BANANBRÖD
3 mogna bananer
4 ekologiska ägg
2 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
0,5 dl glutenfritt bovetemjöl
2 tsk bakpulver
7 färska urkärnade dadlar
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver (jag använde vanilj extrakt)
1 tsk kanel (valfritt)
en rejäl nypa flingsalt
Detta fantastiskt goda glutenfria och mjölkfria bröd är ett måste att testa! Sätt ugnen på 175°. Mixa banan och hacka dadlar med kniv innan du mixar dem bägge med stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten in en form, jag använde en brödform som jag klädde i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
// 3 ripe banans, 4 organic eggs, 1 cup shredded coconut, 1 cup almond flour, 1/4 cup gluten free buckwheat flour, 2 tsp baking powder, 7 pitted dates, 3 tbsp coconut oil, 1 tsp vanilla extract, 1 tsp cinnamon(this is optionally), one pig pinch of sea salt. put the oven on 350 degrees Fahrenheit. Mix banana and mins the dates before mixing them with a hand blender, add the rest of the ingredients. put in a baking pan for bread and dress it with paling paper. bake in the middle of the oven for 45 min. Enjoy!
Senaste kommentarer