Saker folk säger som jag tröttnat på: – ELISABETH

ELISABETH

Saker folk säger som jag tröttnat på:

– “Heter han ÅKE?!?!?!?!?!?!? STACKARS barn!” Jag tycker mer synd om dig som uppenbarligen saknar farstu!

– “Är han vaken (samtidigt som hen dyker ner i vagnen)?” Ja, nu är han det. 

-“När blir det syskon då?” Ej okej att fråga av alla anledningar. 

-“Visst är det en underbar tid? VISST NJUTER DU?!” JA, JAG NJUTER, SLUTA PÅMINNA MIG OM DET!

-“Ja, herregud vad ni föräldrar har det lätt nu för tiden, annat var det på min tid.” Ja, vi har det lätt, förlåt att någon uppfunnit babyvakt, babynest, smidigare barnvakt och att förhållandena blivit lite mer jämställda. 

-“Tänk så tur du har att Leif är ledig hela sommaren så att du får lite avlastning!” Absolut men har inte Leif också tur i och med att jag också är ledig och ger honom avlastning? Eller?

-“Vart har du Åke då?” Tar upp denna jämt men den kommentaren slutar aldrig komma. Han är ensam hemma, i vanlig ordning. Ja, med sin pappa alltså.

DSCN2891

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  haha eller som du skrev.. Jag går ut med soporna och grann kärringen säger JÄMT men har du lämnat barnen hemma ensamma?! JAAA ABSOLUT! Med sin PAPPA!!!!!! herregud

 2. Caroline

  jag känner så med dig!!! Fick jämt höra; när ska Linn få ett syskon?! JAAA hon har TVÅ!! Men tyvärr är dem änglar nu ska jag aldrig få slippa. Nu har vi lillasyster hemma också då får vi jämt höra.. Stackarn hon har inte träffat bröderna någongång! NÄÄÄ MEN SKA JAG MÅ DÅLIGT FÖR DET OCKSÅ NU?! eller denna är hon vaken? Och dyker ner i vagnen eller öppnar upp suffletten JA nu är hon vaken.. “Helt plötsligt” man slutar aldrig förvånad. Denna är ny!!! Ve heter hon? Svar från mig: Mila. Tillbaka: åh Mira det va annorlunda nej MILA som MILLA. gaaah haha sov gott!

 3. Sandra

  Haha håller med alla ovanstående folk är inte kloka… Har gjort ivf med dottern o var öppen med att vi genomgick det, men ändå kom arbetskamrater o andra ,som alla visste, fram o frågar jaha när kommer det nu ett syskon grrrr.
  Nu lyckades vi iofs själv med sonen men ändå det är ju retså ovanligt. O då säger dom istället jamen det är ju retså vanligt, hmmmm.
  O alla dessa “råd” man får hela tiden, jösses säger jag bara.
  Dumt när folk kommenterar namn, man får döpa sin son/dotter till det man tycker passar bäst o tycker om mest. Har man inget positivt att säga kan man vara tyst!!
  kram Sandra

  1. J

   Vad gäller IVF tycker jag alla numera frågar när vi ska “skaffa syskon” och när jag säger “vi vill inte göra fler försök” så kommer alltid: men nu går det väl naturligt? Eh, jo, för graviditet påverkar mannens spermier så himla mycket!

 4. Robin

  Då kan ni tänka er vad min mamma fick stå ut med på 80-talet när hon döpte min bror till Kim och mig till Robin (jag är en tjej).
  Folk och deras överflödiga åsikter/kommentarer!

 5. Emma

  Skriver under på alla punkter. Själv irriterar jag mig på frågan -sover han för natten nu?
  När man har en bebis som vaknar varannan till var tredje timma hela natten och däremellan gnyr och gnäller har jag lust att skrika -NEJ, han sover aldrig för natten..fattar ni det?, ALDRIG!!

 6. Vanessa

  Hahahahaha, orkar inte! så satans dumma mänskor det finns alltså. Håller med i varenda ovanstående punkt du skrivit, har själv en dotter på 14 månader och har ställt mig frågan tusen gånger; VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?! Nåja, du är askul. Kram från Luleå.

 7. SpeLinnea

  Åke är ett fantastiskt namn! (Såklart.) Ibland undrar jag om det slår slint i huvet på många människor, att det blir nån slags åsiktstourettes så fort det finns en bäbis i rummet. Hoppas du kan skaka av dig dessa kommentarer. Kram

 8. Veronica

  nått jag ofta fick höra när vi va ute å handla å hade dottern sovande babyskydd (somna alltid i bilen när hon va plutte liten) “men vad snäll hon är” eh ja hon sover!?

  1. mikki

   Bara det där med “snäll” om en bebis överhuvudtaget driver mig till vansinne.
   “Är han snäll?”
   Nej, han är djävulen själv..

   Går folk på allvar runt och tror att bebisar är elaka, eller att de skriker för att jävlas..?

 9. Emma

  På sista frågan brukar jag svara: “Nämen vi ensamtränar.. Har hört att 20-30 minuter är lagom i början.”

  När man har bebisen i sjal eller sele måste oxå vissa främlingar gå fram och fråga om “hen verkligen kan andas där inne?” Vill utbrista: “Näe! Du har rätt! Hen andas inte!” Gör istället: Nickar och ler.

 10. Anonym

  Även som gravid tar sig folk friheten att kommentera storleken på magen, hur mycket man gått upp, vart kulorna satt sig och hur länge det kommer ta innan och OM man blir av med dem..

 11. Anna jamil

  Känner igen mig i alla, grr och lägger till “är han vaken” samtidigt som man tar sig friheten att gå in i hans rum där han sover, ursäkta SOV menade jag

 12. Jessicaia

  Japp, så tröttsamt. En jag ofta får höra är också: “Nu är hon nog lite hungrig va?” i tid och otid. Tack, men jag vet nog bäst när mitt barn är hungrig eller ej, ibland undrar man om de bara vill se tutte?!

 13. Kajsa

  Alltså jag blir tokig som ska hålla på och fälla syrliga kommentarer om det namn man valt till sitt barn!

  Vår lilla prinsessa heter Hedvig och det får två sorters reaktion “VA? HEEEETER hon Hedvig?” eller “Åh, Hedvig, gud vilket bra/fint/coolt/annat positivt ord namn!!”. Vi har valt ett namn vi tyckte mycket om till den person vi tycker mest om i hela världen. Har man inget snällt att säga om det kan man strunta i att säga något överhuvudtaget. Punkt slut.

  I din lista vill jag lägga till “Åh, vilken liten tjockis!!” och alla liknande kommentarer. DET ÄR EN BEBIS! ETT BARN! EN PERSON! Måste vi hetsa om kroppsform/vikt på någon som inte fyllt 1 år?!

  1. Anonym

   Det med tjockis känner jag till allt för väl! Fick ett stort barn vilket jag fick höra tills det rann över för mig och jag sa att jo han har gått ner så nu får han bara frukost och kvällsmat..

   1. Nathalie

    Igenkänningsfaktor på den!!
    Så himla tröttsamt det är. Våran kille har alltid varit väldigt matglad! dock gick det snabbt ner i början och vi blev kvar en extra natt på BB för att dom ville ha lite koll, så när vågen började visa på uppåt så blev ju ingen mer lättade än vi. Det har fortsatt spikrakt uppåt och vi får alltid höra “vilken tjockis” “han gillar mat va” osv. Är så störd över att man måste kommentera vikten på ett barn redan från ynka veckors ålder. Även att ens barn då ofta ska jämföras med vänners/bekantas barn och deras vikt vid en speciell ålder. Som att något vore rätt eller fel? Inte konstigt att det är sån kroppshets bland dagens ungdomar när det börjar tidigare än vad dom ens minns.

 14. Frida

  känner igen mig! Vi ville döpa vårt barn (som blev en tjej sen) till Henry och en av mina närmsta vänner sa “Men Gud vad fult!” När jag berättade det. Hade god lust att slå henne då. Det blev en Thea sen, men nu väntar vi en lillebror och jag är mycket förtegen om namnet denna gång för att undvika liknande händelser igen. Att folk inte bara håller tyst!

 15. Emilia

  Haha, kan ju komplettera listan med “sover han inte hela nätter nu?” och “ammar du FORTFARANDE?” (bebis 8 månader). En annan helt sjuk kommentar jag fått då min sambo ska gå på pappaledigt när bebis är 10 månader är “men vad SNÄLLT av dig att låta pappan va hemma så länge”. Eh, för han har inte lika stor rätt till det som mig då eller!? Suck!