ELISABETH

Påsklov och höstplaner

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. L.

    Jag började plugga på distans, det vill säga 2dagar i veckan och en hel del kvällsplugg, när första sonen var 7-8mån. Så från det att jag började plugga var pappan hemma de två dagarna jag var i skolan och jag resten.
    När sonen var 1år började jag även jobba och pappan var hemma heltid 2mån sedan blev det inskolning på förskolan!

    Jaag blev gravid igen, fortsatte ändå plugga och jobba tills jag var i v32 då jag fick havandeskap. När jag var i v38-39 blev jag äntligen klar med skolan och jag kunde bara vara hemma och samla kraft!

    Med son nr2 är planen vara mammaledig hans första år och bara njuta då senaste året blev rätt tufft med skola, jobba, gravid krempor och en lite son under två år, sedan får pappan vara hemma så länge han känner att han vill innan förskolan.

    1. L.

      Jag måste tillägga att jag känner nu drygt ett år senare att det var ett bra beslut att börja plugga. Sonen var i en bra ålder och man hade hunnit få in ordentliga rutiner så man visste hur mycket tid under en dag man kunde ägna åt skolan.

      Detta fixar du super, kör!

  2. Amanda

    Jag började jobba lite när Astrid var 4 månader för jag kände att jag behövde det, göra något annat då och då. Men med Elsa ska jag vara hemma tills hon är 11 månader och det känns rätt denna gång. Så man måste få göra som man själv vill. Däremot ska jag inte jobba heltid och det kommer nog dröja tills jag jobbar heltid för vill man vara hemma med dom små ska man ju göra det innan de börjar skolan för från skolan får de ju inte ta ledigt. Så plugga på du! 🙂

  3. Frida

    Spännande med plugg! Har själv inte pluggat på distans (dock sex år på campus…) men tror det kan vara riktigt bra 🙂

    Planen såhär två månader in i föräldraledigheten är att jag är hemma åtta månader på heltid sen kör vi två månader halvtid och sen är min kille hemma åtta månader heltid.

  4. Katta

    Jag tycker det är skönt att höra NÅN fler som väljer att inte vara hemma 100 år själv.
    Jag tyckte ju som sagt att det blev lite väl jobbigt att börja plugga heltid i Umeå när Millie var 2 månader men så här efterhand ångrar jag ju absolut inte att jag blev färdig när jag skulle ha blivit det utan barnafödande. Och så hade jag ju Gurra med mig som var föräldraledig…..

    Jag tror det är nyttigt att båda får vara hemma och lära känna sitt barn. Jag tror att det gynnar alla i slutändan. Med det vill jag inte säga att man inte FÅR vara hemma en heller. Man ska göra det som passar för en själv och sin familj bäst. Utan tvång. Vilket jag tyvärr tror hänger i luften mycket – typ ”Men han vill ju inte va hemma och jag förstår honom, det är ju inte så kul jämt…så då blir det bäst att jag tar allt” – Frågan är ju om det verkligen är det bästa då? Ska inte båda va lyckliga? vs. Ta ansvar?

    Lycka till med plugget 🙂

  5. Louise

    Kul att du ska börja plugga , ja tror de kommer gå jätte bra
    Era klipp är alltid så bra. runt 15 minuter lång är rätt lagom på en video. Ser alltid fram emot när ni släpper klipp. 🙂 kram kram