ELISABETH

Inte riktigt där.

Heeej!

Torsdag redan! Jag ska först och främst erkänna, det är lite knepigare att vara ensam med ett spädbarn än att vara två. Alla ni ensamstående där ute, bra jobbat!  Dagarna springer iväg och jag sitter nästan jämt och ammar. Har fått otroligt ont i nacken, kallas tydligen bebisnacke läste jag på Instagram, och detta har lett till en sjuhelvetes huvudvärk som får alla Åkes ljud att låta tusen gånger högre än vad dom är i verkligheten.

Nu känns det äntligen lite bättre och imorgon får Leif helg så då blir det lite lugnare igen och jag hoppas att min energi sakta kan leta sig tillbaka. Jag är så otroligt förundrad över alla nyblivna föräldrar som enligt sociala medier hinner hur mycket som helst! Jag är nöjd att jag hann både duscha och peela ansiktet idag. Hur gör ni andra för att få energi? Jag vet att man ska sova när bebis sover men det är ju så mycket annat som ska hinnas med också! Antar att det tar ett tag att komma in i det nya livet.

Tyvärr har min förkylning golvat mig ännu lite till men jag tror och hoppas att den är på väg att ge sig.

Det jag egentligen vill komma till är att jag just nu känner mig lite in between i allt. Jag orkar inte blogga helhjärtat, jag har inte hunnit ta tag i min Youtube-kanal heller men jag hoppas att ni har lite tålamod och inte överger mig ändå! Siktar på att skriva del två om min förlossning under helgen och sen börja fixa lite med allt annat! Vi har ju haft datorn i källaren fram tills idag, vi insåg helt enkelt att det inte funkar just nu. Direkt jag sätter mig där nere vaknar Åke så klart… Så nu har vi flyttat upp allt, så det ska bli lite lättare!

Eftersom jag känner mig lite tom på ideér får ni gärna komma med förslag på inlägg ni vill se här i framtiden. Har ju som sagt del två av förlossningen kvar och tänkte även göra ett om kroppen efter graviditeten.

DSC_0065

Något som piggar upp i dessa mörka och snöiga tider är tulpaner! Skulle vilja ha en stående leverans varje dag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Matilda

    Det är bara kul att du tittar in!
    Vill höra om ert liv (nya vardag) lite bilder, om Åke såklar mm 🙂
    Kul med bilder också
    KRAM

  2. Frida

    Håller också med. Dagarna bara flyger iväg och det känns som att man inte hinner med någonting. Jag har en tös på 8 veckor nu, och även en pojk på 2 år. Barnen och matlagning är det som hinns med på dagarna. All den andra tiden går åt till barnen.
    Vill också rekommendera att liggamma. Spänningarna i nacken försvinner ganska fort!

  3. Sofie

    Känn ingen press och stress över bloggen och kanalen! Ta det i den takt du kan, vi väntar 🙂
    Hade varit kul att se lite bilder från er stad/by och vad ni har för smultronställen mm där!
    Har aldrig varit uppåt i landet så hade varit kul att få se hur det ser ut 🙂
    Kram på dig!

  4. Emilia

    Oj vad jag känner igen mig! Tyckte det bara var amning i början. Hann knappt gå på toaletten. Och så såg man alla andra mammor som typ visade upp bullbak och storstäd på instagram. Min kille är 3 månader den 8e och jag tycker det typ är nu de senaste två-tre veckorna som jag faktiskt fått lite gjort om dagarna. På vår föräldrakurs sa de att det tar ungefär 2 månader innan man har etablerar en amning och för oss stämde det verkligen. Fortfarande har vi ju absolut cirka noll rutiner, men nu det kan ändå gå ett par timmar mellan matningarna. Nu är ju alla barn olika och vissa äter lite och ofta eller mycket och sällan, men jag tror nog ändå att för de flesta blir det bättre med tiden! 🙂 Så massa pepp till dig, det blir bättre!! Förresten har du prövat andra amningsställningar. Vi liggammar tex nattetid, det är himla skönt för då blir det en helt annan slags vila. Ta hand om er och var inte orolig, tror de flesta har full förståelse för om det inte skulle komma nått inlägg på några dagar. Jag kommer iaf finnas kvar och följa dig ändå 🙂