Äntligen träning! – ELISABETH

ELISABETH

Äntligen träning!

Hörrni, underbara vänner! Åke är ju snart sex månader och äntligen har jag kommit igång med träningen.

DSCN2872

Jag har bestämt mig för att vänta med konditionsträning, då jag i dagsläget går mellan 1-3 timmar per dag med vagn och/eller hund. Att då springa också känns alldeles för mycket. Dessutom har jag tyvärr (ja, tyvärr) gått ner den vikt jag ökade under graviditeten så jag vill hellre försöka hålla mig kvar eller kanske gå upp något kilo. Jag anser att kroppen behöver minst nio månader på sig att återhämta sig efter en graviditet och tycker absolut inte om hetsen kring viktnedgång efter att bebisen kommit.

Självklart kan jag förstå att man vill kunna ha sina vanliga kläder och känna sig lättare i kroppen men jag tycker att det bör få ta sin tid, för kroppens skull. Därför hade jag gärna haft kvar några fler kilo nu men kombinationen Åke som endast sover i vagn/amning/vaken bebis inomhus=svårare att hinna äta/hund som kräver motion har nog skyndat på det hela lite.

Nu känns min kropp svag, hängig och på något sätt tom? Typ som att skinnet saknar innehåll? Dessutom har jag en EXTREMT usel hållning och en otrolig värk, från korsryggen och upp till nacken. Därför vill jag nu försöka återfå lite muskler och slippa ha ont. Hur fasen ska jag palla att leka med Åke annars? Har också en förhoppning om att det ska ge mig lite energi!

Så, hur går jag till väga då? Jo, jag har tränat lite varje dag denna vecka. När jag säger lite menar jag ungefär 20-30 minuter max. Det gäller att hitta nån stund på dagen då Åke just har ätit och när Leif och jag ändå inte gör något vettigt. Det finns faktiskt ärligt talat alltid tid, det gäller ju bara att prioritera. OBS! I alla fall när man som jag, har en partner, som dessutom har sommarlov.

Sen går jag till ett rum, stänger dörren, slår på musik/pod och kör på! Dels tragglar jag vidare med appen Mammamage som fortfarande är såååå trist men för effektiv för att sluta med och sen kör jag övningar från Olgas träningsbok och lite andra övningar jag kört när jag tränat tidigare. Jag känner efter ordentligt vilka övningar som känns bra och pressar mig inte men har haft lite härlig träningsvärk nu hela veckan!

Jag försöker fokusera på en del av kroppen per gång, så ben en dag, armar/axlar en dag, rygg och mage en dag, lite yoga en dag och så vidare. Jag tror att för mig funkar det bättre att inte ha så långa pass, för då kommer jag aldrig prioritera det och kanske bara hinna träna en gång varannan vecka och då blir det ju inte lika effektivt.

Längtar SÅ mycket till den dagen jag ser mig i spegeln och axlarna inte hänger framåt längre och att slippa ha huvudvärk som kommer från min svaga nacke.

Hur går det för er? Har ni några bra knep när det kommer till träningen?

DSCN2865

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Vad duktig du är!! Jag hoppas jag orkar ta tag i det snart jag med. Har köpt Olgas bok men tycker det är jobbigt att hålla på och bläddra i en bok när jag ska träna, en PT hade nog funkat bättre för mig :p.
    Nu har jag precis opererat bort en äggstock så när jag läkt så ska jag ta tag i det där, just för att inte ha ont i nacke och rygg.

  2. Nathalie

    Jag har verkligen ingen inspiration till träning, men jag klagar ändå över att jag är så svag och aldrig blir av med “mamma magen” 😉 haha! Har också mamma-mage appen och den gör säkert bra nytta även om den är tråkig. Så jag kör vidare på den, så får jag ta tag i resten när inspirationen infinner sig..annars får jag bara rycka upp mig :p