Danijela Pavlica

Dagens lunch paprikasoppa med parmesan och naanbröd

Hej älsklingar, tänkte dela med mig av vad jag lagade till lunch idag och det blev nämligen en paprikasoppa med parmesan och varma naanbröd. 

Så himla lätt att laga och otroligt gott. Fick en idé medan jag satt och åt och smsade Babak och frågade ifall vi inte skulle kunna äta soppa till middag varje kväll. Gå på en slags soppdiet för att hjälpa magen. Det är ju sjukt viktigt att man tuggar maten ordentligt innan man sväljer för att magen ska slippa göra allt grovarbete och varför inte du hjälpa till och bara köra soppa till middag. Finns ju säkert massor med olika recept på goda soppor. Viktigt att de inte blir enformigt. Men här har ni i alla fall recept på den jag gjorde till lunch idag. 

1 . Värm ugnen till 200 grader och värm 1 förp naanbröd enligt anvisning på förpackningen. 

2. Klyfta 2 st röda paprikor och 1 gul lök. 

3. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs paprikan och löken i ca 3-4 minuter. Tillsätt sedan en burk med körsbärstomater, 1 förp röda linser (sköljda och avrunna), 1dl vatten,  1/2 msk vitvinsvinäger, 1 tsk paprikapulver, 2 krm chili flakes, 1 tärning grönsaksbuljong och 2 st vitlöksklyftor (pressade). Sjud 7-8 min. 

4. Ta bort grytan ifrån värmen och tillsätt 2 dl gräddmjölk och 1/2 förp riven parmesan. Mixa sedan allt tills den blir slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. 

5. Toppa soppan med färsk oregano. 

Voila servera en paprika soppa med varma naanbröd. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.