ELISABETH

Att vara den som är den

Jag har alltid tyckt att det är fruktansvärt onödigt att klaga på vädret, det är ju liksom där och bara för att jag klagar blir det ju inte det minsta bättre. Det är först nu, när jag helt plötsligt sitter hemma med en hund och en bebis som vädret börjar spela roll.

Åke sover ju, som ni kanske vet, nästan uteslutande i vagnen när den är i rörelse. Ralf hatar all typ av väta på sina tassar, vind och temperaturer under 7 plusgrader. Jag måste ju gå ut med Ralf minst en gång per dag, dels för att han ska få göra sina behov och dels för att han sitter inne på en jäkla massa energi som måste ut.

När det regnar dock, bajsar Ralf på grannens tomt och rusar sen in. Eller, han försöker rusa in men jag måste ju bryskt dra med honom på en längre sväng eftersom Åke ju måste få sova. Ralf kan jag ju förvisso ta en kort sväng och sen slänga in i huset men han har sedan Åke kom börjat bli väldigt ledsen när vi lämnar honom själv så jag vill gärna undvika det. Så jag drar oftast runt honom på en längre runda (40 minuter), oavsett väder.

De dagar det är sol är det nästan alltid också storm. Då blåser solskyddet jag köpt till vagnen upp till ett segel och jag får dra vagnen baklänges för att Åke ska slippa bli bländad. Dra vagn åt fel håll och ha en hund som bara bromsar är inte heller en bra kombination. Om det plötsligt känns lite varmt, vågar jag ändå inte klä av mig, för rätt som det är blåser en storm rätt genom mina bröst och jag känner typ hur mjölkstockningen laddar där inne. KAN DET INTE BARA BLI NORMALT VÄDER?!

Igår, när regnvattnet rann längs hela mig och Ralf och vi stannade till under ett stort träd en stund, kom jag fram till att jag inte har en enda jacka som är vind- och regntät. Jag drömmer om en jacka med löstagbart foder, så att den går ha även när det är kallt, som är snygg och inte kostar 4000:-. Jag har dessutom funderat på att köpa en på ”herrsidan”, så jag gillar deras modeller på jackor bättre. Varför ska min funktionsjacka framhäva min kroppsform?! Jag vill ha en lös och pösig jacka som jag både kan växa och krympa i, bäst fan jag vill!

Sitter någon av er inne på Den perfekta jackan? Snälla, tipsa mig! Ni får även fixa vädret. Tack!

IMG_5472

Det positiva med vädret är att vi verkligen fått använda regnskyddet som Mini rodini designade till Barnvagnsmarschen. Det får alla tummar upp av oss!

IMG_5473

Ralf var alldeles tussig i pälsen och väldigt sur i humöret. Satt bara och tittade bort.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Jag vet att beställa hem kan vara lite lurigt men du kan ju kolla engelsons.se de har jackor för en mindre peng som är vatten och vindtåliga 🙂

 2. Emma

  Tack för detta! Har en långhårig dvärgtax som har ungefär samma väderpreferenser. När det är blött blir han dessutom kall om magen pga mycket låg 🙁 Hatar att det är så här trist i Juni! Vi har dessutom köpt radhus och har egen trädgård för första gången men det känns inte ens kul att fixa med möbler och blommor. Vill ha sommar nu!!

 3. Carina Anklew

  Idag är det fint väder, men blåsigt fortfarande… Herr jackor är awesome! Kolla på Jula eller jobbklädesbutiken (namn?) i stan, vägen förbi Logart. Inte så dyra. Lycka till! <3

 4. Linda

  Vet precis hur de är. Dock har jag en hund som inte alls har något emot att gå ut i regn och en bebis som sover bäst ute i rullande vagn. Så de är bara för morsan att masa sig ut. Har en regnjacka från Everest som jag gillar.

 5. SpeLinnea

  Har heller aldrig fattat formsytt på ALLT. Och samma produkter som är riktade mot kvinnor är tamigfan dyrare för exakt samma funktion. ( En video om detta, de kallar det the pink tax. https://www.youtube.com/watch?v=RfvFVAB6nn0 )
  Har du kollat att köpa på försvarets kläder? Typ på Röda stjärnan och sånt.

  Har också en hund som hatar vädret så fort det är blött. Det finns tyvärr inte så mycket att göra. Marken är ju blöt hur man än gör… Tassalva funkar ju på vintern. Kanske såna tossor på sommaren, men det tar ju en stund för hundar att vänja sig, om än alls.

 6. Emilia

  Jag älskar min regn/vindjacka av märket Bergans. Den har dock inte löstagbart foder och är i klassisk ”dammodell”. Så där var jag inte till så mkt hjälp insåg jag