ELISABETH

Åkes första semester!

Vi har tänkt ta bilen och köra söderut i sommar. Målet är Stockholm men vi tänker stanna minst en natt på vägen upp och på vägen ner så att Åke slipper sitta så långa sträckor. Tanken är att vi ska bo på några mysiga ställen och tänkte höra med er om lite tips!

Två nätter tänkte vi spendera i Stockholm och fastän jag varit där väldigt mycket, känns det som att staden kommer kännas helt annorlunda med en bebis! När jag varit där tidigare har det varit i samband med frisörutbildningar, fester och besök hos vänner, tror inte riktigt vi kommer ha samma schema denna gång… SÅ, vart ska vi bo? Vilken stadsdel? Vilket hotell? Vilka restauranger och caféer är lite extra barnvänliga?

royal-palace-377913_640

Jag tror att vi kommer att stanna i krokarna kring Sundsvall på vägen upp och ner, det är ungefär halvvägs. Eller kanske ska vi testa Härnösand?

Vi tänker åka i juni, då är Åke drygt fyra månader så det känns rätt bra! Hoppas det är lite varmt då så man kan hänga ute i nån mysig park! Kanske träffa någon trevlig bloggläsare? Vad vet jag?! 🙂 Som sagt, kom med råd, ni som kan hufvudstaden!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fru Lindström

  Vi bodde på Ibis styles Stockholm Järva när vi bilade neröver med Naima som tvååring..
  Himla smidigt med fri parkering en bit norr om/utanför stan, alldeles nära efyran, och så åkte vi tåg med vagnen när vi skulle någon stans!
  Funkade skitbra!!
  I övrigt har jag inga tips på bebisvänliga ställen…
  När vi hade med oss henne som femmånaders flög vi ner för att slippa restiden och utan vagn. Det var också smidigt, skönt att slippa den på tågen t.ex.
  Sen hängde hon mest bara med överallt.. Sov i sele på restaurang osv, hälsade på folk och så gick vi på Underbara barn-mässan som var då i september.

 2. Sarah

  Ja, det vore ju så kul att träffa er! Jag bor i Stockholm med min 6-månaders son och tycker att Stockholm ändå är hyfsat barnvänligt. Men jag har lärt mig att inte käka lunch mitt i lunchruschen (typ kl 11-13) för att undvika elaka blickar. Buss är gratis att åka med barnvagn. Amningsrum finns på Åhléns, Moodgallerian och NK om man vill ta en paus mitt i shoppingen. Lite tips 🙂

 3. Nathalie

  Vi har varit i Stockholm flera gånger sen vår pojke kom för ett år sen. Första gången skulle jag tippa att han var två månader typ, och det har gått jättebra varje gång. Bor i höga kusten, och vi har bilat raka vägen alla gånger. Med några raster förstås 🙂 såå jag tycker självklart att ni borde stanna i höga kusten, bara för att det är så fantastiskt vackert här. Men det blir ju en liten omväg för att komma till de bättre ställena. Vi bor ganska nära E4an men just här finns det inte så mycket att göra mer än att det är en mysigt! Mellan Härnösand och Sundsvall röstar jag helt klart på Sundsvall. Känns inte som att det finns lika mycket att göra i Härnösand, plus att det jämt blåser där, haha. Hoppas ni får en härlig semester vilket som 🙂

 4. Johanna

  Nu har jag ju inga barn, men kan kanske om stockholmare komma med några tips ändå! Hotell Birger Jarl är trevligt, har en bra frukost och ligger typ 10 minuters promenad från city. Buss 2 stannar precis i närheten och den går både ner på stan och till söder. Scandic Park ligger i lugna hoods precis vid Humlegården och det tar knappt 5 minter att ta sig ner på stan därifrån. Ett fik som är barnvagnsvänligt och trevligt är Chokladfabriken som finns både på Regeringsgatan nere på stan och Renstiernas gatan på söder. Ett jättebra lunchställe och fik som dock ligger lite off är K-märkt Garnisonen, men det kan man ta om man är på väg till Djurgården till exempel. På Djurgården är ju Rosendals trädgård härligt om det är fint väder, annars tycker jag att Skeppsholmen är mysigare och lugnare. Och ska man äta på Skeppsholmen är restaurang Hjerta bra! Det är allt jag kommer på nu, men du får återkomma när det närmar sig om du vill ha fler tips

 5. L.

  På vägen ner el upp tycker jag absolut ni ska stanna och sova i Sundsvall på södra berget (hotell) fantastiskt fint hotell, himmelsk utsikt och gudomlig frukost! Vår son var 6-7 månader när vi bodde där och det var inga problem alls!

 6. Johanna

  Jag röstar för Härnösand, jag bor nämligen strax utanför denna mysiga stad 🙂 Boende kan jag tipsa om Sjögården bed and breakfast. Trevlig bloggläsare har du här 🙂

 7. Camilla

  Jag bor i Härnösand, och är det något som staden är bra på så är det att vara en sommarstad! Finns mysiga restauranger vid vattnet och promenadstråk om ni skulle hinna/ha lust med det 🙂 jag har maaaaassor med tips om ni skulle bestämma er för Härnösand!

 8. S

  Åh! Är tyvärr värdelös vad gäller att hjälpa dig hitta barnvänliga ställen, men jag bara måste få kommentera. Vore så kul om du kunde anordna en träff, hade varit så glad om jag fick hänga lite med dig i sommar! <3

 9. Josefin

  Själv bor jag på Kungsholmen i Stockholm och älskar att gå promenader längs Norr Mälarstrand, det tror jag ni skulle gilla! Det finns såklart parker att välja på också. Skulle tro att man kommer bort från de flesta turister på Kungsholmen (om man bortser från området runt Stadshuset då) 🙂

 10. Sarah

  Jaa jag vill ju träffa dig! Läsarträff, det vore väl nåt?? Har inte stenkoll på barnvänligt härbärge men annars så är Nytorget på Söder da place 2 b. Trevligt parkhäng, bra fik, restauranger och shopping.

 11. Felicia

  Åh vad kul! Jag bor i Stockholm. Hänger inte så mycket i innerstan dock, bor i en förort där jag trivs som fisken i vattnet. Men jag har ändå ett tips! Kulturhuset, Sergels torg. Stoooora fik/restauranger där man lätt får plats med barnvagn och barnstol (vi hängde typ tio mammor med tillhörande bebisar där en gång, blev inte trångt men vi tog upp nästan alla barnstolar). Där finns också Rum för Barn som är mysigt. Har dock bara varit på Kulturhuset vardagar, ingen aning om hur det är där helger.