Bebiskläder skapar ångest. – ELISABETH

ELISABETH

Bebiskläder skapar ångest.

Åke har nu växt ur två storlekar. 50 hade han aldrig och nu är också 56 för litet. Tack och lov var det i dessa storlekar vi hade fått ärva nästan alla kläder så vi har inte lagt ut så mycket pengar på saker som används så kort tid. Det sorgliga är precis det dock, att vi inte hann använda allt fint! Dessa bodys rensade jag ut igår:

IMG_3556

Det är nästan äckligt hur mycket kläder som bara inte kommer användas. Ska självklart kolla om personerna som lånat ut vill ha dem tillbaka, annars sparar vi till eventuellt syskon eller skänker vidare.

Nu till min ångest och mitt dåliga samvete. I kommande storlekar har vi inte lika mycket ärvda kläder. Jag har förstått att till exempel 68 är en storlek många barn har rätt länge och därför kanske det behövs några plagg. Jag vill gärna handla second hand men även om det inte kostar mycket alls, kostar det mycket tid. Tid som jag inte hinner/vill lägga på att sitta vid datorn eller mobilen och leta eller bevaka auktioner eller olika budningar. Jag har inte Facebook och missar där en massa köp- och säljsidor och Tradera kräver ständig koll och det har jag ingen lust med. Vi bor 4 mil från Skellefteå där det finns second hand-butiker och än så länge har vi inte åkt dit.

Vi har fått några plagg som köpts på loppis, vilket jag verkligen uppskattar! Till exempel denna body som Åke fick från min farbror och hans fru:

IMG_3557

Jag skrev ju förra veckan om vår ansträngda ekonomi och inser ju själv att handla på loppis är det bästa men just nu har jag inte fått till det! Därför gick jag förra veckan in på Next och gjorde en beställning. Jag skäms, för jag förstår att den kedjan måste ha förfärliga arbetsförhållanden när man kan få 15 plagg för drygt 500:- inklusive frakt?! Dessutom är kläderna motsatsen till ekologiska kan jag tänka mig men det var så enkelt! Allt från samma ställe, smidig hemsida och bra pris. Plus riktigt fina kläder!  Till exempel dessa byxor:

IMG_3537

Självklart önskar jag att jag var en perfekt människa som gärna köper gamla tyg och själv syr kläder eller sitter och letar kläder på internet hela dagarna men jag har just nu inte den orken. Inte heller har jag råd eller lust att köpa kläder från Mini Rodini när Åke växer ur dem på en månad. Hur gör ni? Hur tänker ni? Har någon av er barnkläder i storlek 68 och uppåt att sälja, hör av er! Vi kanske kan starta nån typ av köp- och sälj här på bloggen! Kan lägga ut lite av kläderna Åke växt ur också!

OBS! Tigger alltså inte kläder nu utan tänkte att om någon ändå tänkt sälja kläder på typ Facebook eller Tradera kan jag köpa! Då slipper jag, lat som jag är, surfa runt så mycket. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elisabeth Lindroth

   Wow, det var ju värsta bra sidan! Verkar dock som att det mesta ska avhämtas? Kan ju skapa lite problem då vi bor i urskogen. 🙂

 1. Eme

  När ja blev medlem i liberoklubben och hämtade ut den gratis babyboxen som man får hämta på Ica maxi fick jag en rabattlapp med 50% rabatt på babyavdelningen på ica maxi vid ett tillfälle. Ica maxi har ju superfina bebiskläder!

  1. Elisabeth Lindroth

   Gud vilken bra idé! Upptäckte dock nu att det är för sent för att anmäla sig till en babybox nu när Åke snart blir två månader. Vi fick typ nästan allt det på BB också i en påse från Libero men tyvärr utan rabatten från Ica Maxi. 🙂 Kram!

  1. Elisabeth Lindroth

   Ja, ska försöka ta mig på en sån när Åke är lite äldre. Fick nämligen tips om att det brukar vara så sjukt mycket folk på såna dagar att man bör lämna bebisen hemma eller utanför och ska jag åka till Kåge, drygt fem mil en väg, blir det lite för länge att lämna honom än så länge. 🙂 Men kanske typ i sommar eller höst ska jag absolut ge mig in i den branschen! Kram!

 2. Sabina

  Nu har vi inte så mycket kläder i just 62 eller 68(det är även det Ingrid använder nu), så tyvärr kan jag inte bidra. Men! Jag såg att du helst undviker tradera, men jag måste ändå slå ett slag för det. Dels är det billigt och miljövänligt, men det är också ofta så att kläderna använts mycket = tvättade mycket = har väldigt mycket mindre/inga kemikalier i jämförelse med nya kläder eller kläder som bara använts av en bebis. Själv älskar jag tradera och har köpt nästan alla Ingrids kläder där 🙂

  1. Elisabeth Lindroth

   Ja, jag ska ge det ett försök! Tycker bara att tanken på att typ köpa ett plagg åt gången där och sitta och bevaka, plus hålla koll på alla användare, känns alldeles för jobbigt just nu. Försöker att undvika att sitta med mobilen hela tiden och vi har bara stationär dator som jag inte alltid kan ta mig till när bebisen är lite arg. 🙂 Men kanske på sikt orkar jag ge mig in där! 🙂

 3. Lina Boström

  Ett hett tips för dig är ju att gå på klädbytardagar !! Det finns hur mycket som helst att välja på oftast typ en body för 20kr. På lördag är det bytardag i Kåge.men googla annars på bytardagar så hittar du snart flera !

  1. Elisabeth Lindroth

   Ja, ska försöka ta mig på en sån när Åke är lite äldre. Fick nämligen tips om att det brukar vara så sjukt mycket folk på såna dagar att man bör lämna bebisen hemma eller utanför och ska jag åka till Kåge, drygt fem mil en väg, blir det lite för länge att lämna honom än så länge. 🙂 Men kanske typ i sommar eller höst ska jag absolut ge mig in i den branschen! Kram!

 4. Nathalie

  Vi har ett gäng ärvda kläder, i lite olika stilar och olika gamla. Vet inte hur mycket det spelar roll?:) annars skulle jag kunna plocka ihop det och skicka:) bara för att du skrev här nu kommer du väl få alldeles för mycket kläder, haha!

  1. Elisabeth Lindroth

   Jag vill inte FÅ något, det var inte det jag menade med inlägget! Jag menade mer att jag gärna köper begagnat och gärna av mina fina läsare, i stället för någon jag inte “känner” på Tradera! Vill självklart betala!

   1. Nathalie

    Det förstår jag att du inte menade 🙂 men eftersom att vi fått dom, vill jag självklart GE dom vidare 🙂 frakten kan du få betala 😉 återkommer då jag kollat vad som finns 🙂

    1. Nathalie

     Nu har jag kollat, en påse med 68 samt några plagg i större storlekar 🙂 du kan väl maila mig din adress och så? Jag vet inte heller hur man skickar det på bästa sätt? Brukar inte skicka saker så ofta :p

 5. Eme

  Brukar passa på när de är slutrea i butikerna och köpa till växalådan. La redoute har 40% extra på rean nu. Har inte spanat in vad som finns där på bebisavdelningen men!

 6. Anna S

  Ska kolla igenom mina grejer och sänder över allt jag kan hitta 🙂 jag har köpt både nytt och begagnade kläder. Aldrig dyra märkesgrejer utan mest påhm, lindex och kappahl. Nått märkesplagg har vi fått till barnen men skulle aldrig köpa själv då de växer ur allt så fort.

  1. Elisabeth Lindroth

   Håller med, inte värt att köpa märkeskläder när det handlar om så kort tid! Men det är så klart välkommet om man får det som present från någon i familjen. 🙂

   Ville inte låta som att jag tigger kläder med detta inlägg utan snarare att jag gärna köper kläder från er i stället för nån okänd på Tradera! 🙂

 7. Anna S

  Vet hur det är att ha lite pengar då jag hade lägsta ersättningen när jag var hemma med sonen. Nu har jag lite mer denna gång men att ha två barn kostar ju lite mer. Jag har ett set från lundemyr of Sweden som jag fick till dottern som jag kan skicka till dig 🙂 annars är det mesta sålt eller bortskänkt