ELISABETH

Dagens bra och dåliga

Dåliga saker denna onsdag:

-Leif är borta. Han åkte i morse klockan sex och kommer hem imorgon kväll. Första natten själva!

– Det blåser STORM. Alltså inte bara lite vindpustar, utan storm! Samtidigt är det sol, så jag svettas ymnigt eftersom jag måste dra vagnen baklänges pga vampyrögon på bebis och samtidigt vara arg på hund som ska skälla, nosa och äta(?)överallt.

BRA saker:

– Jag mår så mycket bättre idag! Blir ledsen när några av er skrivit att ni mår sämre på grund av att ni insett att ni också känner likadant men jag förstår er. Har tänkt på det här en dryg vecka nu och började må dåligt så fort jag insåg hur galet det är att man ska behöva känna så. Nu när jag fått det lite ur systemet och inte känner mig ensam längre, känns det faktiskt lite bättre. Hoppas ni andra också får känna det snart.

– Sitter och planerar inför inte mindre än TVÅ resor till Stockholm i augusti. Mest troligt SJÄLV! (Hjälp!)

– Vi har fått låna en säng till Åke, en spjälsäng med hjul! Den kom igår kväll och vi rullade in den i sovrummet och Åke sov som en jäkla galning. Nu står den i köket och agerar sovplats (hittills tjugo minuter!) och typ lekhage. Babygymmet har äntligen fått lämna köksgolvet, det börjar för övrigt vara lite för tråkigt och litet för Åke, som helst bara vill rulla ut ur det. Så här ser sängen ut:

DSCN2440

Hoppas ni kan förstå varför vi vill göra om köket när ni ser denna bild……….

DSCN2442

Åke ger den tummen upp!

DSCN2445

Fatta att han somnade?! Jag gungade den som en vagn och vips så sov han! Passade på att platta håret.

Nu ska jag se till att fixa middag, trösta barn och sen gå ut med hund och vagn igen…. *never ending story*….

Ralf ska faktiskt sova hos min svärmor i natt, mest för att han har en vana att vakna vid sex och vilja gå på toa. Känns ej kompatibelt med Åke.

Vad sysselsätter ni era barn med när gymmet tappat sin charm? Gåstol? Gunga? Lekhage? Moppe? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Men ni har ju en inhägnad trädgård nu – du kan ju bara öppna dörrn o släppa ut honom? Och sen gå en promenad senare 🙂

  2. Caroline

    Med dottern tyckte jag inte att något annat behövdes när hon lärde sig att rulla. Hon rullade nämligen runt i hela huset och gjorde nya upptäckter hela tiden. En månad efter att hon lärt sig rulla lärde hon sig att åla och en månad senare att krypa och att resa sig upp. Hon hade med andra ord fullt upp hela tiden 🙂
    Sonen är av ett lite missnöjdare slag och jag har således inga illusioner om att han kommer att roa sig på samma sätt som storasyster. Nu är han ju bara 3 månader ännu, men jag tror det får bli gåstol sen när han blir lite större. Hoppgunga har jag hört ska vara dåligt för bebisens rygg, men jag vet inte om det stämmer?!?

  3. Anna samuelsson

    Jag har nu börjat ha lillan (snart 10mån) i gåstol som har ett aktivitetsbord. Men hon gillar den inte och jag är själv lite anti gåstol. Hade ingen till sonen och det funkade alldeles utmärkt. Det som funkat för mina barn är en större madrass (kapat en madrass i två och lagt till en kvadrat) lagt en rolig filt om och haft olika leksaker runtom som är kul om man ligger där. Saker som de nåt när de ligger på mage och rygg. En del ställer ju en lekbåge ovanför oxå. Sen har vi Ikeas antilop stol med bricka som de har fått sitta med olika leksaker (kortare stunder från början när de inte kan sitta själv)

  4. jennybenny

    Heja dig på första dygnet ensam! Det klarar du galant. Hoppas morgondagen blir full av långa tupplurer, noll skrik-sessioner, varmt kaffe & noll blow out bajs. Och gåstolen var superpoppis här men båda barnen blev väldigt trötta snabbt i den. Vi satt dom också i Bumbostol med lite köksprylar/papper/nycklar – whatever som dom kan pilla med.

  5. Anonym

    Gåstolen, räddaren i nöden!!!!
    Har även hopogunga, perfekt att trötta ut bebis med inför kvällsmys/läggning

  6. Sanna

    gåstolen har mina pojkar tyckt varit SUUUVERÄÄÄN från ungefär 5 månader 🙂 dock orkar dom ju inte sitta så länge i den i början men allt blir så mkt roligare att se på upprätt! Och när dom sen börjar ta sig dit dom vill 🙂

  7. Jessicaia

    Först och främst: Hej angående förrförra inlägget! 😉

    Klurigt det där med att underhålla liten bebis. ”De är så lättroade i den där åldern” säger de men min dotter (4mån) är väldigt rastlös tydligen. Titta i fönstren, kolla i spegeln, titta i pekbok funkar men kräver ju också att en själv är väldigt aktiv och matchar dåligt med att tvätta/diska/laga mat samtidigt. Vi har provat gunga men hon är nog förliten än. Så ja, har tyvärr inga tips. Babygymmet vill hon bara vara i om vi sitter bredvid. Kommer du på nåt mer bra så skriv ett inlägg om det tack 😉