BLÅBÄRSPAJ
6-8 portioner
4 dl blåbär
0,75 msk kokossocker
SMULDEGEN
3 dl mandelmjöl
1,5 dl glutenfria havregryn
0,75 dl honung
en nypa vaniljpulver
0,5 tsk salt
100 gram kokosolja
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in en form med kokosolja och bred ut blåbären. Rör sedan i sötning. Smuldegen gör du enkelt genom att blanda mandelmjöl, havregryn, sötning, salt, vaniljpulver och kokosolja till en jämn smet och smula över blåbären i ett jämt lager. In i ugnen i ca 15-20 minuter.
VANILJKRÄM (PALEO)
2 ekologiska äggulor
2 msk kokossocker
0,75 tsk vaniljpulver
1,25 dl kokosmjölk (det tjocka vita lagret, alltså inte själva vattnet)
10 gram kokosolja
Rör ihop äggulor och kokossocker i en bunke. Lägg vaniljpulvret i kokosmjölken och koka upp i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma vaniljkokosmjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka (under konstant omrörning) upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 3 minuter medan du rör. Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätta kokosoljan, rör om tills oljan har smält. Ställ åt sidan och låt svalna.
Senaste kommentarer