ELISABETH

Barnrummet!

Fick tips via en kommentar att jag ju faktiskt kan visa barnrummet lite närmare i ett blogginlägg. Det var ju med i förra veckans ”Gravid vecka för vecka” men jag tänkte att vi kunde ta en närmare titt! Då kööööör vi!

DSC_0053 - Kopia

Vi har inte köpt någon ny möbel till detta rum, förutom sängen. Ikeas klassiska Expedithylla är till exempel från min salong och är perfekt att fylla med kläder, filtar och sängkläder. Våra BB-väskor står nu där och är nästan färdigpackade! Bebis har sina grejer i Glammom-påsen, hen har ingen egen väska än nämligen. Leif har också spraymålat eluttag, lysknapp och gardinstång i härlig turkos! Prickarna på väggarna blev ändå rätt bra, trots att jag var på otroligt svettigt och dåligt humör när vi gjorde dem.

DSC_0054

Den här bilden visar hur både Leif och jag är. Vi är lata när det gäller gardiner! Dessa hade vi i nån lägenhet i Umeå och tydligen satt fönstrena lite högre upp där men jag tvivlar på att vi kommer att orka korta av dem. Ängeln i fönstret fick jag från min farmors syster sist vi sågs och ljusslingan i fönstret har små ugglor på sig och den fick vi av svärmor. Observera gardinstången!

DSC_0057
Allt är fortfarande halvgjort. Vi gillar att först köpa/fixa allt som ska upp på väggarna och sedan bestämma vart allt ska sitta. Just nu har vi två djurtavlor, en fantastisk citat-tavla och sedan fattas resten. Så till vidare får väggarna vara kala. Sängen kommer vi inte använda från början eftersom vi ju har en stor vagga i sovrummet men det är skönt att ha den på plats! I den ligger amningskudden från märket ”Rätt start”. Den gula stolen målade jag förra året och är av det slaget att man kan förvara saker i den, perfekt! På den ligger en underbar, handgjord filt som är stickad av min farmor. Tyvärr hann hon inte göra den klart innan hon tyvärr dog men min underbara svärmor har färdigställt den!

DSC_0058 (2)

Andra hörnet med prickar, det var när detta gjordes jag var som allra argast. Tycker ändå vi lyckades till slut, att vara lite arbetselak är inte alltid dumt! Korgstolen är från min egna barndom och klädstängerna är bara vanliga rundstänger från en bygghandel. Plaggen på den undre stången har alla fraktat hem olika bebisar från BB, tänk så häftigt! De små, små koftorna på övre delen är från farmor och en är lånad från min kusin.

DSC_0061

Denna byrå har ni som följer mig på Instagram fått se förvandlingen av. Den var i begynnelsen röd men ser nu ut som en läskande isglass! Min svärmor har faktiskt haft den i sitt flickrum, tycker jag är häftigt! Nu är den full med kläder i storlek 50 och 56, ett litet bevis på hur otroligt mycket kläder vi har! Här ska något upp på väggarna, vad vet vi icke än. Ni som har tips på fina posters eller saker att ha på väggarna i barnrum, skriv en kommentar!

DSC_0062

Detta hörn kommer ju självklart inte att se ut så här när bebisen är här. Vill bara slippa barnvagn i vår lilla hall så länge det går. Vagnen är alltså en Emmaljunga city cross som vi köpte på Blocket, vagnmobilen är från Littlephant och bollarna(?) i hörnet är från Panduro! Bakom vagnen har vi också en liten badbalja som tills vidare får hänga där.

DSC_0070

I en liten plåthylla har vi för tillfället två små speldosor som ser ut att vara något litet näbbdjur. Det är det enda vi hann få till tvillingarna och nu känns det så himla fint att vår bebis kan få dem av sina systrar. Vi har även två fina skallror och två dregglisar(?) som vi köpte på en julmarknad.

 

Nä hörrni, tror detta var ungefär allt jag hade att visa just nu. Vi har som sagt inte köpt så överdrivet mycket även fast det blir mer än man tänkt sig. Vi avvaktar med nallar och leksaker eftersom det känns lite tidigt än så länge!

Hoppas ni uppskattade visningen!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Martina

    På Hemtex(kanske andra ställen också) har de världens bästa grej, Fållfix, man viker bara upp gardinen till den längd man vill ha, lägger fållfixen i mellan och stryker med strykjärnet. Det går på nolltid och inget strulande med symaskin, eller oro för att sömmen ska bli sned, ful och krokig.

    1. Elisabeth

      Jag veeeet! Har tusen såna rullar liggande runt omkring i huset men orkar inte ens leta reda på dom nu. Hoppas på en liten energikick snart, då kanske jag fixar det! 🙂 Kram!

  2. Emma

    Fint!!!
    Är som sagt tidigare, väldigt avundsjuk på sängen. BRA gjort Ikea!

    Älskar färgerna, byrån blev ju verkligen läcker och bollarna. Mycket fint!

    Jag har en likadan skötväska, fast en röd/vitrandig och är nöjd. Hoppas du också blir det!

    Håll en tumme, för ikväll går nattåget hem till jämtland (Edsåsdalen) och jag åker själv med August då sambon ska jobba en vecka till. !2-13 timmar på tåget själv.. läskigt! Fast jag har ju gjort det innan.

    1. Elisabeth

      Hej! Hur gick tågresan?! Gick säkert superbra! Kan tänka mig att det ändå kan hända en hel del på 12-13 timmar. 🙂 Plus att man själv hinner stressa upp sig i förväg! Så skönt att få vara uppe i Jämtland över jul, har ni nån snö?

  3. Fanny

    Hej Elisabeth! Tycker du är så himla bra och klok att jag måste få ställa en fråga! Jag längtar efter barn och är tillsammans med världens finaste man. Det jag dock känner stress inför är att allt i livet ska vara så ”färdigt” innan man blir förälder. Det jag syftar till är den hets jag känner finns på att man dessförinnan ska ha hunnit resa en massa, festat färdigt, utbildat sig klart, fixat ett stabilt jobb och ha jobbat där länge, ha fixat och renoverat upp ett hus osv osv. En del av mig känner därför att vi bör vänta, medan den andra delen av mig känner att dit kanske man inte kommer innan 50… Har du tänkt något kring detta?

  4. Josefine

    Så fint det blev!

    Måste säga att jag verkligen älskar alla dina avsnitt på gravid vecka för vecka. Har följt dig från start och du verkar vara en så himla jordnära och skön person!
    Extra kul är det att vi ska ha barn nästan samtidigt , du ligger någon vecka före bara 🙂
    Och många av de tankar och frågor du tar upp, är precis de jag själv går runt och tänker på här hemma, så tumme upp för det!

    Jätte kul att du även har startat din blogg så man kan fortsätta följa dig även när bebisen har kommit!

    Nu är vi snart i mål bägge två! 🙂

    // Jossan