ELISABETH

En effektiv lördag.

Fördelen med att Leif har börjat jobba är att jag uppskattar honom EN MILJON gånger mer nu när han är ledig. Att vakna upp en lördag efter en god natts sömn och se solen utanför är ju bara det energigivande. Att dessutom äta en god frukost, få barnet att sova några timmar till och då ha orken att städa och fixa med sånt som blivit lidande senaste månaden ger ju en kick som verkligen heter duga!

Idag har jag tagit itu med sovrummet. Det kanske inte ser så städat ut i era ögon men då skulle ni ha sett hur det såg ut innan! Säckar med tvättade, ovikta kläder, smutsiga kläder på golvet, mattor som var fulla med grus, dammråttor stora som Ralf i alla hörn och en massa andra saker överallt! Rensade bort alla kläder, tvättade några maskiner (sjukt effektivt med en ny och stor tvättmaskin förresten, sväljer ju hela tvättkortgen i ett nafs!), dammtorkade och dammsög. Vi är inte människor som någonsin kommer att prioritera att bädda sängen varje morgon, som bilden nedan avslöjar. Vaggan är fortfarande ej invigd men den är så himla stor så det finns gott om tid för det!

DSCN0028

 

En som inte gillar när det städas, eller framför allt dammsugs, är Ralf. Det verkar som att många hundar tycker att det är lite jobbigt? Kanske inte blev bättre av att jag för en himla massa år sedan tänkte vara lite pedagogisk och låta honom lukta på dammsugarröret utan munstycke för att han skulle se att det ju inte alls var farligt och glömde bort att slå av dammsugaren först… Hundnosen passade perfekt in i röret men jag tror inte att Ralf uppskattade det ändå, hehehehehe…

DSCN0027

Här hittade jag i alla fall Raffe efter städningen var klar, han hade sökt skydd under husses trygga täcke. Naaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwww!

Efter röjningen var gjord och Åke vaknat och fått alla sina behov taken care of, gick vi ut på promenad. Storm men sol, så det var helt okej! Handlade ingredienser till att göra egen müsli (står och svalnar nu!) och egen pizza (degen jäser nu!) som jag tänkte berätta om i ett senare inlägg med recept och hela kalaset! Jag märker att detta inlägg blev jäkligt göttigt men what can I say? Detta väder, god sömn, era fina ord, bra mat och Leif hemma gör detta med mig!

Ha nu en underbar kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina Anklew

    Känner igen mig så mycket med den där goa känslan av att få tillbaka energin och glädjen över att ha mannen hemma!!! Det är så skönt!!!
    Njut å mys!
    Kram på er! <3

  2. Sofia L

    Hahaha kunde inte låta bli att skratta högt när du berättade om Ralf och dammsugarmunstycket, hu vad roligt det lät! Har själv en liten chihuahua och han Hatar också dammsugaren, även fast han har fått lukta på en avstängd dammsugare 😉

  3. Evelina

    Hej!
    Vore så roligt om du kunde skriva lite mer om kombon bebis+hund. Hur fungerar det med promenader o.s.v när Leif jobbar? Hur har din och Rallfs relation förändrats sen lilla Åke flyttade in? Har ni märkt att Ralf förändrats på något sätt? Ja allt du kan komma att tänka på som hör till ämnet! Skulle vara så sjukt tacksam, då vi har en liten hund. (Som även hon är en dvärgpinscher) 🙂
    Ha det bäst!
    Kramar

    1. Elisabeth Lindroth

      Men åh så kul att du också har en dvärgpinscher! 🙂 Har skrivit lite om Ralf och Åke i tidigare inlägg men kan skriva lite mer lite längre fram eller så kan jag skicka ett mail till dig om du vill?

        1. Evelina

          Åh! Tror inte hela kommentaren kom med? 🙁 Men jag ska försöka sammanfatta det jag skrev. Ja precis, har läst de inläggen (och alla andra) 😀 Det är så roligt att följa er! Ja vilket som skulle vara hur bra som helst! Men känn ingen stress, förstår att ni har mycket att stå i.
          Kram