ELISABETH

Jakten på följare.

Hörrni fina läsare, jag måste få erkänna en grej för er. Något som liksom skavt i min hjärna en stund, särskilt senaste veckan.

Jag känner mig så oerhört förvirrad över allt som händer i denna internetvärld vi lever i. Helt plötsligt har jag nästan 3000 som följer mig på Instagram och en blogg som har rätt många besökare, det är ju helt galet! Jag förstår också att 99% har ”hittat mig” via min medverkan i Gravid vecka för vecka. Nu när min tid där är över känner jag mig plötsligt helt förbrukad! Jag känner att jag blir mer och mer ointressant och varje gång jag sätter mig vid datorn tänker jag att det är helt idiotiskt egentligen att jag ska blogga, eftersom mitt liv är så tomt på action.

När jag inte lägger ut roliga bilder på Instagram eller skriver blogginlägg i ett rasande tempo ser jag hur mina följare börjar avfölja och att min statistik sjunker och då börjar jag fundera varför jag ens gör det här? Hur orkar alla hålla uppe denna ständiga jakt på följare? Jag är kanske särskilt dålig i denna ”bransch” också eftersom jag blir så otroligt ledsen och sårad när jag upptäcker att någon slutat följa mig, jag tar allt personligt= ej bra.

Jag förstår inte hur alla jätteunga människor och folk med väldigt stora bloggar klarar av ett liv som nästan uteslutande handlar om att ständigt bli mer och mer ”känd” och samtidigt inte ta allt personligt? Dom gör det bra!

Missförstå mig inte, jag älskar alla er underbara och omtänksamma personer som fortfarande hänger kvar, men jag känner att jag inte vill kämpa eller hålla upp någon falsk fasad för att hålla er kvar eller få fler att haka på.
Tror nog egentligen att jag mest är i en svacka denna veckan, en period när självförtroendet är lite extra lågt och allt känns tungt. Är ju egentligen aspeppad på att köra igång på vår egna kanal och längtar barnsligt mycket efter vår nya kamera som vi hoppas få på posten inom kort!

elisabeth

Nu har jag i alla fall fått ur mig lite av det som skaver och jag hoppas att livet börjar kännas lite lättare snart. Hur resonerar ni kring detta? Följer ni hellre folk som redan har mycket följare eller gillar ni att se mer in i ”vanliga människors” vardag?

Ha en underbar helg, ta hand om er och var snälla mot varandra!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melissa

    Hejhej! Här skriver jag typ två veckor senare men jag läste inte inlägget förrän nu (tydligen hinner man inte läsa bloggar när man har en bebis på en månad!), har liksom halkat efter och håller nu på att ta igen lite bloggläsning.

    Det som är så himla uppfriskande med dig är att du är precis dig själv. Det är som en frisk fläkt i bloggvärlden och jag tycker du är grym! Det är faktiskt riktigt kul att läsa om någon som är rätt lik en själv och att höra dina funderingar kring saker. Vi är alla ändå rätt lika tror jag. Keep it up ville jag bara säga! Stor kram

  2. Emma

    Men nej fina Elisabeth!
    Vi är nog ett gäng trogna läsare som inte kommer att överge dig och tappa intresset. Förstår att du tar det personligt att folk slutar följa och liknande. Efter förlossningen var jag värre än under graviditeten, grät för allt. Trodde att det skulle gå över, men det har det inte gjort… Skulle förmodligen aldrig klarat vara i en så pass utsatt position som du ändå är i (oavsett om du valt det eller inte, du har ju inte sagt ja till att någon ska såra dig eller vara elak)
    Du är grym, glöm inte det!
    Kram

  3. Frida

    Jag hoppas verkligen att du fortsätter att både blogga och lägga upp klipp på youtube. Följer dig även på instagram och känner att du har hjälpt mig massor! Har själv precis fått barn (är faktiskt fortfarande kvar på BB) och jag har följt dig i vecka för vecka 🙂 Alla tips och trix och funderingar som du delar är toppen, jag känner att du har hjälpt mig bli mer redo för vad som komma skall och som nyss då varit och det är toppen. Så du ska vara stolt över dig själv, det är verkligen inte alla som hade klarat det som du gått igenom och sedan då även börjar dela det med andra 🙂 Så massor av styrkekramar och pepp till dig, det är du verkligen värd!!!!

  4. Sofia

    Kör på, jag förstår precis dina tankar, jag driver själv en blogg som har en väldigt växlande tittar /läsarskara i början stressade det mig jätte mycket men jag bestämde mig. Hellre tre – fyra bra inlägg i veckan än något halvbra varje dag… De som är intresserade kommer stanna, övriga är ju ganska ointressanta att underhålla…
    För övrigt älskar jag din blogg / klipp på Youtube 🙂

  5. Sofie

    De som tycker du är härlig på riktigt stannar, och resten är bara att strunta i!
    Jag följer både större bloggar och lite mindre. Älskar att följa dig just för att du är en ”vanlig” människa och skriver om alla sidor och inte bara uppehåller en glammig fasad som de större bloggarna gör!
    Keep up the good work, du är grym och underbart härlig att följa!

    Kram på dig 🙂

  6. Mirjam

    Hej!
    Jag tycker verkligen du ska fortsätta blogga. Det är så härligt att kika in här och få läsa om bra funderingar och fina bilder! Jag har bara sett några avsnitt av dig i GVFV, mest för att jag inte följt programmet alls men du verkar vara så himla ärlig och sund. Jag som Norrbottning tycker och så det är härligt att få följa bloggare från Norrland i motvikt till alla andra.
    Kram!

  7. EMELIECATRINE

    Jag följer dom som jag tycker är intressanta, oavsett 1 följare eller 10 000 följare. Jag gillar dig skarpt så dig kommer jag inte sluta följa i första taget kan jag tala om =) kör ditt race bara, uppdatera när du själv vill liksom. Kram

  8. Maria

    Jag följer dig för du just är en vanlig person. Jag läser hellre bloggar som dun än dom som är dunder sponsrade och skriver om sånt andra vill läsa inte om det en själv vill skriva om. Jag gillar verkligen dun blogg:)

  9. Carina Anklew

    Keep up the good work!!! Du gör en strålande insats för alla oss ”vanliga” människor! Hejja!!!
    Kram <3

  10. Sofie

    Hej! Jag tycker om din blogg och kommer att titta på din kanal på youtube också! Den kan inte bli tråkigt för mig! Jag gillar att följa bloggare som skriver om sitt helt vanliga liv. Tycker inte alls om alla större bloggar med reklam och köpta inlägg. Det är så skönt att slippa det! Tycker inte heller om alla ”ungdoms” bloggar med fest, smink, dagens outfit och skit trots att jag är ”ungdom” själv. Kan också säga att jag inte följer eller prenumerar på nån kanal och hit och dit fast du sagt att vi läsare ska det

  11. Micaela

    Jag följer mycket hellre ”vanliga” människor. Skulle bli oerhört ledsen om du slutade blogga, sådana som dig är vad världen behöver! Men självklart ska du göra vad som känns bäst för dig, men jag kommer inte sluta följa dig även om du inte skriver ett inlägg om dagen!

  12. Sonia

    Förstår pressen, det är inte konstigt att du känner såhär. Jag kan bara tala för mig själv, men jag följer absolut inte dig för att se massa spännande grejer varje dag. Jag följer dig för att du är en genuin, klok, varm och bra kvinna. Är nyfiken på din vardag, vad du grubblar på och så vidare. För mig är det alltid intressant att läsa din blogg, även om det är en helt vanlig dag för dig.

    Kram! <3

  13. Malin grönroos

    Jag tycker om dig för att du känns vanlig, precis som jag. Är gravid själv och har snart en liten som tittar ut. Jag gillar att läsa om det vardagliga sakerna. Ex, inlägget en bild i timman, toppen! Känn dig inte pressad med att uppdatera ofta. De som gillar dig stannar kvar. Hellre att det blir färre inlägg än att du slutar blogga. Kram

  14. maria

    ååh sluta inte har följt dig sen den dagen du började filma för gravid vecka för vecka 😀 Är själv en mamma med två barn på 2,5 år och 7 månader. Sluta inte blogga människor behöver se att folk inte gör massor av saker HELA tiden, är föräldraledig själv och vet precis vad du går igenom vissa dagar är skit andra hur underbara som helst! fortsätt uppdatera på bloggen och din instagram! 😀 // Många kramar dig! <3 <3

  15. Maria Jönsson

    Fina Elisabeth, tänk om och tänk rätt. ☺️ Jag väljer att följa dig för den härliga personlighet som du besitter. Dessutom känns det som att jag hat fått lära känna dig mer och mer, (följt sedan v.1 på GVFV) och det är lite som att gå in och läsa min väns blogg när jag läser din. Det behöver alltså inte vara någon jättestor händelse för att jag ska tycka att det är av intresse att läsa! Dessutom tror jag att det kan vara din styrka, ett blogg skriven från en ”helt vanlig vardag”. Jag gillar dig, och flera med mig. Det är jag helt övertygad om! Peppa dig själv med alla positiva kommentarer!! Stor kram! ❤️

  16. Kajsa

    Jag följer dig för att du är du. Jag upplever dig jordnära och sund och det ger mig något att läsa det du skriver. Sedan känner jag igen mig mycket i dig. Även jag bor i Västerbotten med hund och snart en ny liten familjemedlem och min sambo (liksom jag) är lärare vilket jag förstått att även Leif är?
    Det är härligt med en vanlig vardagsblogg att följa som inte sätter upp press krav och pekpinnar med polerade fasader, materiella strävansmål och påvisar feta plånböcker 🙂

  17. Sarah

    Elisabeth, du verkar vara härlig, klok och snäll. Analytisk och ifrågasättande. Egenskaper som jag tycker är fina och bra. Jag följer dig inte för att du har många följare och läsare (är inte relevant tycker jag) men för att jag tycker om att läsa om er vardag och era tankar om saker och ting. Jag gillar att du ställer frågor och ger dina tips, på så sätt kan vi småbarnsföräldrar, och andra säkert också, hjälpa och peppa varandra. Så heja heja, pepp till dig!

  18. Emma

    Jag hoppas verkligen att du vill fortsätta även nu när Åke är född och efter tiden med GVFV! Jag struntar definitivt i hur stor din blogg är eller hur många följare du har på Instagram. Råkar befinna mig på liknande plats i livet, med BF om ett par veckor och tycker att det känns så bra att följa din lilla familj och era försök att få igång en vardag som fungerar för er. Det är ju en dunderutmaning, ett helt nytt liv än det man är van vid! Och vilket fint bollplank din blogg blivit redan! Känns ju toppen med alla tips och knep jag kommer ha i bakfickan när det snart är min tur.

    Pepp och kram!

  19. Diabetes1-Maria

    Åh, fina Elisabeth!
    Jag hoppas aldrig du slutar blogga, du känns så äkta, så jordnära och så närvarande. Det känns nästan som om du vore en vän. Jag följer kanske 8-10 bloggare men du är den som är roligast att klicka in på och man blir lika glad varje gång du skrivit något. Eller för all del när man öppnar instagram och ser någon uppdatering från dig.
    Verkligen ÄLSKAR ditt inlägg från igår, när vi fick följa dig hela dagen i både text och bilder. Känns mysigt på något sätt.
    Vi väntar på vår första son (ja, efter att ha gjort typ 15 ultraljud är det svårt att inte se) med BF 15 mars och längtan är enorm!

  20. Paula

    Jag började följa dig för ett par veckor sedan och har fastnat totalt, så visst lockar du även nya följare. Jag är själv gravid i vecka 9 (väldigt tidigt med andra ord) och är så glad över att ha hittat en blogg som känns så äkta. Jag tycker inte att du ska bry dig om du har 30 eller tiotusentals läsare om dagen utan skriva för att du vill. Vi som följer dig följer dig av en anledning. Tack för att du delar med dig så ärligt och det vore vansinne om du uppdaterade fem (eller ens två-tre) gånger om dagen med en liten nyfödd. Uppdatera så mycket du vill och hinner, utan någon press.

    Tack för en fantastiskt fin blogg som är precis sådär vardaglig som jag vill att den ska vara.

  21. Sofia

    Har följt dig i vecka för vecka och blev så glad när du började blogga. Din blogg är min absoluta favorit – just för att jag kan relatera till dig (väntar mitt första barn vilken dag som helst) och att du tar upp vardagliga saker jag själv funderar över. Gillar också att du uppdaterar så ofta som du gör. Mest handlar det nog om att det känns som man lärt känna dig/din familj lite och helt enkelt gillar dig (er)!

  22. Mika

    Jag följer gärna dej! Är i samma sits med spädis hemma och vi verkar ha lite samma syn på föräldraskap etc…
    Sjukt bra bild förresten!

  23. Malin

    Jag följer dom som känns fina i hjärtat. Jag struntar högaktningsfullt i hur mycket/lite, häpnadsväckande eller vardagligt personen i fråga bloggar eller instagrammar. Det är nästan lite som en kompisgrej, bra kompisar har man ändå, trots att man inte pratar eller ses varje dag. OCH man bryr sig om dom och värderar dom även de dagar de inte är på topp osv. Fortsätt blogga på dina villkor, för jag tror att många med mig bryr sig om dig och din lilla familj, oberoende av hur mycket eller lite du bloggar eller om vad. Fortsätt blogga för oss och strunta högaktningsfullt i de andra. Jag vet att det är svårt, men försök <3

  24. Elina

    Jag tycker att det precis är vad bloggar innebär. Att få en inblick i andras vardag oavsett om det handlar om att gå till soprummet eller springa på en röd matta. Din blogg spelar lika viktig roll som de andra jag läser. Du kan visst det här och riktigt bra dessutom!

  25. Linda

    Snälla sluta inte. De är så kul att följa just er ”vanliga” underbara. Att vardagen inte är så glamorös och spännande alla gånger gör inget för de är just de som är så kul att följa, vardagen. Du ska absolut inte känna press, kommer att följa er så länge ni fortsätter även om de så bara blir ett inlägg i veckan. Er blogg är de första jag kollar på dagen. Tycker ni är underbara och jag ser framemot när ni drar igång er kanal på YT. Jag har själv nyligen fått en liten son och vet precis hur vardagen kan vara eller är rättare sagt så fortsätt att förgylla min och många andras vardag!

  26. Alexandra

    Åh det är ju det som är så uppfriskande med dig 😀 Jag läser många bloggar jag tycker om men har saknat något. Alla liksom skriver så lika, tipsar om samma saker och matar på med en massa inlägg ”bara för att”. Med din blogg blir man extra glad eftersom du skriver om vettiga saker som liksom saknats lite i bloggvärlden enligt mig. Och jag tror det är just det, att alla inlägg ändå inte måste vara ”på topp”. Som sagt, uppfriskande med en genuin människa som dig som faktiskt visar mamma-livet, på gott och ont. Fortsätt precis så som känns bra för dig, det duger mer än väl och så länge du mår bra kommer det genomsyra dina blogginlägg 🙂 ♡

  27. Nathalie

    Så får du inte tänka! Jag följer dig för att jag tycker att du har en fantastisk personlighet och tar upp roliga,smarta, intressanta, tråkiga saker 🙂 jag följer dig för att jag verkligen gillade dig i gvfv, och är såå glad att du fortsätter med blogg och videos så jag får fortsätta se mer av dig. Jag tror nog att du måste blogga/göra videos för dig, för att det ska kännas värt det. Vad tycker du är intressant? Vad vill du skriva om? Vad gillar du att prata om? Istället för att tänka på oss, då blir det nog bara jobbigt. Sedan kanske vi önskar saker att läsa om, och då kan du ju ta upp det då 🙂 du ska ju göra detta för att du tycker det är kul. Inte för att vi tycker det 🙂 jag hoppas verkligen du fortsätter!

    1. Ellinor

      Jaaa precis så ja!! Du är så himla bra, Elisabeth. Och på riktigt! Dina tankar känns så nära mina egna och du är väldigt bra på att formulera dem. Men stanna i denna internetvärld för din egen skull- ingen annans. Stor megakram!

  28. Linn

    Jag följer hellre dig, en vanlig människa (tolka de rätt) än tex blondinbella.. Mycket roligare att läsa om er som en vanlig familj, struntar i hur många följare du har. Fortsätt så som du gör, strunta i om folk avföljer, dom går bara miste om en oerhört fin familj och sådär!! Kraam <3

  29. Anna-Maria

    Tänk att de som stannar är de som verkligen tycker dig och det du gör! Älskar din blogg, instagram osv!! Så sluta inte 🙂 Hellre ha lite färre läsare som verkligen är intresserade av dig och din vardag än fler som kanske skriver taskiga saker eller inte bryr sig! Kvalité framför kvantitet i detta läge

  30. Isabelle

    JAG ÄLSKAR DIG
    Jag gillar verkligen att få följa din vardag så snälla sluta inte. Du uppdaterar så himla mycket vilket är så bra.