ELISABETH

Topp fem saker jag inte kommer att sakna med att vara gravid.

Listan kan ju givetvis göras HUR lång som helst men nu när det bara är 18(!) dagar till BF börjar jag vara less på nästan allt. Sover med någon typ av plast under lakanet som gör att jag svettas mer än jag trodde var möjligt, blir inte bättre av att jag drömmer mardrömmar nästan varje natt. Sist drömde jag att vi fick en dotter och direkt efter förlossningen gick Leif och jag ut och festade så jävla hårt. Just när jag vaknade hade bakisångesten börjat nå oss i drömmen och vi visste inte vart barnet var. Herregud. Anledningen till plasten är främst för att vi köpte en overkligt dyr och fantastiskt skön säng så sent som förra året. Min kropp har föryngrats med ungefär sextio år sedan vi börjat sova på rätt madrass och inte en brits som vi tidigare hade. Om det nu skulle vara som på film att vattnet bara går som en vattenballong mitt i natten vill jag inte riskera att förstöra vår investering. Det jag ville komma till var alltså att plasten är rätt jobbig men den hamnar inte på listan. Det gör däremot:

DSC_1637 (1)

 

1. Att bli behandlad som en pensionär/att känna sig som en pensionär.
Fy så tråkigt det är att inte få bära sina kassar själv eller gå utomhus utan att folk ska vara rädda för att man ska halka. När jag var på stan med svärmor ville hon till och med bära min plånbok. Då satte jag ner lillfoten och sa: ”Hörrudu, nån måtta får det vara!”  Jag känner mig som en sån stackars pensionär som är typ 98 år och har helt trasig kropp men en hjärna som är nästan för pigg. Jag vill så mycket men det går liksom inte genomföra.

2. Halsbränna och uppstötningar. 
Har nu så länge jag kan minnas avslutat varje dag med sodavatten, uppvärmt till pissljummet i micron, för att slippa vakna upp med uppstötningar varje natt. Det hjälper ju kanonbra men är fan inte gott. Dock blir man otroligt rik när man orkar åka iväg med allt pant!

unnamed (13)
Dricker en värmande kopp sodavatten as we speak!

3. Inre organ på vift.
Främst talar jag nu om matsmältningssystemet som jag VET att man inte ska prata högt om men herregud så otroligt långa ledningar det verkar vara nu på sluttampen! Lungorna och dess kapacitet är också lite saknade kan jag erkänna!

4. Sovpositionen.
Nu får jag typ snurra runt som en hund innan jag hittar rätt ställning att sova i. Sen vaknar jag upp efter en timme och är kissnödig och sen börjar det om igen. Jag vill sova på mage! Framstupa sidoläge är världens bästa sovställning! Åh!

5. Torra läppar och näsborrar plus minimala örongångar.
Mina läppar är som fnöske och har varit ungefär hela graviditeten. Vet inte vad jag ska göra! Tips? Har även extremt torra näsborrar(?) samt hörselgångar som känns nästan igenväxta. Allt börjar väl svälla upp kanske?

unnamed (14)
Nog ska det bli lite gött med ett glas vin på altanen i sommar också, jag erkänner!

Kommer säkert uppdatera listan eller lägga till några hundra punkter men jag vill också poängtera att listan med allt jag faktiskt uppskattar med att vara gravid går göra minst lika lång! Kommentera gärna med era egna punkter!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lin

    Min förlossning började med vattenavgång. Men mitt vatten kom ut först då jag ställde mig upp. Har någon här varit med om att det kommer ut liggandes? Kanske bara var slumpen, för min del, att det kom ut då jag reste mig.ä!

  2. Nathalie

    Åh jag är ju såå glad över att DU börjat blogga, men jag hittar inte dig på bloglovin -så kan inte lägga till dig där- så glömmer bort din blogg!!!-tills du påminner om den på Gvfv. Så nu har jag massor att läsa ikapp. Iallafall, plastad frotté på sängen hade vi också då vi också nyss köpt ny madrass, och som jag är glad över att vi hade/har det!! Bästa investeringen, hehe. Vattnet gick ju såklart i sängen, men bortsett från det har det läkt litervis bröstmjölk, bebiskiss då blöjan suttit dåligt och bebisspyor. Vår madrass hade inte varit trevlig längre om jag säg så 😀

    1. Elisabeth Lindroth

      Hej! Så kul att du uppskattar bloggen! Men så knäppt att du inte hittar mig på bloglovin! Om jag söker på: elisabethlindroth.se där hittar jag mig direkt! Vad händer om du trycker på min bloglovin-knapp som jag har här till höger på bloggen då? Då ska du ju komma automatiskt till där man kan prenumerera! Känner mig så tjatig som skriver om när jag bloggat på instagram men försöker att bara göra det nån gång då och då. 🙂

  3. Ammy

    Med risk att det blir lite knöligt men ett lakan som viks dubbelt på längden eller ett badlakan över frottéplasten fast under lakanet kanske hjälper? Då borde du få mer andningsfunktion och mindre plast mot kroppen tänker jag =)
    Läste ditt inlägg om barnrummet, så himla fint, blir så rörd över sakerna från farmor och så lilla ängeln från Mostra =)

    1. Elisabeth

      Ja, kanske ska testa det! Tyvärr blir det ju så lätt knöligt och när man bär på x antal extrakilon omkring mage/höfter så vaknar jag upp med typ djupa liggsår nästan efter alla knölar! 🙂 Haha, det är inte lätt!

      Ja, älskar verkligen farmors stickade filt! Kom på sen att ängeln ju var från mammas moster, är helt förvirrad i hjärnan. 🙂 Hoppas du har det bra, och att vi ses snart! Kram!!!

  4. marianne

    Jag har nästäppa!!! Det känns som jag håller på å bli galen. Har haft nästäppa hela graviditeten men nu i slutet är den som värst!! Det är som om jag är super förkyld. Jag har 20dagar kvar. Håller med dig om att sova. När jag väl ligger bra då blir jag kissnödig. Suck

    1. Elisabeth

      Får man ta nässpray alls eller ska man undvika det? Har hört så mycket olika! 19 dagar kvar för dig nu och 17 för mig! Sakta men säkert! 🙂

      1. marianne

        Jag tar Barn nässpray. Man ska ju helst inte ta nässpray. Vad jag hör iaf. Å du har inte skrivit nått idag. Nu börjar man undra om det är förlossning på g 😉

        1. Elisabeth

          Jag ska överdosera nässpray direkt barnet är ute! 🙂 Ingen förlossning på g, hoppas jag ska hinna göra nån uppdatering när det är dags! Har ju ändå fyra mil i bilen på mig att kanske i alla fall lägga ut en bild på instagram! 🙂

  5. Caroline Stoltz

    Kul att läsa din lista, och vilken fin mugg du dricker sodavattnet ur – ser ju nästan ut som du och Leif på den 🙂
    Jag har också helt galet torra läppar och näsborrar. Känns som att det finns ingen hejd på hur mycket en läpp kan självspricka. Dessutom har jag den torraste huden i ansiktet som en människa kan ha. Flagnar på kinder, panna och näsa – ser ut som en orm som håller på att byta skinn. Så om du eller någon annan har nåt bra tips på botemedel mot det så mottages det gärna.
    Så spännande att det bara är 18 dagar kvar nu!!!! Själv har jag 95 dagar kvar enligt appen, men enligt kroppen kan det vara bra mycket kortare än så… Sjukskriven för högt blodtryck och äggvita i urinen. Havandeskapsförgiftning är inte att leka med…

    1. Elisabeth

      Nej, har du fått havandeskapsförgiftning? Kan den gå över eller har man det resten av tiden då? Har så himla dålig koll!

      Angående torr hy, har du nån bra peeling? Smörj in dig med mandelolja varje dag, det brukar hjälpa! Jag peelar läpparna ibland men inget hjälper tyvärr…

  6. Sonia

    Hej Elisabeth!

    Tycker att det är så härligt att du kan vara öppen med detta och inte vara så himla ”åååh allt är så fantastiskt” HELA TIDEN som många andra är, utan vågar klaga lite också. Nummer ett kan jag tänka mig är skitjobbigt, är bland annat det som skrämmer mig lite med att bli gammal – att känna mig ung och pigg i huvudet medan kroppen sviker, så man får en slags identitetskris typ. 🙁 Håller verkligen med om sovpositionen, jag fattar inte hur man kan tycka att det är skönt att sova på rygg?! Hahaha.

    Ha det fint, är återigen så glad att du bloggar! Kram och ser fram emot nästa inlägg och klipp.

    1. Elisabeth

      Sova på rygg vore en dröm jämfört med att ligga på sidan nu. Om man ligger på rygg nu kan barnet trycka mot kroppspulsådern och man blir alldeles yr och kan i värsta fall svimma. Är tydligen inte så bra för barnet heller. Herregud, the joy of pregnancy! Hoppas jag inte avskräcker dig för allt framtid, det är som sagt mycket fina saker man kan berätta om också! 🙂 Kram!

  7. Josefin

    Ååh, förstår dig verkligen med den plastade satfrottén, ja så heter den hos oss. MEN räddningen kom ju när en vän tipsade om att det fanns plastad frotté som andas (väldigt bra att ha i barnsängen sedan om lillvännen skulle vända sig med ansiktet rakt ner). Kom dock inte ihåg var vi köpt den. Kan det ha varit ohlssons tyger. Men ett hett tips från coachen, det blir bara varmare sen med en liten kamin i sängen. (Det var då det blev satfrotté) 🙂

    1. Elisabeth

      Haha, satfrotté är rätt ord! Hur vet man om man kanske har plastad frotté som andas redan? Hur märker man skillnaden?