ELISABETH

Komma hem-peppen

När man varit borta, oavsett om det är en dag eller tio, är man ju alltid orimligt pepp när man kommer hem. Kanske har man köpt med sig lite fina saker till hemmet, plus att man tankat energi, både genom att byta miljö och träffa härliga människor.

Antal minuter det tog innan dammsugaren drogs fram när vi kom hem: 3

Anledning: Inte städpepp (det har jag aldrig tyvärr), utan en ny matta! Låt mig påminna er hur vår matta i vardagsrummet såg ut innan:

DSCN3560

En gång i tiden var den vit, nu är den lite smutsbeige (vet någon hur man rengör liknande mattor?) och väldigt äcklig bara, därav dammsugaren. Den måste få saneras och kanske hamna i ett annat rum.

Med nya mattan ser det nu ut så här:

DSCN3561

Tycker den passar mycket bättre till vårt ”nya” soffbord och känns lite fräschare. Den är köpt på Lagerhaus, som har så jäkla mycket fint nu!

DSCN3563

Nu är jag dock svårt less på vår vidrigt nedsuttna (men sköna) soffa och vill gärna ha en ny! Behöver ej vara hörn eller divan, ibland tänker vi en soffa och sen nån fin fåtölj. Tips mottages även här, gärna inte i miljonklassen! Vi ska även försöka hitta ett mindre bord till vardagsrummet, nu har vi ju ett gigantiskt vitt med sex stolar som tar alldeles för stor plats, som vi tänker sälja på Blocket inom kort. Som sagt, orimligt mycket inspiration får man efter några dagar hemifrån!

Det är dock underbart att vara hemma igen, ska berätta mer om vår lilla minitripp sen! NU: Jordgubbar! Eller nä, först söva Åke, SEN jordgubbar.

Hoppas ni haft en härlig tisdag! Tack för era kommentarer till amnings-inlägget, ska läsa igenom dem nu när jag ammar (ironiskt……)!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jättefin matta! Jag fick ett ryck att jag inte skulle ha en divansoffa och köpte en vanlig tresits. Det slutade med att jag fick köpa en sån där puff och skapa en divan och sedan gav jag upp och köpte en med två divaner istället. Det är så svårt att sitta/ligga två stycken i en vanlig soffa. 🙂 (Och vart ska man ha datorn när man ligger i soffan 😉 )

  1. elisabethlindroth

   Hahaha! Bra att du ger mig lite perspektiv! 🙂 Ska tänka på’t, kanske en divan inte är så dumt ändå……… kram!

 2. SpeLinnea

  Det blev ju alldeles förtjusande. 🙂 Tänker, kan man inte köra högtryckstvätt på vita mattan?
  Drömmer själv om en grå soffa med divan/tjofräs på båda sidor och tre sitsar imellan. Finns på nån möbeloutlet här, så det är ju lite långt för er förstås.

  Hoppas ni hittar nåt fint!

  1. elisabethlindroth

   Tackarr! Tyvärr kan man inte köra högtryckstvätt eftersom mattan inte får bli blöt igenom fick vi veta när vi köpte den! Typiskt…. Outlet låter bra! 🙂

 3. Sofia J

  Min syster i en bostad inte jättelångt från dig kan vara intresserad av det bordet med stolar!
  Kanske ni slipper lägga ut det tänkte jag
  🙂

  1. elisabethlindroth

   Hon verkar lite osäker idag när jag träffade henne! 🙂 Men vi får se, ska sälja det efter köket är klart!

 4. Hanna

  Vänta med ny soffa tills Åke är större! Det kommer kräksjukor, välling, youghurt, smör and so on… Talar av egen erfarenhet Men mattan var jättefin!

  1. elisabethlindroth

   Jo jag vet men jag orkar inte vänta med allt tills dess, soffan är verkligen risig och rätt äcklig redan. Får köpa en billig! 🙂

 5. KajsaLisa

  Kolla in IKEAS Ektorp, finns som 1,2,3 och som hörnsoffa. Klädseln är avtagbar och går att tvätta, ett budgetalternativ är att köpa den begagnad på blocket, sen kan man köpa ny klädsel i en himla massa färger på IKEA.

  1. elisabethlindroth

   Åh, bra tips! Är den skön då? Finns ju även ett företag som syr och gör saker som piffar upp Ikea-möbler! Tål att tänkas pÅ!