ELISABETH

Saker som hänt sedan jag fick barn (del tre):

En gång i månaden kommer mina listor med vad som hänt sedan jag fick barn. Del ett hittar du HÄR och del två i videoform hittar du HÄR!

  • Jag har flera gånger gått in i duschen, fått panik över hur dåligt jag ser och insett att jag har mina (immiga) glasögon på mig fortfarande… #(s)imglasögon?
  • När jag är ute och går utan vagn och hund vet armarna inte längre vad de ska göra. Ska de hänga rakt ned eller svänga fram och tillbaka? Oftast blir det en blandning av båda.
  • Jag söker anledningar till ALLT. ”Nu vaknade han lite tidigare än vanligt men han har ju vaknat till en gång mindre i natt också”, ”Han slår ju mer med en hand, det är för att han är högerhänt”, ”Han somnade inte lika lätt idag, men TÄNK vilka intryck han haft idag, inte konstigt att han är lite uppe i varv!” osv.osv.osv.
  • Tidigare kunde barnskrik störa mig lite, nu blir jag bara glad när någon annans barn gråter och inte mitt. #ursäktaminegoism
  • När jag möter andra som är ute och går med barnvagn ler jag på ett helt nytt sätt. Det är som att vi barnvagnsförare har ett hemligt leende likt motorcyklister har en speciell hälsning.

DSCN2463

Fyll gärna på med era egna erfarenheter!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Jag står och sitter sällan helt stilla sedan jag blev förälder. Kommer på mig själv att gunga, vicka och ibland även nynna lite, även när jag inte har bebis i famnen.

  2. maria b

    -diskuterar min sons bajsblöjor, konsistens och färg ofta och helt naturligt med sambon

    -gör pruttljud högt ute bland folk

    🙂 + det du skrev. Mår suuuuuperbra när annat barn gråter eftersom min lillfis grät de 4 första månaderna

  3. Ellinor

    Jag älskar listor… Så här kommer mitt bidrag på några punkter till.
    – har som mål att duschat, borstat tänderna och ev håret innan lunch
    -förbereder gärna morgondagens middag direkt efter kvällsmaten
    -njuter av en morgonpromenad kl 05.00 för att slippa gå utan vagn
    -kommer på mig själv att sjunga för barnen mitt inna på Ica. (Jag har scenskräck o skulle aldrig sjunga offentligt)
    – syltar, saftar, bakar eget bröd. Vill veta vad barnen får i sig. Tidigare inte hade det minsta intresset för det där rummet i huset som kallas kök.

    Min lista kan bli lång!!!

  4. Cicci

    När jag är iväg och handlar utan barn och hör ett barn gråter så ”vaggar” jag kundvagnen och drar den fram och tillbaka medans jag kollar igenom hyllorna efter det jag ska handla

  5. Sarah

    Känner igen mig i allt, hehe.

    Här kommer några till:

    Har håret ALLTID uppsatt nuförtiden pga att jag tappar så mycket hår och att Stella älskar att riva i det. #mammafrilla

    Lärt mig att sova på 10 cm säng med rumpan hängandes utanför bädden. Fascineras över att 8 kg bebis tar så mycket plats.

    Blivit så bra på att optimera allt jag gör. Bedriver en konstant diskussion med mig själv om i vilken ordning jag ska utföra hushållssysslor/ göra i ordning mig själv/ annat viktigt att en kan se mig som en fakirmässig projektledare.