Hittade receptet från tjejmiddagen – bland den godaste höstmiddagen jag ätit. Prova och gör den du med!
Lammfärsbiffar med ingefära, jordärtskockscrème och äpplesås (4personer)
600g lammfärs
2msk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
2 ägg
3msk ströbröd
1msk finhackad timjan
1msk finhackad persilja
salt och peppar
Blanda allt förutom lammfärsen. Tillsätt sedan färsen. Bryn biffarna i smör och låt dem sedan bli klara i ugnen 175 grader 15 min.
300g jordärtskockor
2dl hönsbuljong
2 dl standarmjölk
Salt och vitpeppar
Skala och dela jordärtskockorna . Koka med mjölk, buljong, salt och vitpeppar tills de blir mjuka. Slå av lite av vätskan och mixa
2 röda äpplen
2msk dijonsenap
2dl grädde
3msk riven pepparrot
Salt och peppar
Tärna äpplena och låt sjuda med övriga ingredienser en kort stund.