ELISABETH

Den godaste müslin!

Innan jag blev gravid med Åke åt jag müsli varje morgon, från ett recept som min mammis gett mig. Tyvärr smakade den inte alls bra enligt mina gravida smaklökar så det har varit en lång paus på den fronten. Igår kände jag dock att jag var redo för en ny omgång! Tänkte dela med mig av receptet, det är verkligen superenkelt!

DSCN0036

Till denna supergoda müslin behöver du följande (med detta recept blir det lagom mängd till en fullstor långpanna, halvera ingredienserna om du har en mindre form):

 • 2 äggvitor
 • 2 dl. sötmandel (vi brukar köpa flagad mandel, så slipper man hacka)
 • 2 dl. solroskärnor
 • 2 dl. sesamfrön
 • 2 dl. pumpakärnor/frön
 • 2 dl. kokos
 • 2 tsk. kanel eller vaniljpulver eller en tesked av varje
 • lite linfrön

Slå på ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, och tillsätt äggvitorna.

DSCN0037

Du behöver inte använda varken kanel eller vaniljpulver, men det är supergoda smaksättare. Igår tog jag en tesked av varje, superbra blev det!

DSCN0040

Rör ihop allt ordentligt och häll ut i en långpanna. Sätt in i ugnen och rör om ungefär var femte minut, tills allt fått en fin färg. Brukar ta ungefär 15-20 minuter.

DSCN0041

Låt müslin kallna, eventuella klumpar kan smulas sönder när det svalnat. Om du vill ha en liten extra sötma kan du antingen finhacka eller mixa mörk choklad och blanda ner i den kalla müslin sen, det gjorde jag inte igår eftersom jag inte hade choklad hemma. Den blir supergod ändå!

DSCN0095

Häll upp i en behållare och njut av en underbar frukost fleeeeera dagar! Tycker den är allra godast i turkisk yoghurt eller något annat som är lite fetare. Om du köper påsar i liknande storlekar som på min första bild, så räcker det till två omgångar müsli! Supergott och ändå rätt nyttigt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Det bästa är ju nästan att hela köket (i mitt fall hela hemmet pga bor så litet hehe) doftar helt otroligt efter en müsli-rostning!!! 😀

 2. Carina Anklew

  Yummie!!! Både bättre och billigare(?) än Pulúns granola, som är en favvo!
  Tack för tipset!
  Kram på dig! <3