I’m dreaming of a new kitchen. – ELISABETH

ELISABETH

I’m dreaming of a new kitchen.

Kalla oss crazy men så fort Åke är ute och vi fått lite skills med henom, har vi tänkt påbörja en lightrenovering av köket. Snälla, säg inte att vi aldrig kommer hinna eller klara det med en bebis, för jag orkar inte lyssna på det örat nu! Min Leif är ju lärare och har med andra ord lov ungefär hela tiden, särskilt på vårterminen. Vecka 10 är det dags för sportlov och det är då vi har tänkt börja! Vi ska inte riva ut något, vi är nöjda med planlösningen och skåpluckorna. Om kanske tio år, när barnet/barnen kladdat och rivit sönder klart i köket har vi tänkt göra en stor makeover, typ slå ner alla väggar och så men for now räcker det med lite ytbehandling. Det vi har tänkt göra är följande:

 • Måla väggar
 • Byta handtag på skåp och lådor
 • Göra nåt åt kaklet (måla eller sätta dit nåt annat)
 • Byta bänkskivor
 • Lägga ett golv över plastmattan
 • Fixa lite mer förvaring och sätta upp lite roliga hyllor som vi knåpar på

Både Leif och jag är aspepp och spenderar mycket tid på Pinterest nu. (älska Pinterest!) Tänkte att jag skulle visa några bilder på hur vi har tänkt lite, som inspiration. Självklart är vårt kök för litet för ungefär allt men det är mer färger och material som vi gillar.

3a15cf45fdf1de20a98db145d8814cb4 4d9501011332b26d278cc680fa3aef2e e18ca9897763d9258e567a9a815f6ccf enhanced-buzz-18631-1368064091-15

Älskar verkligen färgen på köksväggarna, grå fast lite åt det gröna hållet?

I alla fall, i detta fall är jag superglad över att ha mammor med fina kök i närheten som vi kan låna, en bror som ställer upp i vått och torrt, en syster med man som är sjukt bra på det mesta inom renovering och vänner som är extremt idérika och hjälpsamma. Vi får ordna en liten sammankomst och hjälpas åt, så ska nog vårt kök få ett litet ansiktslyft! ÅH vad jag längtar! Efter Åke först och främst men också efter att få göra om ännu ett rum. Det bästa jag vet!

Förresten, ingen bebis än! 🙂 Vet inte ens om jag har några känningar, har accepterat att hur mycket jag än känner efter så vet jag ändå inte vad jag känner riktigt. Tack för er förståelse, ni är underbara!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ronya

  Jag skulle så gärna vilja vinna denna väska! Skulle jag ha turen att vinna så skulle jag ge den till min älskade lillasyster som väntar sitt första barn i mitten på februari! Jag själv som ska bli moster för första gången skulle bli så glad om jag fick skämma bort det lilla livet(och föräldrarna) lite extra!

 2. Nathalie

  Det ska nog inte vara någon fara 😀 när vår son var 4-5 månader bytte vi fasad på två sidor av huset, och nu blir han 10 månader och vi är kökslösa 🙂 det fungerade väl helt ok första månaden (vi har gjort allt, ny el, nytt golv, tak,väggar osv). Men sen kom han på hur man kryper FORT och det roliga i att göra saker man inte får. Så nu är det hopplöst att vara hemma, oftast är det bara att jaga honom så han inte kryper in dit (har i princip öppen planlösning kan man säga, så det går inte bara att stänga någon dörr). Sen dammar det ju mycket vilket märks på en krypares kläder.. Hehe. Så jag håller med en av föregående talare, renovera innan krypning/ålning/hasning drar igång 🙂

 3. Klara

  Åå vad underbart! Du/ni har verkligen en bra smak.
  Kommer ni måla om köksluckorna och i vilken färg?
  Önskar er ett stort lycka till, till det som väntar ❤️

 4. Julia Ivarsson

  Ni klarar ju allt! Klart ni kan göra det om ni känner för det. Min fd arbetskollega gjorde samma grej när hennes dotter var precis nyfödd. Jag skulle nog inte våga, men jag är ju lite klen av mig med kemikalier.

  1. Elisabeth Lindroth

   Vi kommer ju självklart inte måla när Åke är hemma, då får någon av oss hänga hos mamma eller svärmor! 🙂

 5. m

  Klart att ni kan renovera med bebis! Kommer funka hur bra som helst tror jag. Älskar hyllorna på första bilden och den grågröna färgen!

 6. Mikaela

  Underbar väggfärg på tredje bilden!!!! Var tvungen att pinna den jag också 😉 Så fint ihop med det golvet också.

  1. Elisabeth Lindroth

   Kolla Melissas kommentar här ovanför, hon har länkat till en blogg med en tjej som målat den nyansen och även har en färgkod på den! 🙂

 7. Kajsa

  Mysigt!
  Det känns som en tid när man verkligen vill boa in sig. Förhoppningsvis får ni en liten tröttis (Åke verkar ju inte ha bråttom i livet hittills 😉 och allt går galant 🙂
  Jag har under hela graviditeten känt ett stort behov av att göra om hemma. Det kommer ju en tid nu där man kommer vara mycket hemma, jag tror att det är viktigt att få känna att det är fint då!
  Lycka till!!

  1. Elisabeth Lindroth

   Håller helt med! Man går omkring och ser saker som måste/borde göras när man är hemma mer än vanligt. Sen får vi väl se hur man känner efter Åkes ankomst, då kanske man struntar i allt? Haha, han verkar verkligen inte ha bråttom, hoppas han blir en riktigt filbunke! kram!

 8. amanda

  Åh det måste va så härligt att ha ett helt litet hus att pyssla på i. Jag bor bara i en liten hyresrätt… Men såklart kan ni ge ett kök ett lyft med en bebis som sällskap -om ni känner för det. Någon skulle säkert säga -aldrig! Men det är nog för att det är olika för alla 🙂 men kolla bara på Josefin Knave! Ett bra exempel på att det funkat fint 🙂

  1. Elisabeth Lindroth

   Ja, Josefin har ju gjort det! Även fast dom fick flytta ut en stund! 🙂 Det är så himla kul med hus, rekommenderar det verkligen! 🙂 Kram!

 9. Caroline Stoltz

  Såklart det kommer gå bra att renovera köket efter att Åke har kommit. Livet tar inte tvärstopp bara för att man får barn, men ni kanske får planera på ett annat sätt än vad ni är van vid. Gissar att ert kök kommer bli riktigt snyggt efter light-renovering, precis som alla övriga rum i ert hus!

  1. Elisabeth Lindroth

   Tack för peppen, exakt så tänker jag också, allt kanske bara tar lite mer tid och måste förberedas! Kram!

 10. Martina

  Låter helt fantastiskt! Längtar efter ett eget hem där man kan riva runt och göra som man vill. Bor i hyresrätt nu då det är ju rätt begränsat med några vildare projekt. Ett tips är ju sån kakeldekor som det finns hur mycket roliga färger och mönster på som helst, om man nu inte hemskt gärna vill riva ut kaklet och sätta in nytt förstås.

  Håller alla tummar och tår för att er bebis ska komma snart, och att förlossningen går bra!

  1. Elisabeth Lindroth

   Jag minns hur frustrerad jag var när jag bodde i hyresrätt också, det kliade i fingrarna att göra massa småsaker men man får inte! Hoppas du får ett eget hem snart! 🙂 Kakeldekor har vi redan eftersom vårt kakel hade massa mönster med små vattenkannor och blommor på, hehe. Dessvärre är dessutom kakelplattorna liksom vågiga och då är det väldigt svårt att få dekoren att sitta snyggt så jag tror vi måste bort med hela skiten!

   Kram!

 11. Marie

  Vi renoverade hela köket när vår son var ca fyra månader, gick hur bra som helst! Vi gjorde om allt. Riktade om golv, väggar, lade golvvärme osv. Men gör det innan Åke börjar krypa bara, det är mitt tips.
  Lycka till med förlossning och kök!

  1. Elisabeth Lindroth

   Jäklar, vilka supermänniskor ni verkar vara! Men det är nog smart att göra det när bebisen är rätt liten och inte tuggar i nån kabel eller så. 🙂

 12. Sofia L

  Vad kul med renovering! 🙂 Det piggar verkligen upp med lite nytt och ofta räcker det ju med små detaljändringar för att få rummet att kännas nyare 🙂