth – du är en eldsjäl. Du kan göra skillnad. Vi andra, din arme, kan också göra skillnad. Men precis som du säger så är det allra vackraste och COOLASTE att tillsammans kan vi göra störst skillnad. Vi kan byta alla murar. Elisabeth, jag har kommenterat här förr, jag påpekar alltid hur klok du är. Idag vill jag dock inte påstå att du, jag eller några andra feminister är kloka. Det är icke-feminismer som är okloka. Tillsammans kan vi lära världen att göra rätt! Jag är med dig, nu kör vi!