Ecochicas

Höstmys

Patetisk titel på inlägget. Jag vet… Men idag var det verkligen hösten som var kung med sin stålande sol, blåa himmel, höga luft och vackra färger.

Min kropp ”talade för övrigt till mig i morse”. Ja, faktiskt! Den är ju så fiffig på så sett. Kroppen alltså. Att den tex säger ifrån när det blivit lite mycket av tex jobb. Eller vin. Eller mat… I bland gnäller den när det är för LITE av saker och ting. Sömn, träning, kärlek..

Under många år så struntade jag fullständigt i att lyssna. Hur stannar man ett skenande tåg liksom?!
Nä, jag körde med någon slags ”ignoreringstaktik” i en himla massa år.

Äh, det är bara att köra på resonerade jag! Men en dag så går man sönder på ett eller annat sätt och kroppen står där och pekar finger till en och säger ”told you….”.

Jag är fortfarande dålig på att ta hand om mig själv. Eller nej det där blev fel. Jag menar att jag är dåligt på att prioritera att ta hand om mig själv.

Den här veckan har tempot varit helt sjukt högt. Alldeles för mycket stillasittande skärmtid, stress, press, och inte minst den inte helt lyckade kombon ”för sena kvällar, dålig sömn och förkylning”.
Lägg där till lite dålig mathållning och ingen frisk luft så kommer det ett ramaskri från kroppen….

Så var det för mig i morse. Jag gick upp med barnen men bestämde mig sedan för att väcka mannen för snabb avlösning. Typ pronto avlösning!
Han vet och hör när det är allvar så han gick faktiskt upp.

Jag somnade om till 9.30 och kände mig som någon slags Törnrosa när jag vaknade. Wow vilken skillnad!

Sen gick jag ut och tog emot hösten… Och lyckades faktiskt släppa greppet om jobbet, datorn och ja, hela den kakan! SÅ skönt!

Brukar du ignorera din kropps samtal till dig? Brukar du lyssna när den berättar vad den behöver? Lyssna på den, kroppen är vårt tempel där vi ska bo tills vi dör! Gör den inte sjuk och sur…. Var snäll mot den… Och försök säga något fint till den, det är den värd!

20121028-004312.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.