ELISABETH

Lena Dunham – Not that kind of girl

DSCN0477

 

Ni minns att jag fick den här boken av min mama va? Det är faktiskt den första bok jag läst som mama själv och JAG ÄLSKADE DEN. Det enda jag önskar är att den fanns när jag var typ 20. Det känns som en bok man behöver som riktigt ung kvinna och sen genom hela livet.

Jag älskar Lena Dunham och har slaviskt sett Girls. Hennes röst och sätt att prata kan man ju när man hört henne så mycket men det jag slås av när jag läser boken är att jag hör en annan röst. Fastän jag vet exakt hur hon pratar, hör jag på något sätt hennes mindre röst i mitt huvud när jag läser. Det känns verkligen att hon vänder ut och in på sig själv när hon skriver. Den handlar inte om hennes liv som kändis eller framgångsrik producent. Den handlar om hennes barndom, liv och verkligen sjukt kloka tankar och reflektioner. Hon får mig att känna mig normal och inte ensam.

Hon känns verkligen viktig för världen, tänk om fler vore som henne bland alla till synes perfekta kändisar. Lena är en kvinna man vill hänga med och diskutera med. Jag har fotat av lite favoriter från boken:

DSCN0841

Åh, så fint och så igenkännande. Åh!

DSCN0834

DSCN0837

DSCN0833

DSCN0839

Försätt dig inte i situationer du skulle vilja rymma ifrån. Så klockrent, enkelt och rätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. isabell

    Jag är en 20 – årig tjej! Låter super spännande, vinner jag inte tänker jag absolut låna den på biblioteket :)))

  2. Tove

    Åh! Jag älskar Lena Dunham och har, precis som du, följt Girls slaviskt! Skulle kunna lyssna på när Lena pratar non stop.
    Jag vill väldigt gärna läsa hennes bok så jag kan få ett avbrott från pluggandet.

  3. Catta

    Åh, jag hade så gärna velat vinna den, men om jag vinner den, så ska den faktiskt till min lillasyrra som hade ÄLSKAT den!

  4. linda_tw

    Älskar Lena! Vinner jag boken skulle jag läsa den själv, sen skicka vidare till min femtonåriga systerdotter som står i randen till vuxenvärlden och behöver all vettig input hon kan få. Hoppas!

  5. Evelyn

    Skicka den gärna till mig, känns som att den kan förgylla min 20 åriga hjärna ett par kvällar framöver, jättespännande!

  6. Mikaela

    Åh, jag vill vinna den! Antar att man ska skriva en lång och fin motivering, men jag hinner inte pga bebis, chansar ändå.

  7. Anna

    Åh va jag vill skicka den här boken till 20åriga jag med budskapet;
    Älska dig själv, du duger, va hellre själv än med någon som behandlat dig illa, du är värd lycka!
    Tänk vad med sorg å hjärteont jag kunde sluppit!! Men samtidigt lär man av alla sina erfarenheter, både bra å dåliga å utan dem hade jag inte vart den jag är idag. 🙂
    Kram

  8. Lina

    Verkar vara en intressant bok. Och tack för tips är serie! Den jag ser nu börjar ta slut. Blir en del tv vid amning! 🙂

  9. Sara

    Jag har inte läst ut en bok på…. ja kan det vara 5 år nu tror jag? Men att läsa de där utdragen fångade helt klart mitt intresse!

  10. Sonia

    Åh! Jag älskar också Girls och Lena Dunham, har dock inte läst denna bok ännu. Vore jättekul att vinna den! Vad vettiga och viktiga saker du visade upp. Gjorde min annars ganska jobbiga lördagskväll lite bättre. Ska försöka hålla de här poängerna i huvudet. Kram <3

  11. Jenny

    Med en sådan fin recension från dig blir man naturligtvis nyfiken! Längtar efter att komma igång och läsa igen och skulle gärna vinna denna!

  12. Lovisa

    Åh denna bok som jag så gärna velat läsa, men inte känner att jag har råd att köpa för tillfället då jag studerar. Skulle fullständigt ÄLSKA att få vinna den och slippa vänta tills jag har råd eller tills a certain someone förstår mina små signaler om att ge den till mig som en kärleksgåva. Aja, en dag ska jag läsa den oavsett!

  13. Maria

    Är så himla nyfiken på den boken, Lena är min husgudinna!! <3
    Har i princip slutat läsa skönlitteratur nu under skrivandet av mitt examensjobb, men denna skulle jag sluka direkt!!

  14. Louise

    Tror den är svaret på mkt just nu! Befinner mig i ett vägskäl och vet varken ut eller in med min situation längre! Vore guld värt:) hoppas du har en härlig dag:) kram

  15. Johanna

    Åh jag har suktat efter den boken sen den kom, skulle gärna vinna den! 😀 ”försätt dej inte i situationer du skulle vilja rymma från”, värt att komma ihåg!! :p hoppas du har en bra dag! Kram

  16. Emelie

    Låter spännande !
    Jag har slukat en del böcker i denna kategori.
    Efter att man läst får man sådan kick att verkligen bli den bästa versionen av sig själv