ELISABETH

Halloumiburgare med Karamelliserad Rödlök & Mangodressing

På långfredagen hade vi besök av Terran och hon hade hittat ett smarrigt recept som vi bestämde oss för att testa. Jag bestämde mig för att testa göra egna hamburgerbröd och gjorde tack och lov dom kvällen innan. Det tog nämligen lite tid. Jag använde mig av DETTA recept men bytte ut hälften av mjölet till grahamsmjöl för att få dom lite mer matiga. Det är rätt långa jäsningstider så man får planera lite så att man inte börjar alltför sent på kvällen! Blev i alla fall väldigt nöjd med mina bakverk.

DSCN0966

Själva burgarna tog också sin lilla tid att förbereda. Det skulle rivas morötter och zucchini, läggas i vatten, karamellisera rödlök, fixa mangodressing och en massa annat. Vi började med middagen kring 16 och vi åt strax före 19. Men det var så himla kul att laga, särskilt med en god vän(som gjorde det mesta eftersom jag typ alltid ammar känns det som)!

DSCN0979

Det blev i alla fall så himla, himla, himla gott! Allt passade ihop så overkligt bra och vi lyckades dessutom hitta typ THE PERFECT avocados dagen till ära.

DSCN0983

Dressingen, gjord på turkisk yoghurt, sambal oelek, mango och en massa annat gott, var så sjukt god! Lite stark men med lime också som vägde upp den perfekt. Det vattnas i munnen när jag skriver det här.

DSCN0986

Vi valde att göra en coleslaw till, i receptet föreslogs att man äter babyspenat och solrosskott, det är säker också väldigt gott. Det finns även ett alternativ till bröd om man hellre vill använda sig av portabellosvamp. Ni hittar receptet HÄR! Hoppas verkligen ni vill testa, det är värt lite extra tid i köket! Återkom gärna med ett utlåtande!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. S

    ÅH VAD GOTT! Och vad ambitiöst att till och med baka brödet själv, det får ni en high five för! Halloumi i en burgare – kan det bli bättre? Detta tänker jag definitivt prova, tack för tipset och de urläckra bilderna. Kram och hoppas påskhelgen var super! <3

  2. Emma

    Ser ju sjukt gott ut! Känner dessutom igen lyckan då man hittar den där PERFEKTA avokadon. Tack för ett inspirerande inlägg 🙂