ELISABETH

Nu är det klippt!

Vi är nu åter hemma på trygg mark med MASSA ny energi! Vi behövde verkligen den här trippen, att få känna oss lite tuffa och att få längta hem.

Det första vi gjorde när vi kom hem var att ta en härlig promenad i solen och sen fick jag äntligen klippa gräset! JAG ÄLSKAR ATT KLIPPA GRÄS! I alla fall i lagom dos. Det är något terapeutiskt med det, att både få vara utomhus, jobba fysiskt, få ett fint resultat (ska en dag lära mig att klippa i rutor likt vissa fotbollsplaner) och även få tid att tänka. Eftersom jag varit gravid två somrar i rad, har det varit väldigt lite gräsklippande för mig på sistone, så jag har mycket att ta igen!

Direkt jag gör något utan Åke och Leif nu för tiden, passar jag på att lyssna på poddar. Det är så härligt, att ha trevliga röster i öronen som man kan stänga av ibland när det är lite segt och jag vill sväva iväg utan att jag behöver känna mig otrevlig. Dessutom är det oftast både intressanta, kloka och roliga personer jag lyssnar på så det är alltid en trevlig stund.

DSCN1957Jag lyssnar mest på P3 dokumentär, sommarpratare, HanaPee’s pod, Fredagspodden, Alex & Sigge (lyssnade på deras senaste avsnitt under gräsklippningen idag och dog av skratt när Sigge låtsades vara tre olika personer som ringer Alex), Hemma hos Gry, Värvet och även Karin & Sara, tills den mystiskt tvärt slutade?

Har ni tips på fler? SÄG till för gudars skymning!

I alla fall, lite av anledningen till att jag klippte gräset idag är att vi ju ska hägna in lite av vår gård så att Ralf kan galoppera runt likt en svart hingst i sommar. Det ska vi försöka styra upp denna helg, plus att packa upp resväskan.

Vill ni se vad vi shoppat i Stockholm?

Ha en underbar lördag kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Kan också tipsa om en varg söker sin pod. Sjukt smarta kvinnor. Det är en ynnest att få lyssna på den podden. De diskuterar nyheter och gör olika spaningar om samtiden. Det roliga är att deras analyser både är originella och humoristiska. Jag lyssnar också på barnvagnspromenadder och tycker att den är intressant. Dock vill jag också tipsa om att googla experten Louise Hallin. Hennes uttalanden har blivit kritiserade för att sakna vetenskaplig grund. Hon är ju väldigt gammelmodig vad gäller synen på manligt/kvinnligt och moderskap/faderskap. Dessutom lämnar hon på gott och ont alltid tvärsäkra svar på alla frågor. Det finns öht inga nyanser. Men ändå fortsätter iaf jag att lyssna…

  2. Linnea

    Podden glädjeflickorna med bla ladydahmer är ett hett tips. Feminister som samtalar om alla möjliga viktiga ämnen. Typ barnafödande, kroppar, porr, klass, föräldraskap osv.

  3. Ella

    Oh! Ser att fler har tipsat om den men Pampers barnvagnspromenader! Louice Hallin är min gud! Superbra helt enkelt 🙂

  4. Jessica

    Vill jättegärna se vad ni shoppat i Stockholm! Roligt att vi fick se så mycket från resan i ert senaste klipp, vilket hästjobb ni gör med er kanal. Har själv inga barn ännu med min sambo, men är ändå spännande att få följa en jordnära familj med vanliga liv, långt från alla ytliga Stockholms-YouTubers. När man själv lever (och är oerhört nöjd med) ett helt vanligt liv i en mellanstor stad är det så mycket roligare att se på kanaler och personer som man kan identifiera sig med. Fortsätt med det ni gör, ni är underbara! Kram från mig

    1. Elisabeth Lindroth

      Tack! Så kul att höra att vi är uppskattade i den enorma cybervärlden, det gör mig så glad! Kram från oss!

  5. Louise

    Som jag börja skratta när jag kolla på erat sista klipp från sthlm närLeif går in och ställer sig med barnvagnen på sniskan. Inget hånskratt eller så tyckte bara de va kul. Men det är bara typ en oskriven regel att man går rakt in med vagnen och låser fast den och står på sidan av den. En annan oskriven regel är att man står på höger sida av rulltrappan och går på vänster. Dock tycker jag att ska man gå så kan man fan ta trappen.
    Jag har föresten en stooor retrovagn som jag rattar runt med i stan. Hehe. De e bara att präja på.

    1. Elisabeth Lindroth

      Haha, det visste vi inte! Har ju NOLL koll på barnvagnsregler överlag! Tur att det var en väldigt tom tunnelbana så ingen blev nog irriterad!Rulltrappan har vi dock koll på, men håller med att folk som har så jävla bråttom att dom måste springa uppför dels borde lugna sig och dels ta vanliga trappor om det finns! Kram!

  6. Carina Anklew

    Klippa gräs är skönt! Jo, vill gärna se och höra om er utflykt! 🙂
    Jag lyssnar mest på P1 och kör igenom ”Katarina Hahr möter…” Intervjuer med en massa olika kända personer! Spännande att få höra hur andra tänker och lever sina liv! <3 Radioföljetongen, Radiopsykologen, Filosofiska rummet, Sommar och Vintet i P1 mfl är också bra!
    Kram på dig! <3

  7. Emelie svensson

    Om du vill lyssna på något enkelt ,roligt och lätt ska du lyssna på Fröling & da Silva, en öppen och ärlig podd om föräldraskap.
    Eller varför inte relations podden med bingo och Katrin ? Hysteriskt roliga dr där två!

  8. EMELIECATRINE

    Tvillingpodden! Haha alltså så bra. Görs av Angelica och Jessica, 29 år gamla och bosatta utanför Stockholm. Bor på samma gata, likadana bilar osv. Angelica har Alice 10 månader och är gravid med nr 2 (beräknad i september) och Jessica är typ i vecka 39 =) dom pratar om allt, barn en del men även massa annat trams. Älskar dom tjejerna! Här har du Angelicas blogg som hon har tillsammans med sin man: herrochfrulagergren.se

    1. Elisabeth Lindroth

      Har inte lyssnat på den än faktiskt, fast jag följer dom båda på instagram och läser deras bloggar ibland. Jessica bloggar ju på Loppi, där jag ska börja också! 🙂

  9. Sofia

    Hej!

    Älskar din blogg/vlogg och har följt dig sen GVFV. Så kul och igenkännande att läsa om er vardag. Jag har själv en tjej på 2 år.

    Eftersom jag är en ”sucker” för historier om graviditeter och bebisar följer jag bl.a. dessa:
    1. Pampers barnvagnspromenader
    2. Joller – en podcast föräldrar emellan
    3. Föda barn
    4. Vattnet går

    Men även o-podden av en härlig tjej, om andra starka tjejer!

    Min top-top-pod är ändå Fredagspodden. Älskar! Någon som håller med och vill hänga med på The Golden Year-gala i höst?

    1. Elisabeth Lindroth

      Tack för bra tips och fina ord! Stor kram på dig!!

      Golden year-galan verkar ju SÅ kul! 🙂

  10. Linda

    Självklart vill vi se vad ni har shoppat!!
    Tvillingpodden är bäst, lyssnar även på Carin da Silva och Tilde Frölings podd, superroliga.

  11. sabina

    Podden barnvagnspromenader!! Så intressant och bra podd, fredagspodden är ju så jävla underbar

    1. Elisabeth Lindroth

      Barnvagnspromenader har jag inte lyssnat på än, bara hört talas om! Ska absolut kolla in den!

  12. Sonia

    Håller med om att klippa gräs är så himla terapeutiskt! Brukade tycka så om att diska tidigare, men ju mer jag behövt diska desto tristare har det blivit. Tror det är lättare att romantisera gräsklippning eftersom det inte sker riktigt lika ofta som att typ diska. ;o

    Lyssnar på alla poddar du nämnde, de är så bra! Alex och Sigge får mig alltid att skratta rakt ut, även om jag är på tunnelbanan och borde hålla mig. En till sån podd är ”Lilla Drevet”, det är en samhällskommenterande satirpodd med Kringlan Svensson, Ola Söderholm, Liv Strömqvist och Nanna Johansson. De kommenterar aktuella händelser på ett satirsikt sätt och är ofta väldigt roliga att lyssna på, det är som att de alltid tar fram det skeva och lustiga i nyheter som man själv inte reflekterat så mycket över.

    Jag vill jättegärna se vad ni shoppat i Stockholm! Och allmänna bilder därifrån om du har. Vore fint att se vad ni hade för er och vart ni var, hehe. :$

    Stor kram! <3

    1. Elisabeth Lindroth

      Lilla Drevet låter superkul ju, tack för tipset! 🙂

      Ska göra ett Stockholmsinlägg sen! Kram på dig!

  13. Mikaela

    Åh gud, det finns sååå många bra poddar just nu. Mina favoriter är nog:
    1. En varg söker sin pod med Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli. De är sjukligt smarta och lika roliga.
    2. Geniförklarat med komikerparet Messiah Hallberg och Christina Nordhager + deras två bästa vänner. En humorpodd som tar upp olika ämnen i varje avsnitt.
    3. Biand och Leone’s lyckopodd De snackar om kvinnor och psykisk hälsa typ. Många intressanta gäster och ämnen!
    4. Lunch med Montelius med självutnämnda kulturtanterna Martina Montelius och Gunilla Brodej. Återigen, två smarta och roliga personer som käkar lunch ihop, dricker ett glas vin och pratar om livet i stort.
    5. Pojkdrömmar av och med Calle Schulman. Han gör korta intervjuer med folk som handlar om deras yrke. Intressant!
    6. Crazy town med Josefin Johansson och Kringlan Svensson. Detta är en riktig långkörare, jag har inte hört alla avsnitt med älskar dynamiken mellan dessa två. Skrattar ofta!