ELISABETH

Vår vagn – en utvärdering.

Nu har vi kört omkring med vår vagn i drygt två månader. Det har varit midvinter och vårvinter. Som med allt gällande barn så har vi inget att jämföra med men trots det kan jag säga att vi är SÅ nöjda med den! Det är en Emmaljunga city cross, som vi köpte på Blocket. Den var då omkring ett år gammal och i väldigt fint skick. Jag älskar ungefär allt med den men framför allt älskar jag att den tar sig fram överallt. Däcken är stora och kraftiga men vagnen känns ändå rätt nätt och smidig med kanonbra stötdämpning.

DSCN0768

Hade jag köpt en språnkans ny vagn hade jag kanske inte valt en vit, utan säkert tagit en i den säkra färgen svart. Därför var det så bra att vi inte riktigt fick välja för den sticker verkligen ut och det är ändå rätt kul!

Under en promenad här i centrala Burträsk råkar man ut för otroligt många underlag. Som ni ser på bilden ovan har asfalten faktiskt kommit även hit men vi möter även:

kollage

Alla dessa klarar vår vagn galant. Det enda som är lite knivigt är när det är riktigt slaskig snö, då är det så himla tungt men det beror nog inte på vilken vagn du har.

Emmaljunga city cross får fyra starka babytummar upp av oss! Det hade blivit fem om den hade haft en löstagbar babylift men det kanske går köpa till? Någon som vet?

Vad har ni för vagn och vad är bra/dåligt med den?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elisabeth Lindroth

   Hej! Jo, jag vet att liggdelen går ta loss men den är ju SÅ otymplig och tung! Menade mer en mjuklift som man kan lyfta upp ur vagnen lite smidigare när man är och hälsar på hos folk! 🙂

 1. Sofia

  Jag(vi) äger fyra vagnar, behöver jag säga att jag är lite vagnstokig 🙂
  Två emmaljunga duo combi med classic chassi, en -06:a som vi köpte på blocket när dottern var i magen och en -11:a som vi köpte på facebook när sonen var ca 4 månader. Jag ville VERKLIGEN ha färgen på den senare vagnen 🙂 Den äldre duon blir sovvagn på förskolan till hösten.
  Sen har vi en emmaljunga scooter 2:0 (sittvagn) och en britax trehjuling med ligg och sittdel. Sistnämda är väldigt lätt och sjukt smidig, har den mest på stan och på utflyckter.

 2. caroline83

  Åh vad kul att ni är nödja med den! Jag var en av dem som tipsade om en City Cross när ni frågade om vagnar på GVFV! Hade CC till min första och testade även 10 andra vagnar vid sidan av men ingen slog min stora favorit! Nu har vi barn nr två och valet var självklart, en rosa CC!
  Mjuklift finns att köpa till förresten =)

 3. m

  Vi har en Bugaboo Cameleon 3 och är väldigt nöjda. Jag älskar framför allt den långa suffletten och att det går att vända handtaget så här: https://apiassets.bugaboo.com/binaries/content/gallery/reversible-an-height-adjustable-handlebar.jpg Det gör att den tar väldigt lite plats på bussen eftersom att handtaget inte sticker ut i gången och om det är underlag där de små svängbara hjulen inte tar sig fram kan man lätt fälla över handtaget och köra med de stora hjulen först! Nackdelen är ju priset. Så här i efterhand har jag insett att vi skulle vara precis lika nöjda med en vagn för en tredjedel av priset, men det är ju lätt att vara efterklok. Det är ju i alla fall tur att det är ett ganska bra andrahandsvärde! 🙂

 4. Fanny

  Hej! Vi hade/har en Emmaljunga citycross med sittdel och så hade vi en hårdlift i ca. 6-8mån. (Det fanns också en mjuklift variant). Vi har varit jätte nöjda. Använder den än idag när vi går på längre promenad, sonen är 3,5. Vi bor på landet så det fungerar inte med en resevagn/kärra med små hjul.

 5. Jessica

  Emmaljunga Duo Edge, köpt begagnad och är ljusgrå och limegrön 😀 som du skriver om er så är det bra stötdämpning och den tar sig fram överallt. Nackdelen är att den tar stor plats i bilen, så med barnvagn, barnstol och hundbur så är den stora kombin proppfull.