ELISABETH

Vad hände sen?

Jag har ju frågat er om MASSA saker sedan denna blogg startade för två månader sen. Ni har hjälpt mig otroligt mycket och varit ett otroligt stöd i allt. Nu tänkte jag göra en liten uppföljning på olika ämnen jag haft frågor kring! Är ni med? Nuuuu KÖÖÖÖÖR viiiiiii:

BAJS -Jag hade ju ett par dagar då Åke inte bajsade, från att ha bajsat oändligt många gånger per dag och var väldigt orolig. Ni lugnade mig och skrev att det var sååå vanligt, tack för det! Hur har det gått då? Han bajsar typ 1, max 2 gånger per dag nu, verkar som att någon gång mellan 19-20 är vanligast. Igår bajsade han rätt ner genom både body och blöja och ner i Leifs jeansficka…

DOP- Vi har nu bestämt oss för en helg i början av maj, då Åke är fyra månader. Vi ska bara kirra lokalen, får veta imorgon om den är ledig! Kommer bjuda både lite vänner och släkt och göra det otroligt enkelt! 

NÄTTERNA–  Fick ju så himla mycket bra råd av er gällande detta! Våra nätter har blivit kanonbra, nästan alla nätter sen jag skrev inlägget har han sovit riktigt bra! Jag har börjat liggamma helt på nätterna och somnar nästan varje gång några timmar med Åke som en liten myskudde mot mig. Har aldrig varit rädd för att rulla över honom, vi sover så sjukt bra ihop! När jag väl vaknar brukar jag be Leif lyfta honom till sitt lilla babynest som vi gjorde av ett täcke och där sover han väldigt bra. Under dom bästa nätterna sover han 12 timmar med typ två matningar men sista nätterna har han legat lite mer vaken tyvärr. Däremot har han verkligen en bra dygnsrytm eftersom han ofta somnar kring 20-21 på kvällarna och sen sover till på morgonen och är vaken nästan hela dagarna.

SVETTEN– Herreguuuud vad jag svettades första två veckorna efter Åkes födsel! Tack och lov gick det över! Vet inte om det var all vätska som skulle ut eller om det var nattlig ångest på grund av så himla mycket oro första tiden? Nu är jag lagom svettig igen,känns underbart!

DSCN0211
Åke är som jag, gillar att ha rätt rörigt omkring sig!

MAGPROBLEM– Åke hade magknip några dagar, då han bara skrek och vred sig i plågor. Det verkar ju otroligt vanligt när bebisen är en viss ålder men det var inget jag hade någon aning om! Jag frågade er på Instagram och fick som vanligt så fantastiska råd som verkligen hjälpte! Vi har börjat ge honom Minifom före amningen (hur länge ska man köra med det?) samt Semper magdroppar. Jag tänker lite på vad jag äter också, testade ju en vecka helt utan mjölkprotein, vilket var så jävla trist, och sen testade jag lite mjölk i kaffet och någon ostskiva. Fortsatte att öka på och till slut började jag äta lika mycket mjölk som jag brukar och märkte absolut ingen skillnad på Åke. Han har bättre och sämre dagar men sen dom värsta dygnen har magen inte varit så där hårt och svullen och det är ju skönt!

Det är verkligen en konstant prövning att vara mamma. Vissa dagar känner jag mig så genomlycklig och andra dagar vill jag bara gråta för att allt känns omöjligt. Tänk att hela ens liv börjar handla om en annan liten person så fort den föds? Allt jag gör handlar om Åke och jag vill att han ska må så bra hela, hela tiden. Hoppas han känner det, även när han skriker och är arg. 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina Anklew

    Vad roligt att få läsa dina reflektioner!!! <3 Du beskriver så bra hur omvälvande det är att bli mamma och förälder! Att allt fokus är på Åke med både glädje, frustration och oro – precis så är det ju!
    Önskar er Lycka till fortsättningsvis! <3
    Stora kramar till Hela Familjen!!! <3

  2. Veronica

    Kom på en sak när jag läste ditt inlägg! Min dotter va en skrikbebis från hon va 2 veckor till hon va 3,5 månad. de bara va så, men när jag åt choklad blev de ännu värre!! åt jag EN polly då vare kört! värt att testa. Sen ska man ju försöka undvika å äta sånt man blir gasig i magen av men de ha du väl kanske redan hört:) lycka till!

    1. Elisabeth Lindroth

      Hehe, jag äter choklad dagligen och Åke skriker (tack och lov) inte av det! Stackare som var tvungen att sluta med det godaste som finns i livet!! 🙂 Kram!

  3. Nathalie

    Åh, vad roligt med en liten uppdatering med gamla frågor 😀 det får du gärna fortsätta med. Annars brukar man ju aldrig få höra vad som hände sen, eftersom att problemet försvinner 🙂

  4. Sarah

    Ja, du är inte ensam Elisabeth. Det är verkligen upp och ner och känslor lite överallt, att bli mamma. Men vi har tur som har våra fantastiska män som kan hjälpa och dela ansvaret, oron, tankarna och kärleken med oss. Tänker så ofta på ensamstående föräldrar. Jäkla vad tufft det måste vara. Men angående minifom. Vi körde på ordentligt i tre månader i kombination med magmassage lite då och då när vi kom ihåg det. Provade sen att sluta och det gick jättebra. Nu har jag en 4 1/2 månaders utan några magproblem. Så skönt! Jag är lite avundsjuk på er nattsituation. Plötsligt har min lillkille börjat vakna jätteofta och vill ha nappen, mat, närhet och jag vet inte vad. Så typiskt med dessa små liv. Precis när man har hittat en bra rutin ändrar de sig, verkar det som.
    Kram

    1. Elisabeth Lindroth

      Ja, herregud vad jag är glad att jag inte är ensamstående!
      Tack för att du delar med dig av din erfarenhet kring Minifom! Ska nog köra på tills han är tre månader i alla fall, det är inte farligt va?

      Angående nätterna, jag njuter av det nu! Vet ju att det mest troligt kommer ändras snart. 🙂 Kram!

  5. Linda

    Tror många känner precis som du, i alla fall jag. Man är ena dagen alldeles överlycklig över denna lilla varelse och nästa dag känns allt bara så hopplöst. Men jag tror Åke känner den oändliga kärlek du hyser för honom ändå.