ELISABETH

Fyra overkliga önskningar:

Nu när jag varit mamma fem månader har jag insett att det mesta faktiskt finns att köpa till en bebis! Visst, vissa saker skulle gärna få ändra design eller andra praktiska detaljer men om man, som jag, är i jakt på nya affärsideér är denna bransch lite knivig. Därför har jag kommit på fyra saker som (tyvärr) är mer eller mindre omöjliga att använda eller uppfinna men som jag tycker vore härligt att ha:

1. Kängurupung

Bärselar i all ära men en riktig jäkla kängurupung vore väl egentligen helt optimalt? Kom på precis nu att jag inte har någon koll på detta djur, t.ex. har de alltid pungen eller kommer den när barnet (vad kallas deras barn?! Kalv?! Jag vet ju inget!) föds? Hur länge ligger barnet i pungen? Är det mer ergonomiskt med kängurupung än bärsele eller sjal? *googlar direkt*
kangaroo-47642_640

2. SUPERTERMOMETER!

Hör här då: Du stoppar en termometer i bebisens öra och på en display visas flera staplar, t.ex. ”Hungrig”, ”Bajsnödig”, ”Trött”, ”Törstig”, ”Magknip”, ”Tänder på g”, ”Allmänt less”, osv. osv. Sen är då staplarna olika fulla beroende på hur barnet mår. Tror inte att det är smart att använda termometern ofta, men tänk att ditt barn skrikit extremt mycket och du bara: ”Alltså, jag har ju matat nyss och bytt blöja, VAD ÄR DET FÖR FEL?!”, stoppar i tempen i örat och ser att stapeln ”Tänder på g” är hög. Då faller ju allt på plats! Klart å betalt!

nurse-158232_640

3. En stund av förståelse

Tänk om du skulle kunna få typ en kvart, eller bara fem minuter, då du kan prata med ditt barn i lugn och ro och hen förstår ALLT du säger? Vad skulle du passa på att säga då? Jag skulle säga till Åke: 1. Att sova är det bästa som finns, SLUTA KÄMPA EMOT! 2. Om du lär dig att gå på toaletten snabbt, så slipper du ha blöja. 3. Jag älskar dig mer än jag kan förklara och allt jag gör är på grund av det, även när jag tar på dig kläder, rengör dina öron och filar dina naglar.

hourglass-26111_640

4. Framkallning av ögonblick

I dagens samhälle kan vi ju fota i princip allt som händer. Ändå tycker jag att det är de små ögonblicken, som aldrig hinns fotas, som jag vill minnas mest. Tänk därför om man skulle kunna ta en typ av print screen på dessa ögonblick, typ blunda riktigt hårt, och skicka dem på framkallning? Vilket underbart album att ha!

heart-669380_640

 

Har ni förslag på fler? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Jag och sambon pratade igår om en sådan här overklig uppfinning. En typ av termometer som mäter hur djupt barnet sover. Så att man vet om det är någon mening att försöka lägga ner barnet i säng/soffa/något annat, eller om man ska sitta kvar med bebis i knät för att han/hon ska sova så länge som möjligt. Det är ju helt hopplöst ibland när bebis bara vaknar så fort man måste resa sig. Så får man börja om, igen och igen och igen..

    Gillar dina önskningar också. Speciellt den sista! Kram!