ELISABETH

En mening som stör mig.

IMG_4176

När jag ute och går med Ralf eller åker på affär’n utan Åke får jag ALLTID den här frågan. Jag har garanterat ställt den till en nybliven mamma också utan att tänka mer på det. Det har säkert vi alla och självklart endast i välmening.

Frågade Leif om han också ofta får frågan, gissa vad han svarade? -Aldrig. 

Varför ska det vara så, att en kvinna inte får visa sig utanför hemmet utan sitt barn, medan en man kan resa utomlands ensam utan att få en enda fråga? Leif kan göra allt, ALLT utom att amma. Så jävla förlegat och trist, dels mot mig som tydligen ska vara mamma 180% av dygnet och dels mot Leif som faktiskt är fullt kapabel att ta hand om sitt barn.

Hur resonerar ni? Har ni också fått denna fråga?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. liza

    Jag har fått frågan tusen gånger känns det som, när man vistas någonstans utan barnen.
    Jag har även fått höra: -”Jaha är pappan barnvakt” och så flinar dom sådär fånigt som kan göra mig sååå irriterad. Barnvakt? Är man barnvakt åt sina egna barn?

  2. Heidi

    Gaaah så irriterande! Har inte själv fått den frågan eftersom jag bor i ett land där alla har ger hemhjälp. Här får jag istället motsatta fråga ”Oh, you have the baby with you?”. Och världens konstigaste grej är om jag väljer att skuffa barnvagnen själv och överlåter det inte åt vår hemhjälp då vi går ut.

  3. Ellinor

    Så irriterande!! Har inte själv barn alltså, men hör med jämna mellanrum talas om att pappan ”passar bebisen”. Ååååh vad jag vill svära då!

  4. maria

    Jaha ska pappa vara barnvakt har jag fått höra! Ursäkta barnvakt åt sina egna barn! Fattar inte Heller varför det är mamman som ska vara hemma och pappan ska få göra vad som helst.

    1. Elisabeth Lindroth

      Haha, har du fått höra den på riktigt?! Trodde inte att folk verkligen sa så! Herreguuuuud.

  5. S

    Åh! Förstår verkligen känslan… Har ju inte barn själv men blir så frustrerad på sådana uttalanden som baseras på förlegade föreställningar. Är säkert helt omedvetet men när man själv är en genusmedveten person så kan sådant verkligen sticka i ögat på en.

  6. Nathalie

    Antingen får man den frågan, eller : vad gör ”Olle” då? Som att när ett barn inte är med mamman måste hen göra något speciellt.. Hur ofta får en pappa samma fråga ;p

    1. Elisabeth Lindroth

      Haha, exakt! Vad gör Åke då? Har faktiskt många frågat. Jag brukar säga att han väntar utanför. 🙂

  7. Mejram

    Usch. Ställde den frågan till en bekant som jag inte träffat på länge. Svaret var att det inte blev nån bebis… Så det blev inte alls bra…