ELISABETH

Den vilda bebin och den sorgsna ekonomin.

Tisdag. Min absolut hatdag! Trodde det skulle ändras när man nu är ”ledig” men tycker ändå det är den dagen jag är tröttast och det mest går dåligt.

Ska inte klaga på dagen så här långt egentligen, förutom att jag är såååå trött! Vi somnade 22.00 igår, minns inte sist vi låg i sängen så tidigt men min söta, underbara bäbis har varit lite pigg och hungrig på nätterna senaste tiden, vilket leder till en otrolig tröttma så klart. Han är ju dessutom rätt pigg på dagarna också så det blir liksom inte så mycket tid över till något. Med detta sagt vill jag också säga att det är på grund av detta mina svar på kommentarer och mail är lite sega just nu.

Nu sover han dock, första gången på dagtid på fleeeera dagar när jag varit ensam med honom, så jag passar på att hänga vid skärmen en stund. 🙂

Hur som helst, Åke är just nu i sitt första leap, enligt appen ”Wonder weeks” (någon som använder den?) och det som står där stämmer verkligen! Bland annat att han kan skrika utan särskild anledning, vill äta mycket mer och behöver mer kroppskontakt. Därför tänkte jag faktiskt försöka fixa en bärsjal, en gång för alla. Vi har fått låna två bärselar som vi testat nu men jag upplever att dom inte passar varken min kropp eller Åkes? Han ser inte ut och blir frustrerad och mina axlar verkar för smala/svaga för att orka hålla upp hela mojängen.

Leifs syster har en bärsjal och skulle ta med den upp förra helgen, men hon har på något sätt lyckats lägga den på ett så smart ställe att hon inte kan hitta den. Därför måste vi nu faktiskt köpa en och det snarast! Kom gärna med tips på märke/modell/sida på nätet!

DSC_0004 (2)
Inte längre lika lätt att bära…

Mitt i all denna konsumtionshets som jag, mot min vilja, visar upp här på bloggen, vill jag vara lite motsägelsefull och klaga på min ekonomi. Ni vet ju att jag hade en frisörsalong fram tills nyligen? Den gick riktigt bra och jag kunde ta ut en bra lön och när jag blev gravid med tvillingarna kände jag mig trygg i tanken att jag ändå skulle kunna få en hyfsad ersättning från Försäkringskassan. Sen hände allt onödigt och sorgligt, jag var sjukskriven två månader, företaget stod stilla, vilket ledde till att jag inte kunde ta ut någon saftig lön och mot slutet, ingen lön alls. Så förra årets skit hänger med fortfarande eftersom min ersättning från Försäkringskassan så klart baseras på det. Jag, som jobbat tusentals, miljarders timmar i mitt älskade företag, sitter nu här med en ersättning som jag tror nästan är den lägsta.

Vi bor otroligt billigt och lever inte som kungligheter, plus att Leif tjänar rätt bra. Vissa månader kan vi till och med spara några kronor. Men när det kommer en månad när alla vitvaror + tv plötsligt avlider, samtidigt som man inser att Åke typ har tre bodys i storlek 62 som han nu har, känns det så otroligt knepigt att få in en bärsjal i den ekvationen också! Hur gör ni andra som lever snålt? Vad drar ni in på? Köper ni bebiskläder second hand?

Nu vaknade den vilda bebin, efter en hel kvarts sömn. Han är lika bra på powernaps som sin far! Ha en fin dag, ni är underbara!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Elisabeth Lindroth

      Jo, jag vet det, men eftersom jag avslutat mitt konto på Facebook funkar det inte så bra. 🙂 Men tack för tipset!! Kram!

  1. Linda_tw

    Jag har en trikåsjal Tricot slen som ligger här hemma som jag inte använder och nästa bebis är ett par år bort (om vi kan få fler). Har du testat den än? Kan skicka upp den till dig annars så får du pröva!

    1. Elisabeth Lindroth

      Men så jäkla fin och go du är! Har faktiskt allvarligt funderat på att köpa precis den men inte tagit mig för det! Är det inte jättestort krångel för dig att skicka upp den för att jag ska få testa? Känns ju himla dumt att utsätta dig för det besväret! Men tack ändå, blir alldeles varm inombords av din omtanke! KRAM!

      1. Linda_tw

        Jag vill gärna att den används, det skulle bara göra mig glad. Vi har en Ergobaby bärsele som jag använder nu när dottern är äldre. Jag har fler paket som behöver skickas så det blir en spark i baken. Du kan väl maila din adress till [email protected] så ser jag till att den åker hem till er

  2. Jennie

    Hur känner du kring reklam? Tänker att du skulle kunna ha lite reklam på din blogg. Då får du betalt för varje gång någon går in på din blogg.
    Jag som läsare skulle absolut inte ha problem med detta. Ser det som en självklarhet att du skall kunna tjäna lite pengar på oss här och på youtube.
    De flesta bloggare har i stort sätt någon reklam på bloggen. <3

    1. Elisabeth Lindroth

      Hej! Har så himla dålig koll kring reklam, tror man måste ha en väldigt stor blogg för att få annonsörer och tjäna pengar. Samma sak med Youtube, det krävs minst 10 tusen prenumeranter innan man börjar få någon krona, jag gör det verkligen inte för pengarna heller. 🙂 Men det var en gullig tanke!

  3. Frida

    Elisabeth, jag måste få tipsa dig om den bästa bärsjalen någonsin.
    Den heter Tricot Sle och är gjord av Babylonia (om jag nu inte minns fel)
    Har haft den både till sonen, och nu till dottern.
    Den är ergonomisk och gör inte ont i varken axlar eller rygg.
    I paketet får man med ett häfte om olika sätt att knyta sjalen, om man nu vill ha bebisen på bröstet, eller den lite äldre bebin på ryggen.
    Man får även med en dvd med videor som visar hur du knyter den. Har drog varit missnöjd med den! FEM solar av fem!

    1. Elisabeth Lindroth

      Så otroligt gulligt av dig! Tack! Tyvärr finns den i Sundsvall, 40 mil bort och jag hade gärna kollat på den först. 🙂

  4. Anette

    Butiken Granit säljer (iaf för ngt år sedan) en bärsjal som man också sedan kan använda som sjal. Toppen! Min tös älskade att vaggas i den. Den var inte dyr men klart värd sina kronor!

  5. Nathalie

    Tradera!! Där kan man verkligen göra fynd, om man inte har bråttom. Ett tips är att jämt sätta sitt maxbud, och sen absolut inte buda över det sen. Även fast man gärna vill ha grejen. Det kommer upp liknande hela tiden. Och allt finns där! Nästan iallafall. Sen jag fick barn är Tradera min nya bästis 😉 det finns så mycket mer än kläder där. Har köpt haklapp och åkpåse där bland annat. Sedan försöker vi spara in på maten. Jag vill köpa eko, och det är såklart dyrare. Men man måste ju inte köpa de dyraste råvarorna, och så lite kött som möjligt osv.

    Ang bärsjal så kan jag tipsa dig om ergobabys bärsjal 🙂 jag hade noll erfarenhet av sjal när vi köpte den då vår närhetstörstande pojke var en månad. På hemsidan kan man kolla hur den ska knytas på en video, efter att ha kollat några gånger så förstod jag. Fick ju kolla varje gång några dagar, men efter typ Max en vecka kunde man ju det utantill, och det tog bara några minuter. Väldigt simpelt, och såååå mysigt. Plus att iallafall vår bebis älskade den. Han kunde sova timmar i sträck medan jag kunde göra allt möjligt samtidigt. Och dom kommer så nära i sjalen att man knapp känner belastningen, känns som man gått upp några extra kilon bara 😉

    Ursäkta rörigt skrivet, men det är så jobbigt att skriva från ipaden :p

    1. Elisabeth Lindroth

      Tack snälla för tipsen! Har varit mycket på Tradera tidigare och du har rätt att det tar tid!
      Ska absolut kolla upp den sjalen, köpte du den ny eller via deras hemsida?

  6. Micaela

    Konstig kommentar kanske, men vad uppfriskande med någon som vågar vara ärlig med sin ekonomi! Du är en fantastisk förebild! Tror majoriteten av alla nyblivna föräldrar har svårt att få att allt gå ihop, tror att du är en stor inspiration för många!

  7. Carina Anklew

    Fb grupp: Gravida och småbarnsföräldrar i Burträsk. Där kan du hitta kläder och efterlysa det du vill köpa! Begagnat är sååå bra!
    Känner igen att leva med skral ekonomi – ser det som en utmaning! 😉
    Laga mat från grunden, baka eget bröd och äta mycket vegetariskt har vi valt för att kunna vara hemma med barnen så länge som möjligt. Handla på rea och goda vänner som kommit med beg kläder till både stora och små.
    Och se över alla utgifter så man har koll på var pengarna tar vägen. Tråkigt? Nej, faktiskt roligt när man inser hur bra vi har det! Tak över huvudet, mat på bordet, kläder på kroppen och gratis frisk luft! 😉
    Citat: ”Lycka är att vara nöjd med det man har”
    Kram på er! <3

    1. Elisabeth Lindroth

      Har inte Facebook! 🙂
      Ser det också som en utmaning! Har aldrig haft mycket pengar så jag är van. Däremot känns det som att vi lever i en tid då det känns som att allt är så dyrt och man ska ha pengar för att kunna ha ALLT. Lätt att dras med liksom. Men vi klarar oss, bakar när vi hinner och jag är ju vegetarian så det är lätt fixat. 🙂

  8. Sofia

    Kläder och mycket andra barngrejer handlar jag oftast på klädbytardagar, köp och sälj på Facebook och tradera.
    Drängsmark har bytardag nu på lördag och Bureå har den 18/4. Finns fler datum men dom kan jag inte än 🙂

    1. Elisabeth Lindroth

      Hur funkar klädbytardagar? Måste man ha med sig en massa kläder själv? Har inte Facebook som sagt, så det är svårt att hitta där och tradera är ju sååå krååångligt, man måste ju sitta och hålla koll på massa auktioner! 🙂

      1. Sofia

        Du tar med kontanter och en blå Ikea påse, lämnar förslagsvis barnet hemma med pappan eller överlåter barnet till pappan. Eller vise versa. Det är rätt mycket folk, förkylningar, kan vara trångt och min upplevelse är att det blir inte mycket fyndat då barnen är med. Lämna absolut barnvagnen hemma!
        Alla kläder är uppdelade i storlekar och ytterplagg hänger lite för sig själv i storleksordning. Du plockar på dig intressanta föremål och stoppar i din stora påse som du lite senare går lite på sidan av och kollar igenom och bestämmer vad du ska köpa och inte.
        Det är ofta mycket folk men jag kan rekomendera dom mindre bytardagarna som Raggvaldsträsk, Bureå och Drängsmark.
        Lycka till! 🙂

  9. Tove

    Vi har inte fått vår bebis än men har BF imorgon. Med mig som nyutexaminerad (dvs nyss student) och min sambo som lärare har vi ingen jätteinkomst per månad. Vi klarar oss bra men tänker ju ständigt på att leva mer eller mindre snålt. Det mesta vi har köpt i bebisväg är begagnat, både kläder och saker. Vi har sparat massor på så vis! Det känns som om det är lika bra att passa på att köpa bebiskläder second hand när de fortfarande är så små, för de är ju i så bra skick om man jämför med när barnen börjar krypa och sliter så mycket mer på allt. Bärsjal går ju också att hitta begagnat förresten! 🙂

    1. Elisabeth Lindroth

      Håller helt med! Dom minsta storlekarna används ju så lite så dom är ju inte direkt slitna. 🙂 Grattis till examen och lycka till när bebisen kommer! 🙂 Kram!

  10. Marielle

    Tradera och lokala köp&säljsidor på facebook är mitt tips. Folk ger nästan bort kläder på facebook, helst i små storlekar. Att köpa typ 30 plagg för 200-300 spänn är ju ingenting. Sök lite så hittar du dem. Skriv också att du söker kläder i storlek 62 så kommer alla att slänga sig haha.

    1. Elisabeth Lindroth

      Tack för tipset! Har tyvärr inte Facebook men ska kolla Tradera! Tycker bara det är så jobbigt med auktioner! 🙂

  11. Jenny

    Att handla begagnat är helt klart ett hett tips! Framför allt kläder, då de är så här små hinner de ju inte slitas och är därför ofta fortfarande väldigt fina begagnade. Själv har jag köpt en hel del på tradera, smidigt. Du skulle säkert kunna hitta en sjal där också, särskilt om du vet ungefär vad du vill ha. Har inte använt sjal själv dock så där har jag inga tips tyvärr.