Ecochicas

8 sätt att variera vardagsmaten!

IMG_8811.JPG

Det blir lätt pannkakor, köttbullar, falukorv och blodpudding som liksom ständigt ”loopar” på veckomenyn. Studier har ju tidigare sagt att barn (och vuxna!) inte ska äta för mycket kött och charkprodukter, men hur lätt är det när favvomaten typ stavas k.o.r.v?! MEN trots detta så har jag tänkt till ett varv extra och kommit fram till åtta smarta tips på hur du enkelt varierar vardagmaten!

 

1. Fisk, kycklingfärs eller bönor funkar faktiskt perfekt att göra hamburgare av. Glöm inte att krydda lite gott!

2. Klassikern korvstroganoff blir minst lika god med kyckling- eller sojakorv. Dessa korvar ser dessutom ut exakt som ”vanliga” – så kidsen misstänker ingenting!

3. Blanda i grönsaker i morgonsmoothien! Jag brukar slänga ner en nypa spenat eller en halv avocado. Då får dom i sig SÅ nyttiga grejer, helt utan att veta om det.

4. Testa att göra laxtacos. Skär lax i små tärningar, krydda med vanlig tacokrydda och fräs! Dock utan vatten. Supergott i en tortillia!

5. Kycklingfärs är faktiskt en oväntad uppstickare som passar utmärkt till köttbullar. Testa att byta ut den gamla vanliga blandfärsen mot fräsch kyckling!

6. Blanda ner nyttiga röda linser (dessutom vackert!) och finrivna morötter i köttfärsen. Slinker ner finfint i mina småttingars magar!

7. Byt ut färdigpackade fiskpinnar där man knappt vet innehållet, mot fiskfiléer som du snabbt vänder i ägg, mjöl och ströbröd. SÅ mycket godare och bättre!

8. Ha mer frukt i maten! Byt t.ex ut pannkakssylten mot färska frukter och bär (mycket godare).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.