Ecochicas

Funderar på att separera och har barn? Här är 10 tips på vägen

Jag är verkligen ingen expert i ämnet men många verkar tycka att min separation har varit rätt smidig.
Och jag har en hel del väninnor som samtidigt går igenom samma sak, jag har därför samlat lite erfarenheter i ämnet som kanske kan hjälpa någon på vägen, vad vet jag?
  1. Inse att det är sjukt jobbigt att separera. Det spelar ingen roll om man är överens – det är ändå sorgligt och stökigt. Och man är inte så kaxig när man står där med flyttlådan i högsta hugg. Tro mig.
  2. Inse att det är en enorm omställning som måste få ta tid. Det ÄR inte lätt att förhålla sig till att vara ensam med barnen ena veckan och sedan plötsligt ha all tid i världen den andra veckan. Tro mig.
  3. Inse att alla hanterar sin separation olika – eftersom det är en omtumlande tid får du inte vara för hård mot dig själv – det är ok att få testa sig fram tills man landar i något som känns bra. Tro mig.
  4. Inse att du måste hela tiden hålla barnens bästa i fokus. H.E.L.A  T.I.D.E.N. De har inte bett om det här, inget är deras fel och de ska drabbas så lite som möjligt. Odiskutabelt. Tro mig.
  5. Inse att du inte ska blanda i hop saker och ting och ta för fanken ansvar för ditt egna inre kaos.
    Använd inte ditt ex som en allmän avfallskorg även om du har lust – lägg dina pengar på att ta in professionell  hjälp och ”kräks” där. Man behöver det. Tro mig.
  6. Inse att något bättre redan är på väg till dig. Du är ju ett kap, det vet vi ju eller hur? Så hotshot där – keep it positive, det blir lättare då. Tro mig.
  7.  Inse att du behöver omge dig med folk och saker som ger energi. Tala om att du behöver stöd. Var varsam med dig själv. Våga visa sårbarhet. Man behöver det. Tro mig.
  8. Inse att du mår bäst av att gå vidare. Du vill inte ha honom eller henne. Eller hon eller han vill inte ha dig. Så varför ska du lägga din värdefulla tid på någon som inte är tillräckligt intresserad av dig?! Sluta att ägna tid åt sånt  som bara äter upp ditt inre – move on sister! Tro mig.
  9. Inse att du är en vuxen människa och inget, inget blir bättre av att du anklagar ditt ex. (hänvisning till punkt 5) Ska man lyckas med en bra separation så måste man även förstå – annars kan man aldrig mötas och ha en ok dialog vilket är väsentligt (se punkt 4) . Tro mig.
  10. Inse att när du gör initialvalet av partner så bör  du kolla av materialspecen väldigt noga. Tex så bör den inte vara utrustad med en förmåga att utveckla känslor för svärmor, nära vänner – eller barnflickan. Gäller givetvis vice versa.  Det blir väldigt stökigt då. Tro mig.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Diana D (La Madre)

    Härliga punkter. Bra grejer, hoppas jag inte behöver komma dit men misstänker att vi alla gör det förr eller senare, just det här med att ha barn är inte lätt. Tar lätt kol på saker och ting, hemskt nog men så sant.