Kolla! Det gror och grönskar som tusan i våra små krukor på baksidan. Frön av ruccola, bladsallad, dill, rödbetor, sockerärtor och luktärter petades ner lite på måfå för ett par veckor sen av mej och Doris och efter idogt vattnande och lite sol pluppar det nu upp gröna skott på löpande band.
Eftersom 2,5-åringars precision lämnar en del att önska kan man säga att fröspridningen var lite…ojämn. Väldigt tät på sina ställen och gles på andra. Man kanske borde gallra lite, i salladskrukan till exempel? Eller så struntar jag helt enkelt i det och odlar vidare efter devisen ”det som överlever överlever”, typ. Som trädgårdsrookie är jag glad för minsta lilla ätbara.
Är ju ingen expert men av egen erfarenhet så brukar jag mest bara dra upp så att en planta får det utrymmet den behöver… 😉
/kan_ana_en_grön_nyans_78
Åh, tack för input! Hur gör man bäst? Ska man bara liksom dra upp några plantor här och där eller?
/ogröna_fingrar_77
Så duktig du är! Tips är dock att gallra för varje planta får mer plats att växa och blir därmed större. Lycka till!
Kram Linnéa