ELISABETH

Jag ÄR ju osäker?

Jag vill berätta lite för er om mig själv. Några saker som jag vet kan uppfattas som en svaghet men som jag ändå inte kan ändra på, hur mycket jag än försöker. Dessutom tror jag att man genom att visa sina svagheter också blir en starkare person.

Jag känner mig underlägsen alla. Träffar jag en ny person känner jag mig direkt tafatt, klumpig och väldigt ointressant. Jag går liksom in i allt med en konstant känsla av att jag är lite mindre värd. INTE BRA ALLS! Innerst inne vet jag ju att jag är helt fantastisk men denna underlägsenhet ligger alltid och liksom gror nästan hela tiden.

Jag gillar inte känslan av att folk är besvikna på mig eller har missförstått mig. Därför får jag panik direkt någon på bloggen kommenterar något som är lite otrevligt, för att jag så gärna vill att den personen ska ändra uppfattning om mig.

Jag gillar att be folk om råd och sedan välja ut det som låter bäst och roligast. Det är därför jag frågar er om saker hela tiden.

När vi la ut klippet och bad er komma med ideér på vad vi skulle kunna göra i sommarens klipp på Youtube var som sagt inte tanken att vi ville ha bekräftelse. Nu har jag dåligt samvete över det och samtidigt blir jag så jäkla ledsen när någon kommenterade att vi skulle sluta be om råd eftersom det fick oss att verka osäkra och att det skulle bidra till att man tappar lusten till att följa oss.

MEN JAG ÄR JU OSÄKER! Detta är en ny bransch för mig, och det är så himla svårt att förstå innan man sitter här själv. Vi visar ju verkligen så mycket av oss själva och våra liv och vet aldrig hur det ska tas emot från gång till gång. Att få 99% superfina kommentarer är helt otroligt underbart, något jag inte kan beskriva med ord men den där lilla bråkdelen lite mindre trevliga kommentarer tar SÅ JÄKLA HÅRT. Alla säger att det är ju bara att strunta i det men vi alla vet lika väl att det inte går. Visst kommer ni alla ihåg ungefär allt elakt som sagts till er under era liv men säkert inte allt det snälla?

Sen börjar jag fundera (som vanligt) och varför ska det klassas som något negativt att vara osäker? Hur fasen ska jag kunna vara säker när jag håller på med MASSA saker som är totalt sprillans nya för mig? Att efter fem månaders bloggande hamna på en stor bloggportal, där det förväntas att man ska producera inlägg med bra innehåll och samtidigt behålla läsarna för att göra arbetsgivaren nöjd, det är en sak som får mig att känna mig osäker.

Tänk er själva, när ni varit nya på era jobb, så förstår ni min känsla! Sen vet jag ju att efter ett tag på nya jobbet börjar man känna sig mer varm i kläderna men då kan jag garantera att det hunnit dyka upp ännu något nytt i livet att vara osäker över. Sånt e’ ju livet liksom!

Än en gång börjar jag tvivla på innehållet i mitt liv, räcker det verkligen för att behålla intresset att läsa/följa/titta? Jag märker nämligen att de gånger jag lägger upp bilder, inlägg och klipp där vi är mer ”fixade” och ”uppklädda” alltid blir mest populära, fastän alla säger att det är vår vardag som är så härlig. KLART ATT DET GÖR MIG OSÄKER! Och tydligen vill folk inte följa osäkra personer. Varför?

Det känns som att jag efter varje publicering går omkring naken och bara väntar på att någon ska peka och skratta men ibland har jag tur och kommer undan. Som att någon när som helst bara ska avslöja mig, nu när jag ju faktiskt är så JÄVLA nöjd med det jag åstadkommit, och bara säga: ”HAHAHAHA, varför bloggar du? Ingen bryr sig ju!” Eller: ”Det spelar ingen roll vad ni filmar, ingen kollar ju!”.

Hittills har det inte hänt och jag är så sjukt glad för det. Jag känner verkligen hur häftig men ändå känslig bransch det här är. Man är aldrig bättre än det man senaste publicerat och för tillfället känner jag mig rätt kass.

Det stressar mig att så många håller på med massa samarbeten, coola projekt och får en massa roliga bud hem till sig men i mitt liv händer inte såna roliga saker. JAG älskar mitt och det är ju huvudsaken så klart men det vore ju kul om ni som följer med i det också gillar det lite, vilket jag hoppas att ni gör.

Och JA, JAG ÄR OSÄKER. Det skäms jag inte för.

Tack för att jag fått svamla av mig, nu känns det lite bättre igen.

DSCN1768

Exakt när denna bild togs sa jag något i stil med: ”Men seriöst Leif, du måste ju stå lite längre bort!/hålla kameran lite högre upp!/säga hur jag ska stå!”

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maria b

    Men fina vackra du! Du är ju så härlig och underbar! Du känns som vem som helst…o det är bra! Jag är sjuuuuuukt osäker o har en son på 7 månader! Du är inte ensam! Att va osäker är väl till viss del inte bara negativt? Det är väl värre att veta bäst, va besserwisser o strunta helt i folks åsikter! Känner såååå igen mig i det här med att alltid känna sig minst intressant i rummet…så känner jag ofta. Jag tycker folk alltid har roliga anekdoter, säger roliga fakta o historier. Jag har typ inget att bidra med o pratar folk med mig kan jag bli nervös och vill inte prata länge för att typ ta ”folks tid”….hur knäppt är inte det?

    Ååh! Om du hade bott i sthlm hade jag bjudit ut dig på en fika med våra små killar, jag tror vi skulle digga varandra faktiskt 

    Stor kram på dig! Ps. Du följer mig på insta (tutan1985) hihi

  2. Sonia

    Vi älskar dig, Elisabeth. Låt ingen ta ifrån dig dina känslor, tankar och upplevelser. Det här är din blogg, din kanal och vi som är dina följare skulle aldrig döma dig såhär. Kram. <3 <3 <3

  3. Jennybenny

    Jag tycker du är så jäkla modig som skriver detta! Och jag tycker du verkar as-skön, trevlig, intelligent & kärleksfull! Vet att det är jobbigt med pikiga kommentarer & det tar tid att ”vänja sig” vid asen som inte har något vettigare för sig. Tycker isf att du gör ett FAB jobb & hoppas din osäkerhet lättarblite efter lite extra blog LÖVE. För vi är många många som tycker du är ahhhmazing! 😉

  4. Mathilda

    Läser nu för tiden nästan bara din blogg, tycker många andra är så tillgjorda! Började följa dig i gravid vecka för vecka för vi hade BF nära varandra och nu har jag en pojke som är några dagar äldre än åke och har fortsatt följa dig för att jag känner igen mig så mkt i allt du skriver! Vill följa en blogg där man känner igen sig själv och det gör inte jag hos mammor som alltid är superglada, uppklädda och fixade och har massa superspännande projekt på gång, för sån är ju inte jag (och jag tror många med mig). Fortsätt som du gör, så skönt att läsa en ärlig blogg som verkligen speglar verkligheten för en gångs skull!

  5. Lina

    Fast ärligt talat, det är bara din blogg jag LÄSER! Det finns liksom ett innehåll, man kan relatera till det mesta som nybliven förälder och alla bor liksom inte i storstan.

  6. Sofia J

    Jag gillar verkligen att du/ni skriver och filmar om ALLT. Inte bara söta, fina, fixade vardagen som överallt syns jämt jämt!
    🙂

  7. Emma

    Känner så igen mig! Bra skrivet! Det svåraste med att vara osäker är att lära sig acceptera sig själv å sin egen osäkerhet, då blir man inte lika hård mot sig själv när saker å ting inte blir som man tänkt sig. Tycker du är så stark och tuff som vågar outa dig själv i en blogg som blivit så populär! Vanan att skaka av sig det negativa kommer nog med tiden.

  8. Sara

    Du är en så fruktansvärt ärlig människa och därför älskar jag att läsa din blogg! Äntligen någon som är äkta!! Tänk om alla kunde vara så ärliga som du är, vilken underbar värld att leva i. Jag känner igen mig i så mycket du skriver. Är mamma till en liten Elsa på 6 mån och som ”nybliven” mamma är jag fruktansvärt osäker. Går i en föräldrargrupp med mammor som dels är flera år äldre än mig och har barn sedan tidigare. Där sitter de och pratar på som saker som är SJÄLVKLARA, medan jag sitter som ett frågetecken?! Fortsätt med det du gör, för enligt mig gör du ett exemplarisk arbete med bloggen och youtube kanalen!!

    Kram Sara <3

  9. Elina

    Ville bara ge er en stor midsommarkram och säga att ni är bäst! Jag älskar verkligen din blogg och er kanal. Jag tror de allra flesta känner sig osäkra med nånting och det är inget fel med det, man blir nog säkrare med tiden. Kraam på er och glad midsommar till alla här på bloggen!

  10. Malin Jonasson

    Du är äkta och det gillar jag -fortsätt med det. Slå bort allt det andra och försök låta det rinna av dig (vet att det är svårt men försök). Jag önskar att du och din familj får en fin midsommar. OCH sist men absolut INTE minst du ÄR precis lika bra och värdefull som vilken annan människa som helst -bäst på att vara du. Kram. <3

  11. Louise

    Du är så bra! Ni är så bra! Jag föestår känslan. Så kan jag också känna i perioder. För mig spelar det inte så stor roll vad ni gör egentligen. Jag älskar erat sätt att uttrycka er på och roliga saker och kommentarer ni säger. Vet inte hur många gånger jag börjat asgarva för ni är så jävla sköna! ❤️

  12. Kajsa

    Jag måste bara säga att jag känner igen mig i dig och det du skriver så otroligt mycket.. Jag är också en väldigt osäker person och bryr mig mer om vad andra säger och tycker än vad jag själv tycker, jag får panik så fort någon kritiserar mig eller när jag blir missförstådd. Det är väldigt bra att du tar upp i bloggen att du är en sådan människa, för jag tror att det finns många fler som just är som dig och mig. Och jag blir förundrad hur folk hela tiden kan vara så självsäkra och strunta helt i vad andra tycker om en. Jag är väldigt glad att du visar att jag inte är ensam om att vara osäker. Vill dessutom säga att din blogg är min favorit att läsa, och då följer jag en hel del andra bloggar. Tack så otroligt mycket för att du är du och vi får följa med i din vardag! Kram

  13. Linn

    Hej!
    Jag har inte sett erat senaste klipp och nu hittar jag inte den, inte här och inte på youtube, har den försvunnit någonstans eller valde ni att ta bort den. Ang ditt inlägg tycker jag inte du ska tänka så mycket på vad andra tycker , jag vet det är jätte svårt! Gör bara eran grej det har ju funkat hittills 🙂 ta hand om er och ha en trevlig midsommar

  14. Linnea

    Elisabeth, jag har följt dig sen Gravid vecka för vecka och du blev snabbt min favorit bland preggosarna. När jag och min man körde norrut i somras från Stockholm till Pite och sen vidare med vänner ända till Narvik så passerade vi en dag en skylt mot Burträsk. Då var det som att nåt hoppade till i hjärtat; där bor ju bästa Elisabeth och Leif! Det känns som att jag har fått lära känna dig så bra genom att du är just så ärlig och på riktigt som du är! Lilla Åke är ju bara för god, jag vill typ ge honom en kram så fort ni visar upp honom! Och nu går jag och min man äntligen i väntans tider och får vårt lilla knytt i januari, yes! Så vart vill jag komma med det här? Jo: du är min hemliga kompis, för jag ser upp till dig så galet mycket, trots att du inte ens vet vem jag är. Kram! ❤️

  15. Rebecka

    Hel!
    Ville bara säga att jag tycker om din blogg jätte mycket just för att den är så naturlig. Går själv hemma med en fem månaders bebis och vet ju att livet inte är så glammigt som många visar. Du är modig som visar upp en sida som är så naturlig och det är jätte starkt av dig. Speciellt idag där varenda människa lägger upp bilder dagligen på sociala medier som kanske inte alltid känns så realistisk. Själv piffar man till sig lite extra om man ska till BVC eller någon kompis, dom andra dagarna går iallafall jag hemma med mjukisar. Ingen ide att sätta på sig finkläder i onödan som bebisen ändå kommer kräka eller dregla ner 🙂 jag är också väldigt osäker och tror ofta att jag inte är intressant och tråkig, men det får man försöka jobba bort och slå undan dessa negativa tankar. Jag tycker i alla fall väldigt mycket om att läsa din blogg.

  16. Linda

    Jag är och har alltid varit väldigt osäker, blyg och lite mindre värd än alla andra. De du gör d.v.s delar med dig av ditt liv till vilt främmande människor är otroligt strongt gjort av dig. Förstår vilken press de måste vara att hålla läsarantalet och populariteten uppe. Men måste man tillhöra någon bloggportal? Kör själv! Släpp stressen och pressen och kör dit eget race! DU ÄR GRYM!!!

  17. Micaela

    Jag älskar din osäkerhet, det får mig att känna mig mindre ensam i min. Mer osäkerhet åt folket! Och att fråga oss läsare & tittare ser jag bara som något positivt, att du verkligen bryr dig om vad vi tycker! Stor tumme upp till dig!

  18. amanda

    Hej!
    Känner igen mig så mycket 🙂 Och det är väl klart att ni ska få be om råd! Nu har jag sällan nåt bra svar till er men då skriver jag ingenting, eller så skriver jag nåt peppigt. Den som inte vill ge ett råd behöver ju inte det, bara för att ni frågar efter det. Helt otroligt onödigt att kommentera något om att ”ingen vill följa…”, ”folk tappar lusten…”. Vad vet den enskilda personen om det?
    Jag gillar att du och Leif bryr er om vad vi läsare/tittare tycker och att ni är transparenta. Det verkar som att många andra aldrig har svårt att veta vad deras läsare vill läsa om. Det tror jag inte speglar verkligheten.
    Ni är bäst så kör ert race!

  19. Madde

    Vill bara skicka en STOOOR Kraam….
    Har precis hittat hit å jag känner att här lär jag bli i kvar….
    Kan bara prata för mig själv men jag ÄLSKAR bloggar som skriver om vardagen både ris & ros…. För INGEN har bara SOLSKEN som vissa bara visar utan livet är både upp & ner…..
    Får jag välja VARDAGSBILDER för de ger mer än de ”FIXADE” bilderna…. Naturligtvis fixade bilder också men inte som huvudsak….
    Sen ang osäkerhet, Det är en STYRKA att be om hjälp, visa sin osäkerhet….
    Önskar dig/Er en TREVLIG Midsommar……

  20. Gabriella

    Elisabeth du är fantastisk och det jag älskar så mycket med din blogg är din ärlighet, att du visar livet precis som livet är. Med allt som tillhör utan att lägga upp en glittrande fasad. Det finns så mycket i din personlighet som jag känner igen mig i och jag tror det är en orsak till att jag så gärna läser. Jag har ett boktips till dig som hjälp mig massor, maila mig om du vill ha det 🙂 Fortsätt med det du gör för du gör ett sjukt bra jobb! Massa kramar och en glad midsommar önskar jag dig och familjen <3

  21. Alejandra

    Jag intalar migsjälv åtminstonde en gång om dagen att jag är så jävla grym, roligt och bäst. Att allt i mitt liv är så underbart och att jag haft tur med min uppväxt. Jag säger till migsjälv att jag är super snygg och vacker. Och det HJÄLPER! Man mår så mycket bättre när man tänker efter saker om sigsjälv som är POSITIVA. Efter ett tag blir det liksom en självklarhet att man är bäst för man har sagt det så många gånger innerst inne!
    Kram!

  22. Johanna

    ”Jag känner mig underlägsen alla”. Jag har aldrig tänkt i de orden förut men det är ju för tusan det jag också gör! Tycker alltid att ALLA är bättre än mej, fy tusan va dumt egentligen!

  23. Evelina

    Håller verkligen med om att man blir starkare om man vågar visa sin svagheter! Jag är helt säker på att osäkerhet finns i oss alla.
    Har tidigare följt en del bloggar, men av nån anledning(såklart för att den tilltalar mig) är din den enda jag följer just nu 🙂
    Jag hade nog aldrig fixat att blogga pga av alla känslor du har beskrivit i inlägget. Tur att det positiva verkar överväga det negativa. Blir det tvärtom är det nog bäst att fundera över om det är värt det!
    Kram på dig!