ELISABETH

Barnvagnsmarschen!

Inatt när jag ammade och slösurfade i vanlig ordning upptäckte jag att det anordnas Barnvagnsmarscher runt om i landet men såg snabbt att ingen fanns i Skellefteå. Bestämde där och och då att jag ville försöka fixa det, lite i sista sekund, och mailade RFSU direkt jag vaknade. Fick svar av en otroligt härlig kvinna och efter några utbytta ord kom vi fram till att nu jäklar ordnar jag en marsch i år! Den kommer inte bli så organiserad eller stor men väl en bra start för något som jag hoppas kan bli en tradition!

bvm15

Varannan minut dör en kvinna på grund av en graviditet eller förlossning. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till sexualupplysning, preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård. Det här går att förändra! 9 av 10 dödsfall kan förhindras med politisk vilja och resurser.

För 15 år sedan lovade världens ledare att minska mödradödligheten med 75 procent till 2015. Det målet har inte uppnåtts. Varje dag fortsätter människor att dö i onödan för att de förnekas sina rättigheter. Den 8 mars marscherar vi över hela Sverige. Världens ledare behöver ta sig i kragen och på allvar prioritera sexuella och reproduktiva rättigheter.

Mer info finns HÄR och HÄR är Facebooksidan med Skellefteås marsch!

Alla kan delta, du behöver inte ha en barnvagn! Kommer kanske inte vara så himla aktiv här på bloggen under slutet av veckan på grund av detta, samt ett evigt målande av saker till vår hall.

Ha det fint, och glöm inte att kolla om det är någon barnvagnsmarsch där du bor som du kan delta i!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.