ELISABETH

Svar på en (väldigt bra) kommentar:

Fick denna kommentar på föregående inlägg och tyckte den var så bra att jag vill svara i ett inlägg:

Hej, jag kanske är lite negativ nu och jag vet att det är din blogg, du skriver vad du vill osv osv men känns som att det mer och mer bara handlar om barn och allt relaterat till det. Som du skrev för några dagar sen så är du ju mycket mer än bara mamma. Jag skulle isåfall önska ett valfritt ämne men varför måste det bara handla om barn? Vi som inte har barn kan aldrig vara med i någon diskussion.

Jag vill först klargöra att jag skrev så här: Ett av mina mål med denna blogg är ju inte bara att JAG ska få era supertips utan att vi alla ska kunna peppa och hjälpa varandra i föräldraskapet och livet i allmänhet. 

Med ”livet i allmänhet” menade jag alla frågor som inte alls behöver ha med barn att göra men det var kanske lite luddigt!

Självklart vill jag att alla ska känna sig välkomna på min blogg! Jag ber om ursäkt för att det kanske varit lite extra mycket bebisrelaterat på sistone men kom gärna med tips på annat jag kan skriva om!

Jag skrev ju i mitt inlägg tidigare i veckan att jag vill vara mer än bara mamma men just nu när Åke är megaliten och kräver 180% av min uppmärksamhet och jag faktiskt är mammaledig på heltid, är jag faktiskt mest mamma. Det är oundvikligt, då jag sitter och ammar flera gånger per dag, byter blöjor på löpande band och stoppar i nappen femtusen gånger per dag.

Min förhoppning är att jag sakta men säkert ska komma tillbaka mer och mer till ”mig själv” och jag ser verkligen fram emot det men det känns lite svårt att skriva om t.ex. kläder och shopping i så stor utsträckning just nu då jag dels endast går omkring i mjukisbyxor och dels inte kommer i mina kläder riktigt än. Jag hinner inte heller göra alltför mycket utanför hemmet så det kommer inte så mycket nya intryck därifrån heller som jag kan skriva om, så därför blir det lätt hänt att det handlar mycket om Åke och all oro kring detta nya liv.

Jag kan också känna att allt är så himla skört här på internet, skriver jag ”fel” inlägg på bloggen (t.ex. för mycket om saker som inte handlar om barn), märker jag att statistiken kan sjunka och antalet prenumeranter minskar och samma på Instagram. Om jag lägger upp en bild på nåt som inte har med Åke att göra kan jag tappa tio följare och om jag lägger upp för många bilder på honom kan det vara likadant. Det är svårt att hitta balansen! Jag är lite rädd för att jag själv som person är för ointressant att läsa om, så därför brassar jag på med Åke, bebisvärlden är ju alltid intressant liksom.

Så ÅTERIGEN (känns som att jag alltid ber om era synpunkter, men ni är ju bäzt), tipsa gärna om vad ni vill läsa om? Är det okej om det inte bara handlar om bebisvärlden?

Och självklart vill jag att ”Veckans ämne” ska handla om ALLA ämnen! Så fortsätt bombardera med önskemål!

Och tack för din kommentar, det är så himla bra att du vågar skriva och få mig att tänka till!

(Här får ni tänka in en sjukt snygg bild av mig, något som jag hoppas att jag ska kunna prioritera att fixa snart! Saaakta men sääääkert)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. My

    Mina barn är ju ganska stora, den lilla har fyllt 12 och den stora fyller 14 nästa vecka.
    Jag tycker den här bloggen är underbar, den är ärlig, vardaglig och enkel.
    Jag gillar att det just inte är en massa mode och inredning , vill jag läsa om det finns det schyssta tidningar att köpa.
    Att sen utbyta tips och råd är väl skit bra, just med småbarn ploppar det upp nya funderingar och orosmoment typ varje dag.
    Jag håller med ovanstående att det är du som är huvudpersonen i den här bloggen, och jag liksom 9/10 fastnat för dig, med allt som kommer till

  2. Sofie

    Hej goding!
    För mig har egentligen ämnet ingen större betydelse, för när jag väl fastnat för en blogg, en Youtubekanal etc, då följer jag den, oavsett innehållet. Konsrogty kanske, men sant. Jag har ännu ingen bebis, (men kämpar för allt jag är värd..!) Jag har dock, kanske pga av att längtan efter bebis, snöat in på på bebis-bloggar och sådant. Så oavsett vad du väljer att publicera på alla sociala medier, kommer jag läsa och följa. Men lite variation vore inte fel. Jag skulle gärna se lite hårtips, tex frisyer du klippt, vad för produker du förespråkar, etc. Även mer av er renovering (?)som jag har för mig du pratat om att ni gör.
    Men i slutändan, allt du gör är intressant.:)
    Kram på dig och din bedårande familj!

  3. SpeLinnea

    Det kommer alltid finnas de som har åsikter om vad som ”ska” eller inte ska läggas upp på sociala medier och i bloggar. Jag tycker inte att man ska ha så många restrektioner, för det gör det tråkigt för en själv till slut. Att man liksom ”aktar sig” för att lägga upp vissa saker. Det är väldigt trist. Det går inte att göra alla nöjda

    . Jag känner också att de som jag känner som har barn, nästan hela tiden vill ursäkta sig för att de inte ville bli ”en sån där” och då menar en person som lägger upp många bilder på sina barn eller familjen. Fan lägg upp tre miljarder bilder på ditt barn säger jag, den som inte vill se kan ju avfölja. Skit i siffror och statistik ett tag, det är nog det bästa råd jag kan ge. Kram! 🙂

  4. Johanna

    Hej! Jag tänker att jag läser din blogg för att jag gillar dig som person och hur du skriver. Fast jag inte har barn kan jag känna igen mig i mycket du skriver och jag tycker det känns som du skriver om ganska blandade saker. Jag gillar att läsa inlägg om Åke och bilderna på honom, men när det handlar om typ amning i allmänhet, recension av babyvakt eller något annat jag har svårt att relatera till när jag inte har barn väljer jag oftast att inte läsa de inläggen. Det innebär dock inte att jag slutar läsa din blogg eller gillar dig mindre! Det är klart att Åke är en superstor del av ditt liv just nu och då speglas det såklart i bloggen, men ser även fram emot att läsa om mode, träning eller inredning när du känner att det finns plats för det! Kram!

    1. Josefin

      Hej! Jag håller med dig! Jag har inte heller barn och då är det såklart svårt att relatera till problem med amning, nödvändiga bebisprylar och liknande, men jag läser alla inlägg ändå, jag kanske får bra tips till senare i livet när jag väl skaffar barn tänker jag 🙂 Jag följer också dig Elisabeth för att du är superhärlig och ärlig! Alla bebisbilder är ett stort plus 😉 Kommer följa dig oavsett vad du skriver om 🙂 Kram!

  5. Caroline

    Min första känsla är bara”nej nej nej” ändra inte på denna roliga, underhållande, NÖDVÄNDIGA blogg! Du tar ju upp saker som andra inte vågar och det är guld värt.

    Är väl också partisk eftersom jag med har en liten på 4 månader, men det är ju det som gör det så roligt att följa er – igenkänningsfaktorn och alla tips från kommentarer mm!

    Alla kan inte vara nöjda jämt, men som nybliven mamma är det väl (JU) helt naturligt att det blir mycket bebis – i alla dess former. Och om det är någon gång det är ok att vara helt insnöad på bebisplanet så är det väl när man precis fått ett helt nytt liv och en ny familjemedlem?! Sen är det ju en helt annan femma att tappa sig själv i det och fortsätta så i ÅR efter ÅR, men herregud 4 månader är ju pyttelitet. Vi följer ju DIG i ditt liv där du är nu – nybliven mamma till Åke 🙂 Så det där med att du som person skulle vara ointressant att läsa om vet jag inte varifrån du får!
    Kramar från Carro & Alice

  6. Sarah

    Hmm. Jag kan nog tycka att du inte ska behöva be om ursäkt. För precis som kommentarsskrivaren skrev så är det sin blogg och det är du som bestämmer innehållet. Det finns så otroligt många bloggar ute på www som behandlar andra saker, om man vill läsa om annat. Sedan kan det ju givetvis vara intressant att läsa om andra aspekter i ditt liv eftersom vi bloggläsare ju finns här för att vi är mer eller mindre intresserade av dig. Rent allmänt så kan jag tycka att bloggläsare ställer helt orimliga krav ibland. De vill ha det ena och det andra men inte det tredje. Och bannemej om bloggaren formulerar sig på ”fel” sätt. Då ska det pekpinnas! Detta PR alltså en högst generell åsikt och inte på något vis riktad till den som skrev kommentaren. Ang din statistik så fattar jag att det är jobbigt och frustrerande att se hur den hoppar hit och dit. Kanske bäst att inte titta så noggrant på siffrorna utan istället se till trenden, alltså hur din publik växer på månadsbasis? Annas tänker jag att du ju kommer att bli tokig. Människor konsumerar digitalt innehåll på ett så sjukt sätt idag där man följer, gillar, avföljer och kommenterar hejvilt. Hälsningar från en som ammar och skulle kunna skriva världens kommentarsuppsats. Ps blir galen på iPhones auto correct. Den suger apa.

  7. Amela

    Hej! Jag är nog lite partisk då jag, precis som du, är hemma på mammaledighet och är mest mamma. Jag tycker din blogg är superduper mysig och det som är charmigt är att det är just dom vardagliga sakerna, som många bloggare kanske inte tar upp, som får utrymme. Får alltid sån härlig igenkänningskänsla på din blogg och sitter ofta och småskrattar åt saker man gör som man trodde man var ensam om i hela världen. Det är nog viktigt att ha med sig att man inte kan göra alla nöjda men jag tycker du gör ett super jobb och att du har med dig när du blir lite mer dig själv, att ta med det vardagliga och hemtrevliga för det känns så uppfriskande i bloggvärlden 🙂 Du förgyller mina långa och frekventa amningssessioner ska du veta!
    Kram Amela