ELISABETH

Åke 4 månader!

Tänk att vår lilla familjemedlem blivit FYRA månader?! Kan inte greppa det. Tänkte att jag skulle göra en liten lista med saker han har för sig nu för tiden!

DSCN1784

  • Han älskar att vara i centrum, gärna mitt på bordet när vi äter.
  • Han har verkligen upptäckt sin röst och skriker så OTROLIGT högt utan att vara arg eller ledsen, mest bara för att han kan.
  • Bjuder nästan alltid på ett leende, till alla han träffar. Hittills är han så otroligt glad.
  • Gråter och skriker väldigt sällan. Mest när jag är för långsam att dra fram maten eller när magen är lite körig.
  • Han har ännu inte rullat runt men vänder sig lite åt sidan.
  • Har hittat fötterna men händerna är fortfarande favoriter. Konstant blöta, kalla och kletiga.
  • Dreglar KOPIÖSA mängder.
  • Har börjat använda storlek 74 på bodys. Så kul då den storleken är mest färgglad hittills!

DSCN1825

 

  • Äter ungefär var tredje timme på dagen och mycket kortare stunder.
  • Vaknar max en gång per natt och äter.
  • Blir fort less på att ligga ner och vill gärna sitta på bordskanten framför en.
  • Är OTROLIGT nyfiken och intresserad av allt i sin omgivning.
  • Har en helt stabil nacke (SKÖNT!!!) och behöver nästan aldrig något stöd.
  • Har testat äta lite plommonpuré som inte gjorde någon vidare succé.
  • Gillar att ligga på mage och lyfter både huvud och övre delen av bröstkorgen.
  • Vänder huvudet lika mycket åt vänster som åt höger nu (puuuuuhhhhh!).
  • Kan roa sig själv långa stunder i gymmet eller med en leksak.
  • Vill föra ALLT (fingrar, hår, glasögon, filtar, leksaker, hund, fötter..) till munnen och är rätt bra på att pricka rätt.
  • Har än så länge inga tänder men det känns när han biter till att det är hårdare under tandköttet, hehehehehe…
  • ÄR VÄRLDENS BÄSTA BEBIS och sällskap. Vad fan gjorde vi innan? Ingen aning.

DSCN1783

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Så roligt att läsa om åkes utveckling. Har själv en liten tjej som blir 4 månader nästa vecka. Hon håller på att gå över till 68 nu 🙂 man får många tips genom din blogg både från dig och alla som kommentarer. Keep up the good work! 😀

  2. Emelie Granberg

    Hej! Nu vill jag verkligen inte verka som att jag är framme med pekpinnen men vill bara tipsa om smakisar. Fick själv tipset om att inte låta dottern smaka på nått sött och gott i början ( t.ex. Fruktpure) då det är så lätt att dom vägrar äta vanlig mat sen som potatis och sånt. Jag är så himla glad att jag lyssnade på det för nu äter hon all mat med god aptit och är inte så förtjust i det allra sötaste som typ banan.
    Vill också bara säga att Åke är så himla göllig! Min 7-månaders har spanat in honom flera gånger ☺️

  3. Ylva

    Åh, vad söt han är! Jag smälter bara jag sitta på bilderna! Vilket otroligt gulligt leende! 🙂 Längtar så mycket till vår bebis kommer!

    /Gravid i vecka 11

  4. K

    Det känns verkligen som om ens barn plötsligt utvecklas i ännu snabbare takt när dom passerat fyra månader. Här kommer en liten spoiler-varning på sånt ni kan tänkas få uppleva inom en snar framtid:

    Det stora vändandet. När vår son väl ”knäckte koden” för hur han skulle vända sig, ja då ville han inte ägna sig åt något annat. Och han kan vara väldigt högljudd under tiden. (Nu när vändandet är inövat så har han börjat visa tendenser till att vilja krypa. Milda tider!! Vi måste definitivt ordna med den där grinden till trappen som vi pratat så länge om att skaffa!)

    Sämre nattsömn. Detta beror delvis på att han övar sig på vändningar när han väl råkar vakna till på nätterna, men även på att han växer och börjar bli hungrigare.

    Första tänderna! Hur gulliga och vassa som helst. Kan göra amningen lite mer spännande..

    Främlingsrädsla. Kom från en dag till en annan, bokstavligt talat. Nu är det inte många som får hålla i honom, eller ens titta på honom för nära eller för länge. Först kommer ett litet darr på läppen. Sen ett stortjut. Och när han väl får komma tillbaka i vår famn igen så försvinner gråten omedelbart och övergår till ett stort leende.

    Andra saker som hänt är att vi fått pröva oss fram med nya blöjstorlekar och blöjmärken. Vid fyra månaders ålder började alla blöjor läcka och det visade sig bero på att passformen inte längre var den bästa. Vår erfarenhet är att Pampers blöjor läcker mindre än libero, har bara haft en enda olycka med Pampers och oändligt många med libero. Men detta kan säkert skilja sig från barn till barn, deras kroppar är ju också lite olika i formen, precis som på oss vuxna.

    Och på tal om storlekar. Vår son som nu är 5 månader har nyligen börjat med storlek 68, men han är också lite kortare än Åke.

  5. Carolin

    Det var ett tag sen vi var på BVC nu, men vägde oss tillsammans här hemma och då fick jag det till ca 6,5 kilo. Och jag tror hon också är runt 67cm lång. Hon använder allt från stl56-68, men mest 62. Javisst är märkena olika! Och de ärvda.. Många av våra ärvda bodys har blivit korta i ärmarna så himla snabbt. Precis som att det bara är där de krympt.

  6. Sandra

    Storlek 74 redan? 🙂 stor gosse?
    Min dotter har börjat använda 74 lite smått nu och är 6 månader, men mest 68 blir de. 🙂

    1. Elisabeth Lindroth

      Hej!! Åke väger 7kilo och är 67cm lång! Hur stor är din tjej? 🙂 Jag misstänker att han har rätt lång överkropp, för på vissa byxor kan han ha 62 men mest 68! Han har vissa bodys i 68 som han med lätthet kan använda än men det är ju så olika i storlekar från märke till märke. Vi har rätt mycket begagnat i strl. 74 som säkert tvättats mycket och sen krympt lite, men jämförde dom med våra större bodys i strl 68 och det var knappt nån skillnad! 🙂

      1. Sandra

        Hon vägde ca 7,2 och var 66 cm för ca 3 veckor sen.
        Ja här är det nästan tvärt om, 68 i bodys och har ganska nyligen börjat sitta som en smäck, har varit lite stort ett tag. Men 68 i brallor är plötsligt väldigt mycket för kort. Så där blir det lite mer 74. Men som du säger, varierar jätte mycket mellan olika märken. I vissa kläder kan hon fortfarande ha 62. Även i brallor. 🙂

  7. Carolin

    Så kul att läsa! Har en tjej som blir 5 månader i veckan, tiden springer förbi! Hur stor är Åke nu? (Vikt och längd tänker jag..) Vi skrotar fortfarande runt på storlek 62 här hemma. Vill också hoppa fram i storlekar och ”få nya” kläder!

    1. Elisabeth Lindroth

      Hej!! Åke väger 7kilo och är 67cm lång! Hur stor är din tjej? 🙂 Jag misstänker att han har rätt lång överkropp, för på vissa byxor kan han ha 62 men mest 68! Han har vissa bodys i 68 som han med lätthet kan använda än men det är ju så olika i storlekar från märke till märke. Vi har rätt mycket begagnat i strl. 74 som säkert tvättats mycket och sen krympt lite, men jämförde dom med våra större bodys i strl 68 och det var knappt nån skillnad! 🙂