RÖDBETS SALLAD (Creamy Beet salad)
Ingredients:
1 burk inlagda rödbetor ( 1 can of beets)
1/2 rödlök (1/2 small red onion)
1 litet äpple (1 small apple)
1/2 dl gräddfil el. creme fraiche (1/4 cup sour cream)
1/2 dl majonnäs (1/4 cup mayo)
1/2 mck senap (1/2 tbsp mustard)
Låt betorna rinna av. skär ner dom i små bitar. skala och finhacka lök och äpple. Blanda creme fraiche, majonäs och senap, ha i rörbetor, lök och äpple. blanda väl och smaka av med salt och peppar.
//Pour out all the beet juice so you just have the beets left, cut them into smaller pieces. Peel and mince the red onion and the apple. Mix the sour cream, mayo and mustard together, add the beets, onions and apples, Mix throughly and taste with salt and pepper.
SWEDISH MEATBALLS:
1/2 kg nötfärs eller blandfärs ( 1 pound of ground beef 85% lean)
1 dl mjölk eller mandelmjölk ( 1/2 cup of milk of almond milk for DF)
4 msk ströbröd el. glutenfritt ströbröd (4 tbsp of bread crumbs or gluten free breadcrumbs)
1/2 gul lök (1/2 yellow onion)
1 ägg (1 egg)
piffikrydda (spices like salt, pepper, nutmeg and seasoning salt)
Smör eller margarin (Butter)
Häll i mjölken och ströbrödet i en bunke och blanda, låt svälla några minuter, lägg i färsen. skala och riv löken och lägg i, lägg till ägg och kryddor och blanda färsen smidig. fukta händerna i kallt vatten och forma små bollar, lägg i matfettet i stekpanna och stek köttbullarna tills genomstekta.
// Mix the milk and the breadcrumbs in a bowl and let swell for a couple of min 5-10 min. then add the ground beef, peel and grate the onion and add, then add the egg and spices and mix everything together throughly. wet your hands with cold water and shape little balls and fry in some butter in a frying pan until cooked through.
A tip, a Swedish traditional food that we eat is to put the beet salad and the meatballs on top of a pice of bread and then eat, its a really yummy combination.
Senaste kommentarer