GUILT FREE BROWNIES
2 msk chiafrön ( 2 msk chiafrön + 6 msk vatten som mixas och få stå i minst 10 min)
0,75 dl mandelmjöl
1 dl mandel smör eller jordnöts smör
0,75 dl smält kokos olja
1/2 tsk vaniljpulver eller vanilj extrakt
1,5 dl kakao
0,25 tsk havs salt
1 dl sötning (honung/ agave/fibersirap)
Sätt ugnen på 175 grader. Förbered chiaäggen genom att mixa med vatten och ställ åt sidan i minst top minuter.Blanda ihop chiaägg, mandelmjöl,nötsmör, kokosolja, vaniljextrakt, kakao, salt och sötning med en stavmixer eller matberedare. Ta fram en mindre form ungefärligt mått 15×20 cm, använd bakplåts papper eller smörj formen med kokos olja för att lättare få ur den sen. häll i smeten och baka i ugnen i ungefär 20-22 min, du vill ha den kletig i mitten, låt den sedan svalna i 1 timme och bäst är den om den stått i kylen ett tag! NJUT! Den blir väldigt chokladig i smaken så om ni gillar den lite sötare kan man minska antalet kakao om man vill. Men den är helt fantastisk och smakar precis som en ”riktig” brownie, om inte ännu bättre om jag får säga det själv!!
// 2 tbsp chia ( mix With 6 tbsp water and let stand for 10 min)
0,75 dl almondflour
1 dl almond butter or peanut butter
0,75 dl coconut oil (melted)
1/2 tsp vanilla extract or vanilla powder
1,5 dl cocoa
0,25 tsk seasalt
1 dl sweetening (honey, agave, fiber syrup )
put the oven on 300 F. prep the chia eggs by mixing them with water and let soak for at least 10 min. Then mix all the ingredients together including the chia eggs with a mixer or food processor. Put the mixture in a smaller baking pan approx. 15×20 cm and make sure to grease it with coconut oil before som the brownie doesn’t get stuck. bake for about 20-22 min, you want it soft in the middle! let it cool off for about an hour before you enjoy it (its best if its been in the fridge) its sooo good!
Herregud de blev så goda!! Tack för tipset:)
eller hur är dom goda:) absolut<3