ELISABETH

Före- och efterbilder (del tre)!

Nu är det dags för vardagsrummet! Det var det rummet vi nog tyckte allra minst om innan men orkade liksom aldrig göra något åt det. Golvet hade en väldigt annorlunda ton som kändes mörk och lite dyster, lister och foder var mörkt bruna och eftersom det är tre(!) dörröppningar, tre fönster och rätt lågt i tak, kändes rummet som en låda. Dessutom är det väldigt svårt att möblera.

Efter vi förlorade tvillingarna bestämde vi oss att för att mer eller mindre skippa julafton det året. Det kändes inte så kul helt enkelt. I stället började vi med vardagsrummet då. Först tog vi väggarna, som vi målade i en underbar ljust grön nyans och sen målade vi golvet grått. Vi bytte ut de höga bruna golvsocklarna mot tunna, vita kvartsstavar, vilket skapar en känsla av högre i tak. Vi målade också altandörren, fönsterbrädan och runt fönstrena. Ska vi ta en titt på hur det såg ut när vi kollade på huset? Okkkeeeeeeeeej!

Före:
image (2)
Efter:
DSCN2537
Före:
image (3)
Efter:
DSCN2538
Lite skillnad va?

Det var lite terapi för oss att pyssla med det här rummet under tiden vi sörjde. När det var klart (tog SÅ lång tid eftersom vi letade möbler eftersom) hade vi kommit ut den värsta dimman. Min styvpappa och hans kvinna är supersnickare och har också gjort min absoluta favoritmöbel till vardagsrummet:
DSCN2547
Den sväljer allt vi äger typ! Det är så kul att möblera om i alla hyllor, har just ändrat lite nu. Vi har också rensat bort allt överflödigt småkrafs i vardagsrummet nu. Vi älskar ju prylar men det är lätt att man drar på sig saker som kanske bara tar plats i stället för att göra nytta. Nu känns det renare där igen!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. amanda

  Så otroligt läckert ert vardagsrum är! Vilken skillnad. Hoppas att jag också kan åstadkomma sådana underverk då jag får ett eget och stort hem (bor för närvarande på 37 hyrda kvm). Tack för inspirationen!

 2. Sofia J

  Jäklar vilken skillnad!
  Snyggt ni gjort, det är (tycker jag) det ABSOLUT svåraste rummet i ett hus att möblera och ljussätta!
  Vi har ju just flyttat in i vårt hus och jag vet inte vad jag/vi ska göra med vardagsrummet. Tror kanske att jag är lite låst eftersom det är mitt föräldrahem också. Sambon är inte så intresserad av inomhusmiljön heller så han kommer ju aldrig eller väldigt sällan med någon matnyttig åsikt tyvärr.

 3. Kajsa

  Så fräsch omvandling! Jag minns när jag bodde hos mina föräldrar i mitt flickrum, då brukade jag möblera om var och varannan dag för att det var kul (hur orkade jag?) Ibland skulle jag vilja slänga ut alla möbler i lgh och bara börja om för att byta stil. Just nu tillåter inte ekonomin det (föräldraledig och försöker spara till ett kommande bröllop) men det där med loppisfynd kanske inte vore så tokigt för att piffa om i lyan